به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با هفته گرامیداشت سلامت روان فیلم آموزشی توانمند سازی والدین در بلوغ و نوجوانی با همکاری معاونت پیشگیری اداره بهزیستی پیشوا کلید خورد.
آسیه ملک دار، روان شناس بالینی در این خصوص در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مسئلهای که روزی همه پدرها و مادرها با آن مواجه خواهند شد این است که روزی چشم باز میکنند و میبینند که کودکشان پا به دوره نوجوانی گذاشته است و دیگر کودک دیروز نیست و این اتفاق هم میتواند خوشایند باشد و هم نباشد، هم غرور آفرین و هم میتواند آغاز یک دلواپسی باشد چه برای نوجوان و چه برای والدین او، چرا که بلوغ و نوجوانی یکی از مهمترین دغدغههای خانوادهها محسوب میشود.
وی افزود: پژوهشهای بسیاری نشان داده است نوجوانی افراد تا حد زیادی میتواند پیش بینی کننده موفقیت، کفایت و بهزیستی در بزرگسالی باشد. و نوجوانانی که نتوانند این دوره را با سازگاری پشت سر بگذارند در بزرگسالی نیز مشکلات روان شناختی، ارتباطی و اجتماعی را تجربه خواهند کرد.
ملک دار بیان داشت: اگر چه نقش خانواده در دورانهای رشدی بی بدیل و انکار ناپذیر است و آگاهی و بینش و اقتدار مناسب آن میتواند نوجوانی و بلوغ را دورانی سرشار از خاطرات خوب برای نوجوان رقم بزند و یا در نقطه مقابل به دلیل عدم بینش والدین و یا غفلت از نیازهای این دورهی نوجوان و یا تعارضهایی که بین خود والدین وجود دارد میتواند نوجوانی را تبدیل به یک مرحله پر از آسیب و کشمش و فرو رفتن در آسیبهایی همچون اعتیاد، بزهکاری، ازدواجهای زودرس ناموفق، ارتباطهای جنسی خارج از چارچوب و … بکشاند، اما خانواده مسلماً در این مهم به تنهایی نخواهد توانست این بار سنگین را به دوش بکشد و اینجا است که با احترام به نقش اصیل و بی بدیل خانواده نهادهای دیگری که به نوعی با این دغدغه مشترک دست و پنجه نرم میکنند به کمک خانوادهها آمدهاند. تا با تزریق آگاهی صحیح، مهارتهای لازم را با کمک خانواده به نوجوان بدهند.
وی عنوان داشت: کلیپ آموزشی توانمند سازی والدین در بلوغ و نوجوانی با هدف افزایش سواد سلامت و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی است و آموزش به والدین به معنای شیوه صحیح و کارآمد ارتباط با نوجوان میباشد. در واقع این آموزش هم جنبه پیشگیرانه دارد و هم جنبه درمانی که میتواند گستره وسیعی از مسائل خانواده را همچون اعتیاد و ترک تحصیل را در مورد نوجوان مدیریت کند.
ملک دار گفت: هدف آن است که در آموزشهای مذکور والدین بیاموزند با برقراری یک ارتباط عاطفی مناسب با نوجوان و همچنین استفاده از روشهای تشویقی و تنبیهی درست و متناسب با سن نوجوان، فرزندان خود را مدیریت کنند و از دعوا- کشمکش دائمی و جنگ قدرت دوری کنند.
محمد حسینی، کارگردان کلیپ آموزشی نیز اظهار داشت: با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ و محدودیتهایی در خصوص آموزشهای حضوری، کلیپ پیشگیرانه و آموزشی توانمند سازی والدین در نوجوانی در ۲ لوکیشن دانشگاه علمی- کاربردی و بخشداری جلیل آباد پیشوا به مدت ۳۰ دقیقه با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی با همکاری سجاد کریمی منش فیلمبردار و تدوینگر و هستی محقق منشی صحنه ضبط شد.
نظر شما