به گزار، خبرنگار مهر، حسن الحسینی، مشاور وزیر و مسئول شبکه شاد در نشست خبری پروژه شاد که صبح امروز برگزار شد گفت: ما امروز با یک بانک اطلاعاتی از دانش آموزان رو به رو هستیم. در بخش اول باید زیرساختهای پایهای در این مورد توجه قرار دهیم که این اتفاق افتاده است. بعد از این مرحله نوبت به پلتفرم شاد میرسد که به مرور از یک پلتفرم خبری به یک پلت فرم آموزشی تبدیل شد و امروز بسته ای کامل است.
وی ادامه داد: امسال برنامه ریزی تلفیقی را برای دانش آموزان در نظر گرفتیم و کاربران مختلفی در این شبکه شامل مدیران، گروه معلمان، خانواده و دانش آموزان است و سه نوع خدمات در مجموع از شاد ارائه میشود که یک نوع آن خدمات رایگان است، خدمات بعدی خدمات افزوده است که بخش خصوصی در شاد تعریف میشود و به عنوان رقیب همکار شاد خواهد بود و موضوع بعدی برنامههای فوق برنامه است.
وی درباره اهداف شاد گفت: تلفیقی بودن آموزشهای، مناسبسازی اجزای آموزشهای مجازی، حضور دانش آموزان در دورههای آموزشی مختلف در شاد از جمله زیرساختهای شاد است. ما برای اتصال به شاد به ابزارهای الکترونیکی نیازمندیم، و کاربران مختلف ما مدیران، گروه معلمان، خانواده، گروه کیفیت بخش و گروه دانش آموزان است.
الحسینی افزود: خدمات پایه، خدمات افزوده، فوق برنامهها، پرورشی، ورزشی، تفریحات و سرگرمی از جمله خدماتی است که در شاد ارائه میشود.
مسئول پروژه شاد با اشاره به اینکه هویت بیش از ۱۱ میلیون دانش آموز در این شبکه احراز شده است و بیش از ١٠٠ هزار مدیر و ۶۴۷ هزار معلم در این شبکه عضو هستند، گفت: بر اساس آخرین آمار ۶۲.۵۸ درصد کل دانش آموزان در شبکه شاد فعال هستند.
وی گفت: به کارگیری بزرگترین اپراتور در کشور، وجود کلاسهای لایو که همزمان ۴۰۰ هزار کلاس لایو در حال برگزاری است. همچنین ایجاد بزرگترین پلتفرم آموزشی در کشور، وجود تدریس استاندارد، وجود محتوای روز آمد، وجود فعالیتهای فوق برنامه، تدوام حاکمیت نظام تعلیم و تربیت واحد در کشور، امکان تبادل تجربه، امکان تبادل پیامهای تصویری دو طرفه، رایگان بودن شبکه از جمله امکانات شاد است.
مشاور وزیر آموزش و پرورش گفت: پشتیبانی شاد از طریق call cenrer انجام میشود، همچنین یک تیم فنی مشکلات این برنامه را رصد و مترفع میکنند.
وی بیان کرد: ۲۱ درصد از کل دانشآموزان فاقد دریافت کنندههای هوشمند هستند یا در جایی هستند که دسترسی به نرم افزار ندارد. کُندی فرآیند ورود اطلاعات از طریق مدیران ۱۰ درصد، بانک اطلاعات پایه یا سناد ۲۰ درصد، کندی سرعت ۱۵ درصد، آشنایی کم معلمان با سیستم شاد ۱۵ درصد و … مجموعه عوامل بازدارنده را تشکیل میدهد.
الحسینی گفت: ما در خصوص سرعت شاد یک سری پیگیریهای جدی داریم و دست اندرکاران که فضای مجازی را در کشور توزیع میکنند. سهم شاد را در اولویت قرار دادهاند. الان مشکل سرعت یک مشکل جدی برای کاربران نیست اما مرتباً در حال کنترل است.
وی اضافه کرد: در بلند مدت چشم انداز شاد این است که اگر بخواهیم در پسا کرونا آموزش را ادامه دهیم باید ۲۰ درصد آموزش در شاد باشد. واقعیت این است که همه سطوح آموزش و پرورش باید تغییراتی داشته باشند.
مسئول شبکه شاد گفت: فعالیت در شاد برای همه معلمان و دانش آموزان رایگان بوده و این طبق دستور رییس جمهور است و وزیر ارتباطات هم به این مساله تاکید دارد. کاربران هر گونه شکایت در این زمینه را میتوانند از طریق شماره ۱۹۵ اعلام کنند.
الحسینی درباره ارائه امکانات به دانش آموزان با نیاز ویژه گفت: ما همچنان شرمنده دانش آموزان با نیاز خاص هستیم و هنوز کار جدی برای آنها نتوانستیم انجا بدهیم ولی به زودی خبرهای خوب برای آنها خواهیم داشت. برای کم بینایان هم امکاناتی داریم که فکر میکنم بتوانیم در طی یک ماه آینده همه امکانت را برایشان فعال کنیم.
وی افزود: در شاخه کاردانش و فنی و حرفهای به دلیل تعدد دروس مشکلاتی داریم که به زودی حل میشود، هنوز دروس عملی و کارگاهی بارگزاری نشده و صرفاً باید حضوری باشد.
کرونا باعث شد وارد یک زیست بوم جدیدی شویم
حبیبی مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات آموزش و پرورش نیز در این نشست گفت: کرونا باعث شد وارد یک زیست بوم جدیدی شویم. سال قبل مشکلات بیشتری در استفاده از شاد وجود داشت اما در سال تحصیلی جدید ما آمادگی بیشتری کسب کردیم.
وی ادامه داد: در زیست بوم جدید دانش آموزان هم به تدریج در حال تطبیق خود با فضای مجازی هستند. معلمان باید خلاقیت و دانش خود را افزون کنند ولی در مجموع کارهای بزرگی انجام داده ایم و به آن افتخار می کنیم، اما به این مفهوم نیست که کار بدون نقص پیش می رود. ۱۳ هزار و ۵۰۰ نفره از متخصصان فناوری در سطح آموزش و پرورش داریم که به ما کمک می کنند.
وی درباره مشکل سرعت اینترنت در شبکه شاد گفت: در این زمینه پهنای باند کاربران در بعد زمان و ابعاد مختلف دیگری نیز مطرح است. سعی کردیم ظرفیت های مختلف را به کار بگیریم. جلسات مختلفی با همکاران فنی شاد داریم و روزبه روز سرعت را رصد می کنیم. شاید مبنا را اپلیکیشن های روز بگیرید اما در نظر بگیرید اینها هیچگاه با افزایش حجم کاربر در یک بازه زمانی مشخص روبه رو نبودند و واتساپ در یک بازه زمانی شش هفت ساله اشکالات خود را رفع کرده است. باید به شاد نیز فرصت داده شود که این کار را انجام دهند. با این حال از یک ماه گذشته سرعت و پهنای باند شبکه شاد افزایش یافته است. اما دائم در حال رصد و رفع مشکلات هستیم.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش درباره مشکلات استفاده چند دانش آموز در یک خانواده از یک ابزار هوشمند عنوان کرد: روی نسخه اندروید چند کاربر می توانند وارد شوند. حتی فردی اگر معلم باشد و فرزند هم داشته باشد با دو نقش مختلف می تواند وارد شود. اما نسخه تحت وب هنوز همه قابلیت های جدید را ندارد و تیم فنی قول داده اند به زودی قابلیت های جدید روی نسخه تحت وب هم فعال می شود.
وی درباره جزئیات فعال شدن بسته های اینترنت ایمن نیز گفت: جلسات مختلفی با وزارت ارتباطات برگزار کردیم. ارائه سیم کارت شاد در حال حاضر از دستورکار وزارت ارتباطات خارج شده و برنامه شان ارائه سیم کارت ایمن است که دانش آموز می تواند به سایت های ایمن دسترسی داشته باشد. اجرای این سیاست به عهده وزارت ارتباطات است و ما نیز پیگیر هستیم.
نظر شما