به گزارش خبرگزاری مهر، مدتی قبل کاوشگر کاسینی تبادل فشرده ذرات الکترومغناطیسی میان سیاره زحل و "تتی" و "دیون" دوقمر این سیاره را کشف کرد که یک میدان مغناطیسی پرقدرت را در اطراف زحل بوجود آورده بود. درحقیقت جذب نیروی گرانش، میدان مغناطیسی، ذرات داخل اتم مثل الکترون ها، پروتن ها، ذرات آلفا، نوترون ها و همچنین هسته های یونی شده متراکم همیشه میان اجرام آسمانی دیده می شود.
به همین علت 100 فیزیکدان از کشورهای آلمان ، آمریکا ، فرانسه ، ایتالیا، لهستان و روسیه آزمایش بوکسینو را به منظور ارزیابی عملکرد آن آغاز کرده اند.
هدف از انجام این آزمایش کشف این نکته است که آیا ذرات الکترون میان خورشید و زمین نیز تبادل می شوند.
براساس مقاله ای که درمجله نیچر منتشر شده است، علاوه بر تبادل این ذرات الکترومغناطیسی میان زحل، دیون و تتی ، تبادل مشابهی هم میان مشتری و قمرش ، "آیو" انجام می شود.
بنابراین گزارش، بوکسینو آزمایشی است که به کمک آن می توان به اطلاعات جدیدی درباره واکنش های ترموهسته ای که در خورشید انجام می شود و منبع تامین انرژی این ستاره هستند، دست یافت.
در حقیقت نوترون هایی که بوکسینو باید آنها را شکار کند از واکنش های برلیون- 7 تولید شده اند. این نوترون ها به دلیل آنکه انرژی بسیار پایینی درحدود 872 کیلوالکترون ولت دارند، تاکنون مشاهده نشده اند. این میزان یک ششم انرژی ضعیف ترین نوترون هایی است که تاکنون شناسایی شده اند.
دانشمندانی که روی آزمایش بوکسینو کار می کنند، امیدوارند بتوانند پاسخی برای واکنش های ترموهسته ای مرکز خورشید پیدا کنند.
در این آزمایش تاکنون نوترون هایی کمتر از آنچه پیش بینی شده بود، مشاهده شده است. براساس پیش بینی ها به روی هر 100 متر مربع از سطح زمین باید 60 میلیارد نوترون در ثانیه از خورشید ساطع شود که این میزان بدست نیامد.
سه نوع نوترون مرده ، الکترونیکی و ذرات تائو وجود دارند که ازخورشید به زمین گسیل می شوند. این آزمایش قرار است به مدت 10 سال انجام شود.
نظر شما