به گزارش خبرنگار مهر، هنر قطاعی یا همان کاغذبری از زمانی که کاغذ ابداع شد وجود داشت اما هر چه گذشت هنرمندانی بودند که با بریدن کاغذهای ظریف، از آن هنری زیبا خلق کردند. بریدن ظریف کاغذ و درآوردن آن از یک تکه کاغذ بزرگتر و چسباندن آن به روی کاغذی غیرهمرنگ را هنر قطاعی میگویند.
این هنر سالهای سال فراموش شده بود تا اینکه عدهای از هنرمندان آن را احیا کردند. از سه سال پیش هم یدالله احمر رضایی کارمندی که به طور اتفاقی از نمایشگاه قرآن دیدن کرده بود به فکر احیای آن برآمد. او به خبرنگار مهر میگوید: یک روز به نمایشگاه قرآن رفتم و دیدم که غرفه داری مشغول کار با کاغذ است درباره هنرش از او پرسیدم و کم کم با کاغذ روش بریدن آن را یاد گرفتم و کارهای دیگر ابداع کردم تا الان که دلم میخواهد آن را به دیگران هم آموزش بدهم.
این هنر نسبت به هنرهای دیگر بسیار ارزان است. من از چسب معمولی مایع و کاغذ فابریانو و یک کاتر استفاده میکنم. منتها ظرافت در این کار بسیار مهم است چون کمی اشتباه و یا خطا در برش کاغذ کل زحمتی که کشیده شده را از بین میبرد.
آثار قطاعی احمر رضایی اگرچه بیشتر با آیات قرآنی جلوه مییابد اما او سعی کرده با استفاده از خطوط خوشنویسی تنوعی به فعالیتهایش بدهد. او توضیح میدهد: هنر قطاعی را برای خوشنویسی و آیات قرآنی بیشتر به کار میبرند چون ظریف کاری در خوشنویسی بیشتر است و زیباتر نشان میدهد.
متقاضی این هنر کشورهای عربی هستند و موزه ملک نیز به احمررضایی پیشنهاد کرده تا نمایشگاهی از این آثار در موزه برپا کند. رضایی که دورههای آموزشی رایگان در شهرری برگزار کرده است اکنون در سرای هنر فردوسی غرفهای دارد و از رهگذران این سرا میخواهد تا با کارهای او و هنر قطاعی بیشتر آشنا شوند. او پیش از این نیز در حوزه تذهیب و نگارگری فعالیت می کرده است.
نظر شما