۶ آبان ۱۳۹۹، ۱۸:۵۴

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

تلسکوپ رصدخانه ملی ایران یکی از ۵ تلسکوپ برتر دنیا است

تلسکوپ رصدخانه ملی ایران یکی از ۵ تلسکوپ برتر دنیا است

کاشان - معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: تلسکوپ استفاده شده در رصدخانه ملی ایران یکی از پنج تلسکوپ بزرگ و با دقت دنیا است.

به گزارش خبرنگار مهر سورنا ستاری عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از مراحل ساخت رصدخانه ملی ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: احداث رصدخانه ملی ایران یک کار بزرگ بود که با همکاری و یک عزم ملی به نتیجه نشست.

وی با بیان اینکه محل تأسیس رصدخانه ملی ایران از بین بیش از ۸۰ نقطه مختلف در ایران انتخاب شد، ابراز داشت: کارهای تحقیقاتی و مطالعاتی برای انتخاب محلی مناسب برای رصدخانه ملی ایران بیش از ۱۰ سال طول کشید.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه سیستم‌های کنترل به کار رفته در تلسکوپ رصدخانه ملی ایران حاصل یک دانش فوق العاده قوی داخلی است، تصریح کرد: تلسکوپ استفاده شده در رصدخانه ملی ایران جز پنج تلسکوپ برتر دنیا از نظر بزرگی و دقت است.

وی با اشاره به اینکه سایت محل احداث رصدخانه ملی ایران بسیار فوق العاده و از بهترین نمونه‌ها در سطح جهان برای رصد آسمان است، خاطرنشان کرد: این پروژه عظیم با همت و تلاش صنعتگران و تولیدکنندگان داخل کشور ساخته شده است که بسیار افتخارآمیز است.

ستاری با اشاره به اینکه با راه اندازی رصدخانه ملی ایران یک روند علمی در کشور و در حوزه نجوم شکل می‌گیرد، بیان داشت: با افتتاح این مجموعه شاهد مسافرت تعداد زیادی از منجمان آماتور و حرفه‌ای از سراسر ایران و اقصی نقاط جهان به این منطقه خواهیم بود چراکه آسمان این منطقه بسیار پاک و فوق العاده عالی برای رصد آسمان است.

وی با اشاره به اینکه یک سایت رصدسرا و مرکز تحقیقات هم برای محققان و پژوهشگران در سایت رصدخانه ملی ایران پیش بینی شده است، ادامه داد: رصدخانه ملی ایران بعد از نورگیری در اواخر خردادماه سال آینده به شبکه جهانی رصد آسمان وصل و در کنار رصدخانه‌های معروف و بزرگ جهان در شیلی و اسپانیا قرار می‌گیرد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه شبکه جهانی رصد آسمان در زمینه تبادل اطلاعات و تصاویر در بین دانشمندان سراسر دنیا می‌تواند بسیار مثمرثمر باشد، افزود: امیدواریم با افتتاح این طرح عظیم ملی شاهد پیشرفت و توسعه بیش از پیش علم نجوم و کیهان شناسی در کشور باشیم.

وی با اشاره به اینکه یکی از طرح‌های عظیم و علم محور کشور که در آینده‌ای نزدیک پروژه ساخت آن آغاز می‌شود طرح شتابگر ملی است، اظهار داشت: کارهای تحقیقاتی این پروژه چند سالی است انجام شده و طراحی‌های آن هم انجام گرفته است.

ستاری با بیان اینکه شتابگر ملی ذرات بنیادی در زمینه فیزیک پایه است، گفت: این شتابگر قرار است با همکاری مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضی ایران (IPM) در قزوین ساخته شود که بزرگی آن چندین برابر پروژه رصدخانه ملی ایران است که در صورت ساخت به عنوان بزرگترین پروژه علم محور کشور لقب خواهد گرفت.

کد خبر 5057889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha