به گزارش خبرنگار مهر، سیاوش ارجمندزاده صبح شنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان بوشهر اظهار داشت: آلودگیهای دریایی یکی از چالشهای اساسی است که برای مقابله با آن و پاسخگویی مناسب باید برنامهریزی و اقدامات مناسب صورت گیرد.
وی با اشاره به تولید روزانه بیش از ۶۰۰ هزار بشکه نفت از میدانهای واقع در آبهای استان بوشهر خاطرنشان کرد: استان بوشهر بیشترین میدانهای نفتی را در بین سواحل کشور دارد و آلودگیهای نفتی را به صورت متناوب در استان شاهد هستیم.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: برای پاسخگویی مناسبتر برای مقابله با آلودگی دریایی و اضطرارهای دریایی، هم افزایی و استفاده از امکانات و تجهیزات دستگاههای متولی نقش مهمی خواهد داشت.
وی افزود: در راستای مدیریت و پاسخگویی مطلوبتر در زمینه آلودگیهای دریایی و اضطرار دریایی، نیاز است طرح جست و جو و نجات و مقابله با آلودگی آب دریا در این استان هر چه زودتر مصوب و برای اجرا به ارگانهای متولی ابلاغ شود.
ارجمندزاده با اشاره به جایگاه کنوانسیون جستوجو و نجات دریایی و کنوانسیون مقابله با آلودگی آب دریا افزود: در مجلس شورای اسلامی نیز این موارد به عنوان قانون تصویب و برای اجرا به ارگانهای ذیربط ارجاع داده شده است.
وی با اشاره به اینکه طرح ملی جستوجو و نجات و مقابله با آلودگی آب دریا تهیه شده است، ادامه داد: طرحهایی نیز در سطح استانهای ساحلی تهیه شد و بوشهر نیز چندین سال است که این طرحها را تهیه کرده ولی تاکنون تاییدیه آن را دریافت نکرده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: از آنجایی که این طرح میتواند کمک زیادی برای مقابله با بحرانهای دریایی و پاسخگویی به اضطرار کشتیها باشد، لازم است این طرح استانی مصوب و اجرایی شود.
ارجمندزاده ادامه داد: از سال ۹۲ اداره کل بنادر بوشهر چندین بار این طرح را ارائه کرده ولی تاکنون موفق به دریافت مصوبه آن نشده است، با وجود اینکه استان بوشهر بیشترین میزان آلودگی و اضطرارهای دریایی را دارد.
وی افزود: اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در شش ماه گذشته ۷۵ مورد پاسخگویی به اضطرار دریایی را داشته است.
نظر شما