به گزارش خبرنگار مهر، سعید رضا احمدی زاده یکشنبه شب در جلسه هم اندیشی تشکل ها، فعالین و نخبگان بخش کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به کارگروه محصولات راهبردی استان بیان کرد: در حال حاضر تعدادی از نخبگان در این کارگروه فعالیت دارند و ۲۰ محصول برای تحقیقات در این کارگروه شناسایی شده که باید زنجیره ارزش برای آن تعریف شود.
وی با بیان اینکه پنج هزار میلیارد تومان گردش مالی برای تحقیقات روی این تعداد محصول راهبردی مورد نیاز است، اظهار کرد: از این میزان دو هزار میلیارد تومان فقط برای چهار محصول راهبردی استان از جمله زرشک، زعفران، عناب و پنبه است.
احمدی زاده با بیان اینکه ۳۴ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: خواستاریم برخی از اختیارات وزیر به استان داده شود تا بتوانیم برای محصولات راهبردی استان شاهد نتایج خوبی باشیم.
رئیس بنیاد علمی نخبگان خراسان جنوبی با بیان اینکه در حال حاضر محصولات راهبردی استان خام فروشی می شود، گفت: لازم است اعتباراتی برای تحقیقات و فرآوری محصولات استان در نظر گرفته شود.
احمدی زاده بیان کرد: همچنین خواستاریم کنسرسیومی از بخش های مختلف خصوصی و دولتی برای تحقیقات روی محصولات راهبردی در خراسان جنوبی تشکیل شود.
فعالیت ۲۱۷ تشکل در بخش کشاورزی
رئیس جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: در خراسان جنوبی ۲۱۷ تشکل در حوزه بخش کشاورزی وجود دارد.
غلامرضا قوسی با بیان اینکه ۲۳۴ صندوق خرد زنان روستایی فعال است، افزود: تشکل ها در راستای تامین، تولید و توزیع نهاده های کشاورزی نقش بسزایی داشته اند.
وی تکمیل زنجیره های ارزش را یکی از رسالت های جهاد کشاورزی دانست و گفت: پیگیری زنجیره ارزش در امر تامین علوفه، زنبور عسل و پنبه توسط تشکل ها شکل می گیرد.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته مجوز تولید چهار محصول از محصولات استراتژیک در صندوق خرد زنان را گرفته ایم، افزود: در سال جاری هم اخذ مجوز تولید ۱۰ محصول هدف گذاری شده است.
نظر شما