۳۰ خرداد ۱۳۸۶، ۱۱:۳۶

هشدار مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران:

کشورهای رقیب، طراحان مجرب ایرانی فرش دستباف را به کار می‌گیرند

کشورهای رقیب، طراحان مجرب ایرانی فرش دستباف را به کار می‌گیرند

جلال الدین بصام گفت: کشورهای رقیب ایران در زمینه فرش دستباف، با به‌کارگیری طراحان مجرب ایرانی سعی در پرکردن تنها خلأ موجود بر سر راه رقابت با فرش ایرانی دارند.

مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران، مهمترین برگ برنده ایران در زمینه فرش دستباف را طراحی دانست و گفت: در شرایط فعلی، طراحان غیرایرانی فرش دستباف در کشورهای رقیب نظیر چین و هند, نمی توانند با ایران رقابت کنند.

جلال الدین بصام، در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این زمینه فاصله بسیار زیادی مابین ایران و رقبای خارجی وجود دارد، افزود: اخیرا اقدام نگران کننده ای که برخی از کشورهای رقیب برای پرکردن این خلا، آغاز کرده اند، به کار گرفتن طراحان ایرانی در کشورهای خود است که البته در این راستا، دولت با برگزاری برنامه های متعددی سعی دارد بازار خوبی برای طراحان کشور ایجاد کرده و انگیزه خروج آنها از کشور را به حداقل رساند.

وی، در خصوص حمایت های دولت از طراحان فرش دستباف ایران، تصریح کرد: اخیرا مرکز ملی فرش، تاسیس انجمن طراحان و نقاشان قالی را در دستور کار گذاشته که البته این انجمن ها در چند شهرکشور نظیر اصفهان، تبریز و کرمان نیز آغاز به کار کرده اند ضمن اینکه این امر در دستور کار سایر شهرهای کشور نیز قرار دارد.

بصام، افزود: این انجمن ها می توانند با ایجاد تشکل های مردم نهاد، خواسته های صنفی و رفاهی جامعه طراحان کشور را پیگیری کنند.

مدیرعامل شرکت سهامی فرش ایران، اظهار داشت: به لحاظ ایجاد بازار کار برای این قشر از جامعه هنری کشور باید به سمت توسعه بازار کار پیش رویم؛ چراکه در صورت تحقق این امر، کماکان بازار فرش دستباف ایران را به لحاظ طراحی، بدون رقیب خواهیم داشت اما در غیراین صورت، کار طراحان تبدیل به تولیدی تکراری و غیرقابل رقابت می شود.

وی ادامه داد: در این صورت، رقبا می توانند به راحتی در این زمینه که شاید یکی از رازهای ماندگاری قالی های ایرانی باشد، از ما پیشی گرفته و بازار کل دنیا را به دست گیرند.

بصام، در خصوص شیوه آموزش های تخصصی به طراحان در کشور، گفت: مقطع کارشناسی رشته فرش دستباف با گرایش طراحی در دانشگاههای کشور وجود دارد ضمن اینکه در مقطع کارشناسی ناپیوسته و به صورت علمی- کاربردی نیز، رشته "فرش دستباف" با گرایش طراحی فرش دستباف تصویب شده که احتمالا در سال جاری دانشجو  پذیرش می کند.

وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های شرکت سهامی فرش نیز تبدیل کردن 15 تا 30 نفر از فارغ التحصیلان فرش که به صورت غیرحرفه ای به طراحی فرش می پردازند، به طراحان حرفه ای است تا پس از اتمام آموزش های لازم به عنوان طراحان حرفه ای در جامعه فرش دستباف کشور به خدمت گرفته شوند. 

کد خبر 504948

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha