به گزارش خبرگزاري مهر حجت الاسلام والمسلمين موسوي لاري در اين ديدار ضمن تشكر از ابراز همدردي دبيركل و مجموعه سازمان ملل متحد و كمك هاي اين سازمان به بخشي از خسارات وارده از زلزله اخير بم اشاره كرد و گفت: در اين فاجعه بيش از 10 هزار دانش آموز و هزار معلم جان خود را از دست دادند و شش هزار دانش آموز نيز سرپرست خانواده هايشان را از دست داده اند و بخش اعظم بناها و زير ساخت هاي آموزشي، فرهنگي و عمراني در بم تخريب شده است.
وزير كشور با اشاره به اينكه ارگ بم، قديمي ترين بناي خشت و گلي دنيا، با قدمتي بيش از دو هزار و پانصد سال دچار خسارات زيادي شده است ، گفت: در حقيقت ما با پديده اي روبرو هستيم كه شهر بم با قدمت تاريمي سه هزار سال را بايد مجددا بسازيم و در اين امر هم دولت ايران هم سازمان ملل متحد علاوه بر تسكين آلام مردم بم و اسكان زلزله زدگان بايد كاري كنند كه بم به وضعيت خاص خود از لحاظ تاريخي ، فرهنگي باز گردد.
رييس ستاد حوادث غير مترقبه كشور ضمن اشاره به مراحل مختلف مديريت بحران از مراحل امداد و نجات تا اسكان موقت و بازسازي اماكن و بناهاي تخريب شده بم اعلام كرد: بر اثر زلزله اخير حدود 40 هزار واحد مسكوني در بم و روستاهاي اطراف تخريب شده و به اين رقم بايد تاسيسات زير بنايي، اماكن عمومي ، آموزش و مراكز تجاري و اقتصادي را نيز اضافه كرد.
موسوي لاري در خصوص ويژگي هاي مرحله بازسازي عمراني بم گفت: بم بايد طوري بازسازي شود كه بتواند ساكنانش را جذب كند و آنها از اين شهر مهاجرت نكنند كه اين كار سنگيني است و بايد تمامي شرايط اقتصادي، رفاهي، فرهنگي و ... در بم فراهم شود.
رييس ستاد حوادث غيرمترقبه با اشاره به اينكه ايران يكي از چند كشور حادثه خيز دنياست گفت: سازمان ملل متحد مي تواند ايران را در خصوص اجراي طرح اصلاح مقاوم سازي بافت قديمي شهرهابوسيله اعطاي وام و تسهيلات از طريق موسسات مالي كه با سازمان ملل متحد مرتبط هستند، ياري دهد.
در اين ديدارف "يان ايگلند" معاون دبيركل سازمان ملل متحد و مسول دفتر كمك هاي انسان دوستانه ، سازمان ملل ضمن عرض تسليت و ابراز همدردي با مردم دولت ايران، گفت: من تحت تاثير ظرفيت دولت ايران در پاسخگويي به حوادث غير مترقبه و بحران ها قرار گرفته ام و البته نمونه اين ظرفيت بالا را پيش از اين در پذيرش آوارگان افغاني كرد عراقي نيز شاهد بوديم.
مسوول دفتر كمك هاي انسان دوستانه سازمان ملل متحد گفت: توانايي هاي بالاي دولت و مردم ايران باعث شد تا در مدت كوتاهي امدادگران و كمك هاي زياد بيش از 60 كشور جهان و سازمان هاي بين المللي وارد بم شود.
معاون دبير كل سازمان ملل متحد گفت: هدف از ماموريت من رسيدگي به مرحله دوم بحران زلزله است و من فردا در بم يك درخواست جهاني براي كمك به بم در خصوص اسكان موقت، مسايل بهدشتي و عمراني و احيا آثار تاريخي و ميراث فرهنگي بم براي 90 روز آينده را اعلام مي كنم تا در اختيار جامعه جهاني قرار گيرد.
معاون دبير كل سازمان ملل متحد در ادامه خواستار تماس مستمر مسوولان ايراني و كاركنان دفتر عمراني سازمان ملل متحد براي تهيه طرح هاي بازسازي بم شد و بر همكاري جمعيت هلال احمر ايران با مجامع بين المللي در خصوص انتقال تجربيات در امور امداد و نجات و اسكان موقت به كشورهاي حادثه ديد و نيز حضور كارشناسان اين جمعيت در برنامه هاي آموزشي پيشرفته سازمان ملل تاكيد كرد.
وزير كشور عصر امروز با معاون دبير كل سازمان ملل متحد و مسول دفتر كمك هاي انسان دوستانه سازمان ملل متحد در خصوص مسايل مربوط به اسكان موقت زلزله زدگان و بازسازي بم ديدار و گفتگو كرد.
کد خبر 50595
نظر شما