۳۰ خرداد ۱۳۸۶، ۱۵:۲۶

عضو هیئت مدیره بانک صنعت و معدن در گفتگو با مهر :

یک میلیارد دلار از تسهیلات بانک صنعت و معدن در پیچ و خم های بانک مرکزی ماند

یک میلیارد دلار از تسهیلات بانک صنعت و معدن در پیچ و خم های بانک مرکزی ماند

حمید رضا علم الهدی گفت: یک میلیارد دلار از تسهیلاتی که قرار بود سال گذشته به بانک صنعت و معدن از محل حساب ذخیره ارزی پرداخت شود تا این بانک در اختیار بخش صنعت و معدن قرار دهد، در پیچ و خم های بانک مرکزی مانده است.

عضو هیئت مدیره بانک صنعت و معدن در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه قرار بود سال گذشته  5/1 میلیارد دلار برای ارائه تسهیلات به بخش صنعت و معدن کشور از محل حساب ذخیره ارزی به بانک توسعه صادرات پرداخت شود، افزود: تاکنون نیم میلیارد دلار پرداخت شده اما یک میلیارد دلار آن در پیچ و خم های بانک مرکزی مانده و هنوز به ما پرداخت نکرده اند.

حمید رضا علم الهدی همچنین افزود: قرار است امسال نیز به هر یک بانک های تخصصی صنعت و معدن، کشاورزی و توسعه صادرات یک میلیارد دلار از محل حساب ذخیره ارزی تعلق بگیرد و تسهیلات امسال نیز فعلا در مرحله مقدماتی قرار دارد و آنچه بانک به دنبال آن است مبلغ سال گذشته است.

وی با بیان اینکه تسهیلات بانک به طرح های دارای فنی، مالی و بازرگانی و طرح های کوچک پرداخت می شود، افزود : این توجیهات باید به نحوی باشد که منجر به راه اندازی یک خط تولیدی و وجود مشتری در بازار برای تولیدات این طرح ها باشد تا بدین طریق متقاضی دریافت تسهیلات قادر به اداره طرح خود و بازپرداخت تسهیلات بانک باشد.

عضو هیئت مدیره بانک صنعت و معدن خاطرنشان کرد: تسهیلات بانک به طرح هایی که در آینده دارای توجیهات اقتصادی نخواهد بود و بازار این کالاها اشباع شده است، پرداخت نمی شود.

وی با بیان اینکه بخشی از فعالیت های بانک به صورت برون سپاری به برخی از شرکت های مهندسی مشاور برای ارزیابی طرح های دارای توجیه اقتصادی و همچنین نظارت پس از پرداخت تسهیلات صورت می گیرد، اظهارداشت: ارزیابی طرح ها برای ارائه تسهیلات اگر در خود بدنه بانک ها صورت گیرد هزینه بر خواهد بود، بنابراین استفاده از نیروهای مهندسین مشاور خارج از بدنه بانک ها هزینه های کمتری را برای بانک ها در بردارد.

علم الهدی با تاکید براینکه استفاده از شرکت های مهندسین مشاور بیرونی باعث گسترش بدنه بانک ها می شود ، افزود : مطالعه توجهی طرح ها و نظارت بر اجرای آنها توسط  اینگونه شرکت های مهندسین مشاور باعث می شود تا طرح ها در جهت اجرای پروژه ها هزینه شود.

وی خاطرنشان کرد : با توجه به اینکه یکی ازسیاست های دولت ارائه تسهیلات به دورترین نقاط کشور است، به استان های دور افتاده اعلام کرده ایم که اگر این استان ها بتوانند شرکت های مهندسی مشاوری را ایجاد کنند که توجیهات اقتصادی طرح های متقاضی دریافت تسهیلات را بررسی نمایند، پرداخت تسهیلات به این استان ها زودتر و به راحتی صورت می گیرد.   

کد خبر 505160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha