به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری عصر سه شنبه در جلسه اقتصاد مقاومتی استان که در سالن پیامبر اعظم استانداری زنجان برگزار شد، با بیان اینکه اگر زنجان به عنوان استانی که از ظرفیتهای بالقوه زیادی برخوردار است، به دنبال توسعه است، این توسعه باید بر مبنای مزیتهای رقابتی باشد، گفت: تجربه نشان داده است که هیچ چیز نمیتواند به اندازه دانش و فناوری، ارزشافزوده به دنبال داشته باشد.
وی از اقتصاد دانشبنیان به عنوان یک زیستبوم جدید یاد کرد و با یادآوری اینکه استانها به تناسب مزیتهای رقابتی که دارند، میتوانند سهم خود را در توسعه داشته باشند، افزود: اگر بخواهیم تعریف درستی از یک زیستبوم داشته باشیم، باید این تعریف در کنار نیروی انسانی باشد؛ چرا که برای توسعه و پیشرفت باید نسبت به نیروی انسانی که نیاز یک زیستبوم است، حساس بود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه مقوله اشتغال در عصر حاضر به یکی از چالشهای جدی مسئولان تبدیل شده است، تصریح کرد: یکی از راههای رفع این دغدغه، اهتمام به پارکهای علم و فناوری است و معتقدیم این مکانها و ظرفیتها باید در اختیار جوانان نخبه و بااستعداد قرار گیرد، به همین خاطر در استان زنجان نیز باید به این موضوع اهمیت زیادی قائل شده و نباید موضوعی چون زمین و ساختمان به دغدغه پارکهای استان تبدیل شود.
ستاری در ادامه به ظرفیتهای ایدهآل استان زنجان در حوزههای مختلف از جمله صنایعدستی، برق و گیاهان دارویی اشاره کرد و ادامه داد: باوجود برخورداری از چنین ظرفیتهایی، استان هنوز نتوانسته است در این زمینه آنطور که باید به ثروتآفرینی بپردازد، به همین خاطر معتقدیم اگر قرار باشد توسعه و رونقی را در این زمینه شاهد باشیم، این توسعه باید بر مبنای مزیتهای رقابتی باشد.
وی با اشاره به اینکه هیچ چیز به اندازه دانش و فناوری نمیتواند ارزشافزوده با خود به همراه داشته باشد، اظهار کرد: برای اینکه بتوان در این زمینه به نقطه ایدهآل دست یافت، باید دانشگاهها بتوانند نقش و جایگاه خود را در حوزه اقتصاد دانشبنیان پیدا کنند. مهمتر از اینکه کسب درآمد دانشگاهها در استان زنجان باید از طریق فروش محصولات تولید شده در شرکتها دانشبنیان باشد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تاکید بر اینکه برای برداشتن گامهای بلند در حوزه دانشبنیان باید بخش خصوصی را وارد میدان کنیم، ابراز کرد: یکی از نیازهای امروز در استان زنجان که باید به آن توجه جدی شود، نگاه ویژه به پارکهای علم و فناوری دانشگاه تحصیلات تکمیلی به عنوان پایه رشد استان است و در کنار همه این موارد باید نسبت به واگذاری زمین به این پارک اقدامات لازم صورت گیرد.
ستاری با بیان اینکه بر همه ما مسلم است که نتیجه کار اقتصاد دانشبنیان باید در زندگی مردم دیدهود، خاطرنشان کرد: داشتن صندوق پژوهش با حجم سه میلیارد تومان مناسب استان نیست و این صندوق باید با حمایت بخش خصوصی توسعه یابد و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور نیز در این امر مشارکت میکند.
نظر شما