پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۳۰ خرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۲

/جهان اسلام و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر/

یونسکو و عراق برای بازسازی حرمین شریفین همکاری می‌کنند

یونسکو و عراق برای بازسازی حرمین شریفین همکاری می‌کنند

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته‌ای که گذشت مرقد مطهر امامان عسکریین در سامرا بر اثر وقوع انفجار تخریب شد، از این رو سازمان یونسکو و عراق توافقنامه ای مبنی بر ترمیم و بازسازی آن امضا کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر کل یونسکو ضمن محکومیت تعرض اخیر به حرم مطهر امامین عسگریین، گفت: به منظور حمایت و ترمیم آثار تاریخی، فرهنگی و اسلامی مسلمانان به ویژه شیعیان، با دولت عراق همکاری می کنیم .

یونسکو در بازسازی حرمین شریفین مشارکت می کند

کوئیچیرو ماتسورا دبیر کل سازمان آموزش، فرهنگ و علوم ملل متحد یونسکو  از انفجار مرقد امامین عسگریین در شهر سامرا (شمال عراق) اظهار نگرانی کرد که یکی از مقدسترین اماکن دینی شیعیان مورد تعرض قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز این مکان در 22 فوریه سال گذشته خسارتهای مالی بسیاری دید که منجر شد بخشی از آن تخریب شود، به برانگیخته شدن احساسات و عواطف و همچنین موجی از خشونتهای مذهبی اشاره کرد.

دبیر کل سازمان یونسکو در ادامه افزود: تعرضات جدید در سامرا را محکوم و رهبران دینی و حکومتهای ملی را  به خویشتنداری دعوت می کنم و از سویی  روشن است که میراثی که از گذشته به ما رسیده و ما امروز به خاطر آن زندگی می کنیم، باید برای نسلهای آینده حفظ شود.

ماتسورا تعرض به حرمین شریفین را تعرض به انسانیت و تفاهم بین ادیان خواند و بر لزوم حمایت یونسکو در راستای ترمیم و بازسازی میراث تاریخی و فرهنگی سامرا تأکید کرد و گفت: یونسکو با حکومت عراق به منظور ساخت مرقد مطهر در این منطقه همکاری می کند تا  به اعتقادات دینی و فرهنگی ملت عراق و مسلمانان به ویژه شیعیان احترام گذاشته شود .

یونسکو و عراق برای بازسازی حرمین شریفین توافقنامه همکاری امضا کردند

سازمان تربیت، علوم و فرهنگ ملل متحد (یونسکو) و عراق توافقنامه ای مبنی بر ترمیم و بازسازی حرمین شریفین در سامرای عراق امضا کردند.

در پی انعقاد قرارداد همکاری میان نوری المالکی نخست وزیر عراق با سازمان تربیت، علوم و فرهنگ ملل متحد (یونسکو) مرقد امامان عسکریین در سامرا بازسازی و ترمیم می شود.

مسجدالاقصی مورد اهمال جهان اسلام واقع شده است

خطیب مسجدالاقصی گفت: جهان اسلام طی 40 سال اشغال قدس، نسبت به آن کوتاهی کرده و اقدام قابل توجهی به منظور جلوگیری از فعالیتهای رژیم اشغالگر اسرائیل نسبت به این مکان تاریخی نداشته است .

محمد حسین خطیب مسجدالاقصی و مفتی اعظم قدس و سرزمین فلسطین با بیان اینکه مسئله قدس و مسجدالاقصی 40 سال است که مورد اهمال واقع شده است، گفت: جهان اسلام و جوامع اسلامی طی این 40 سال که از اشغال فلسطین می گذرد، نسبت به این کشور، مقدسات و شهر قدس کوتاهی کرده اند و اقدام قابل توجهی به منظور جلوگیری از فعالیتهای رژیم اشغالگر اسرائیل نسبت به این مکان تاریخی انجام نداده اند.

وی با طرح این پرسش که کشورهای اسلامی طی این 40 سال به جز صدرو بیانیه چه قدامی کرده اند، از زمان تأسیس سازمان کنفرانس اسلامی و در پی به آتش کشیدن مسجدالاقصی در سال 1969 یاد کرد که کمیته قدس در آن تشکیل شد، که این سازمان و این کمیته طی این چندین سال اقدامات مؤثری نداشته اند .

گفتگو تجربه ای انسانی برای ایستادگی در مقابل دشمنان است

وزیر اوقاف و ارشاد یمن گفت: گفتگو تجربه ای انسانی و شیوه ای برای حل مشکلات فکری بشر و مقابله با دشمنان است که پیش از این در قرآن کریم، سیره نبوی و سخنان انبیای الهی به آن اشاره شده است.

به گزارش مهر، وزیر اوقاف و ارشاد یمن قاضی حمود هتار با بیان اینکه تفکر گفتگو شیوه ای است که قرآن کریم و سیره نبوی و همه انبیای الهی به آن تأکید کرده اند، تصریح کرد: حل مشکلات فکری از طریق گفتگو انجام می شود. از این رو به منظور پاسخگویی به کشورهای اسلامی و عربی که از علمیات ارعابی و تفکرات افراطی رنج می برند، گفتگو بهترین شیوه برای حل مشکلات آنها است.

وزیر اوقاف و ارشاد یمن بر تأکید بر اینکه بر اساس گفتگو می توان مفاهیم غلط و نادرستی را که در برخی از اذهان وجود دارد، تصحیح کنیم، به زیان آور بودن این مفاهیم نادرست و ارعابی برای اسلام و مسلمانان اشاره کرد. 

وی با تأکید بر اینکه اگر اسلام به صورت غیر صحیح معرفی شود، مفاهیمی چون اعتدال، میانه روی، آزادی، عدالت، تسامح و همزیستی نیز معرفی نمی شوند، گفت: گفتگو زمینه ای برای از بین بردن چهره نادرست اسلام، تحکیم امنیت و آرامش میان مسلمانان می شود و بستری برای ارائه تمدن و غنای فرهنگی این را فراهم می کند.

مالزی به کشورهای نیازمند سازمان کنفرانس اسلامی کمک می‌کند

کشور مالزی به منظور توسعه و ترقی کشورهای نیازمند و فقیر عضو سازمان کنفرانس اسلامی طی طرحهایی به آنها کمک می کند تا زمینه های پیشرفتشان را فراهم آورد.

احمد صبری معاون پارلمانی وزارت خارجه مالزی دیروز دوشنبه 28 خرداد ماه اظهار داشت: این کشور به منظور توسعه و پیشرفت کشورهای فقیر و نیازمند سازمان کنفرانس اسلامی برنامه هایی را برای افزایش توانایی آنها در نظر گرفته تا کشورهای فقیر را از رنج نجات دهد .

از آنجا که مالزی ریاست دوره ای سازمان کنفرانس اسلامی را به عهده دارد، از طریق توسعه اقتصادی کشورهای فقیر سازمان سعی دارد تا وضعیت این کشورها را بهبود بخشد. این طرحها توسعه صنعت روغن سازی در سیرالئون، توسعه پرورش ماهی در بنگلادش، اداره نفت و گاز موریتانیا را شامل می شود .

رهبر حزب سبز آلمان بر ضرورت گفتگو با مسلمانان تأکید کرد

رهبر حزب سبز آلمان با بیان اینکه اسلام جزئی از زندگی اجتماعی مردم این کشور شده است، ضرورت تقویت جایگاه مسلمانان و استفاده از تعالیم دین اسلام را مورد تأکید قرار داد .

کلاودیو روت رهبر حزب سبز آلمان از مردم این کشور خواست تا با مسلمانان با تسامح برخورد کرده و علیه اسلام و مسلمانان کینه توزی نکنند.

کلادیو روت خواستار ساخت مسجدی بزرگ در شهر کلن به عنوان چهارمین شهر بزرگ آلمان از نظر مساحت و تعداد سکنه شد و با بیان اینکه اینک اسلام جزئی از زندگی اجتماعی در آلمان شده است، افزود: مسلمانان از حقوق خود بهره مند می شوند، به گونه ای که بر حکومت و جامعه آلمان اجرای حقوق مسلمانان واجب شده است.

وی بر ضرورت تقویت جایگاه مسلمانان تأکید کرد و از ملت آلمان خواست تا با مسلمانان گفتگوی مسالمت آمیز داشته باشند .

تلاش مسلمانان روسیه برای ساخت مسجد

در شرایط کنونی در شهر سن پترزبورگ روسیه نزدیک به یک میلیون مسلمانان زندگی می‌کنند که یک سوم آنها آموزش عالی دیده اند، اما کمبود مسجد از مشکلات آنها به شمار می‌رود.

این اطلاعات زمانی ارائه شد که شیخ راوی عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه از رهبر گروههای اسلامی و ملی سن پترزبورگ دیدار کرد و گفت: 9 سازمان اسلامی در سن‌پترزبورگ و دیگر بخشها چون لنینگراد به صورت رسمی ثبت شده اند و به صورت دائمی فعالیت می‌کنند .

وی با بیان اینکه در سن پترزبورگ پایتخت روسیه شمالی جز دو مسجد وجود ندارند، به خواست و نیاز اقلیت مسلمانان اشاره کرد و خواستار ساخت مسجد برای اقلیت مسلمان روسیه شد.

رئیس شورای مفتیان روسیه از رهبران سازمانهای اسلامی این کشور خواست تا گفتگوهای سازنده ای بر اساس اعتماد به یکدیگر اجرا کنند تا در مناطق دیگر روسیه نیز از مسلمانان حمایتهای خاصی به عمل آید.

شیخ عین الدین با تأکید بر اینکه مسلمانان با این جمعیت تنها دارای دو مسجد هستند، تصریح کرد: در این گفتگوهای سازنده ساخت مساجد و اختصاص دادن قطعه زمینی به آنها باید مورد توجه قرار گیرد. از سوی دیگر در شهر سوچی در ساحل دریای سیاه قطعه زمینی به مسلمانان اختصاص داده شده است تا در آن مسجد بسازند.  همچنین باید به منظور بر آورده کردن نیازهای ادیان دیگر آنها نیز مورد احترام واقع شوند.

شیخ راوی عین الدین با بیان اینکه اقلیت مسلمان جایگاه حساسی در معرفی دین دارند، اظهار داشت: اقلیت مسلمانان باید بیش از پیش با یکدیگر همکاری کرده و همبستگی داشته باشند و با توان بیشتر به اشاعه آموزه های دینی خود اقدام کنند .

بلژیک مساجد را به رسمیت شناخت

بلژیک برای نخستین بار در تاریخ این کشور، مساجد را به عنوان مکانی برای عبادت و انجام فرایض دینی مسلمانان به رسمیت شناخت.

دولت بلژیک برای اولین بار در تاریخ این کشور مساجد را به رسمیت شناخت و اجازه وضع قانون برای اماکن عبادی ادیانی که آنها را به رسمیت می شناسد داد تا از آن بهره مند شود. منابع شورای اجرایی مسلمانان بلژیک اعلام کردند: مسئولان استان" والونیا" 43 مسجد را که در مناطق دولتی بنا شده اند، یک‌باره به رسمیت شناختند .

بلژیک دین اسلام را از سال 1974 به رسمیت شناخته است، اما طی این زمان قوانین و شریعت اسلام توسعه نیافته و مساجد به رسمیت شناخته نشده بود.

مسلمانان انگلیس خواستار ساخت مسجد شدند

مسلمانان شهر " کیترینج" انگلیس خواستار ساخت مسجد شدند تا در آن بتوانند نماز بخوانند و همچنین مرکزی فرهنگی برای فرهنگهای مختلف در شهرهای مختلف انگلیس می خواهند تا ارتباطات گروههای مختلف در آن افزایش یابد.

شورای این شهر اعلام کرد: مسلمانان مکانی می خواهند که بتوانند در آن عبادت کنند و مرکزی برای گروهای مختلف و نژادهای متفاوت مورد نیاز است تا در ادغام میان اقلیتهای مختلف سهیم شوند.

انام خان رئیس شورای مسلمانان کیترینج تأکید کرد که مسلمانان خواستار مسجد و مرکزی فرهنگی با هدف حمایت در جامعه و همکاری با مشکلاتی که جهان اسلام با آن مواجه است، هستند.

وی با بیان اینکه بر مسلمانان واجب است که نمازهای خود را به صورت جماعت بخوانند نمی توانند و من مدت 10 سال است که جز یک بار در نماز جمعه هر هفته جماعت را مشاهده نکردم، گفت: سعی می کنیم قطعه سزمینی برای مسلمانان خریداری کنیم تا مسجدی در آن ساخته شود و چگونگی اجرای شریعت  را نیز تدریس می کنیم.

امضای توافقنامه میان آموزشگاه مطالعات اسلامی و مرکز مالی عربستان

توافقنامه همکاری میان آموزشگاه تحقیقات و مطالعات اسلامی و مرکز اداری و مالی آموزش عربستان به منظور برگزاری همایشهای علمی و دینی و تبادل اخبار در زمینه مسائل اسلامی در جده منعقد شد.

توافقنامه همکاریهای علمی و آموزشی میان آموزشگاه تحقیقات و مطالعات اسلامی و مرکز اداری و مالی آموزش عربستان با هدف همکاری در زمینه آموزش، برگزاری همایشها و نشستها، تبادل اخبار و اطلاعات در زمینه مصارف اسلامی، سرمایه گذاری و توسعه تولیدات مالی و اسلامی به منظور تحکیم همکاریهای علمی، آموزشی و تحقیقاتی میان طرفین در جده منعقد شد.

حنان عطاس رئیس شورای مرکز اداری و مالی در پی امضای توافقنامه اظهار داشت: مرکز در صدد است تا مجموعه‌ای از برنامه‌ها و نشستهای تخصصی در زمینه مسائل اسلامی و سرمایه گذاری اسلامی و همچنین افزایش تولیدات اسلامی ایجاد کند و سپس با حمایت جامعه و درک نیازهای مردم و توجه جهانی به مصارف اسلامی خدماتی را ارائه دهد. 

شخیصت و سیره نبوی در کویت بررسی و تشریح می‌شود

کویت به منظور پاسخگویی به تعرضات کشورهای اروپایی به نبی اکرم (ص) با برگزاری برنامه‌ها و همایشهای مختلف شخصیت و سیره نبوی را معرفی و تبیین می‌کند.

شیخ صباح احمد صباح رئیس شورای وزیران کویت در نشستی ویژه با تأکید بر شخصیت و رفتار حضرت محمد گفت: شخصیت حضرت محمد نیازمند حمایت و دفاع است. به منظور مبارزه با رسانه های غربی به ویژه دانمارک که به حضرت محمد اهانت کرده بودند، باید شخصیت و سیره آن بزرگوار تبیین شود.

شیخ صباح حمایت از نبی اکرم (ص) را در پاسخگویی به نیازهای مسلمانان و همچنین مبارزه با پدیده اسلام‌هراسی ضروری خواند و یادآور شد: در راستای تبیین و تشریح شخصیت و سیره حضرت محمد و دیگر انبیاء الهی علاوه بر برگزاری همایش و نشستهای مختلف، چاپ و نشر کتب مختلف مورد نظر است و در این زمینه مبلغ 10 میلیون دینار به این برنامه‌ها اختصاص یافته است.

گردهمایی شورای عالی آموزش و فرهنگ غرب برگزار می‌شود

هشتمین گردهمایی شورای عالی آموزش و فرهنگ غرب وابسته به سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی به منظور دستیابی به انسجام فرهنگ اسلامی طی دو روز (1 و 2 تیر) در سنگاپور برگزار می‌شود.

در هشتمین گردهمایی شورای عالی آموزش و فرهنگ غرب وابسته به سازمان تربیت، علوم و فرهنگ ( آیسیسکو) طی روزهای 22 و 23 ژوئن ( 1و 2 تیرماه) موضوعاتی چون: استراتژی همبستگی فرهنگ اسلامی و استراتژی تقریب مذاهب اسلامی مورد بررسی قرار می گیرند.

شورای عالی آموزش و فرهنگ غرب در چارچوب استراتژی فعالیتهای فرهنگ اسلامی در غرب که آسیسکو آن را در اجلاس سران اسلامی مطرح کرد، فعالیت می‌کند و هدف از تشکیل این شورا توجیه فعالیتهای مراکز فرهنگی و شوراهای اسلامی در اروپا، آسیا و آمریکای شمالی و جنوبی است.

همایش "طب اسلامی" در اردن برگزار می‌شود

همایش سه روزه " طب اسلامی" به منظور بررسی تاریخ پزشکی اسلامی و طب معاصر 8 آگوست ( 17 مردادماه) در امان پایتخت اردن برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان در این همایش سه روزه مسائل فرهنگی و تاریخی پزشکی اسلامی را طی ادوار گذشته بررسی می‌کنند.

در این همایش مشارکت و سهیم شدن در بررسی طب معاصر و همچنین مواضع علمی در این زمینه مورد تأکید قرار می‌گیرد. 
هدف از برگزاری این همایش احیای طب اسلامی و ارتقاء سطح بیداری و ارائه دستاوردهایی است که مسلمانان در زمینه طبی و پزشکی مطرح کرده‌اند.

نشست "اخلاق محیط زیست" در لیبی در حال برگزاری‌ است

سازمان آموزش، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) با همکاری سازمان آموزش، فرهنگ و علوم عربی ( الکسو) و سازمان آموزش، علوم و فرهنگ ملل متحد (یونسکو) نشست " اخلاق محیط زیست" را با هدف ارائه ارزشهای اسلام درباره محیط زیست 19 تا 21 ژوئن ( 29 تا 31 خرداد) در طرابلس برگزار می‌کند.

هدف از برگزاری این نشست آموزش محیط زیست در مؤسسات آموزشی، ارائه ارزشهای اسلام در زمینه محیط زیست، توسعه سیاستهای ملی در اخلاق محیط زیست و تأسیس گروهی برای اخلاق محیط زیست است.

در این نشست 20 کارشناس از اردن، تونس، الجزایر، سوریه، سودان، مصر، لیبی و آلمان مشارکت می‌کنند. نماینده آیسیسکو درباره تلاشهای این سازمان در زمینه اخلاق و تأسیس شوراهای اسلامی اخلاق علوم و تکنولوژی سخنرانی می‌کند.

گردهمایی رؤسای شوراهای اسلامی آسیا برگزار می‌شود

پنجمین گردهمایی رؤسای مراکز فرهنگی و شوراهای اسلامی آسیا به منظور همبستگی فرهنگی مسلمانان و اشاعه فرهنگ تقریب مذاهب اسلامی 21 تا 25 ژوئن ( 31 خرداد تا 4 تیر) در سنگاپور برگزار می شود.

هدف از برگزاری این گردهمایی تقویت ارتباطات و همکاری میان مراکز و شوراهای فرهنگ اسلامی در آسیا، تصحیح چهره اسلام و مسلمانان در این منطقه، تحقق راهها و برنامه های اجرایی و فعالیتهای فرهنگ اسلامی، بررسی دستگاههایی برای همبستگی فرهنگی در راستای توسعه و پیشرفت مسلمانان، اشاعه فرهنگ تقریب میان مذاهب اسلامی، تحقق همبستگی و انسجام میان مسلمانان از آنها به شمار می رو د.

ارائه تجارب مراکز و شوراهای فرهنگ اسلامی در آسیا در زمینه اجرای استراتژی فعالتیهای فرهنگی اسلامی، ارائه استراتژی همبستگی فرهنگی، ارائه پیشنهاد مراکز فرهنگی و شورای اسلامی برای بهبود چهره اسلام و اشاعه فرهنگ عدالت، صلح، اعتدال و تسامح از دیگر اهداف و موضوعات مورد بررسی در این گردهمایی به شمار می رود. 

کد خبر 504990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha