۱۹ آبان ۱۳۹۹، ۱۹:۲۰

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی:

۱۸ کودک مورد حمایت بهزیستی مرکزی به فرزند خواندگی سپرده شدند

 ۱۸ کودک مورد حمایت بهزیستی مرکزی به فرزند خواندگی سپرده شدند

اراک- معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی گفت: در سال جاری ۱۸ کودک به عنوان فرزندخوانده به خانواده های متقاضی فرزندخواندگی دارای صلاحیت سپرده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، اعظم علی مددی اظهار کرد: ۱۹ آبان ماه هر ساله پاسداشت روز جهانی فرزند خواندگی است.

وی ادامه داد: فرزندخواندگی عبارت است از اعطای سرپرستی کودکان بدون سرپرست شناخته شده مورد سرپرستی سازمان بهزیستی به خانواده‌های متقاضی که واجدالشرایط قانون جاری حمایت از کودکان بی سرپرست باشند.

معاون اموراجتماعی بهزیستی استان مرکزی افزود: کودکانی به فرزندی سپرده خواهند شد که والدین یا جد پدری آنها، شناخته شده نباشد. از طرفی این کودکان باید مورد سرپرستی سازمان بهزیستی قرار گرفته باشند، به عبارتی پیش از سپردن کودکان به فرزندی، این کودکان باید از طریق مراجع قضائی در اختیار این سازمان قرار گیرند و مهم‌تر اینکه باید به خانواده‌هایی سپرده شوند که قانون تعیین کرده است.

علی مددی بیان کرد: قانون فرزندخواندگی مصوب سال ۱۳۵۳ بود که تا سال ۱۳۹۲ اجرایی می‌شد اما قانون جدیدی در مجلس شورای اسلامی مصوب شد که این قانون را تسهیل کرد.

به گفته معاون اموراجتماعی بهزیستی استان مرکزی، در قانون قبلی فقط کودکانی که پدر و مادر نداشتند را می‌توانستیم به فرزندخواندگی بدهیم اما بر اساس قانون جدید اگر قاضی تشخیص دهد کودکی باید از پدر و مادر خود جدا شود و آنها صلاحیت نگهداری او را ندارند، می‌توان وی را به خانواده‌های متقاضی دارای صلاحیت فرزندخواندگی سپرد.

علی مددی خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون حدود ۲۳ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست ارجاع شده از طریق مراجع قضائی در شیرخوارگاه و خانه‌های کودکان و نوجوانان بهزیستی استان مرکزی پذیرش شدند که از این تعداد ۱۸ کودک به عنوان فرزندخوانده به خانواده‌های متقاضی فرزندخواندگی دارای صلاحیت سپرده شده‌اند.

راه اندازی سامانه فرزندخواندگی تحول بزرگی به همراه داشت

وی افزود: در سال ۱۳۹۹ موضوع راه اندازی سامانه فرزندخواندگی مطرح شد و تحول بزرگی در زمینه فرزندخواندگی به همراه داشته است و اکنون متقاضیان سرپرستی کودک می‌توانند بدون مراجعه حضوری به ادارات بهزیستی از طریق سامانه فرزندخواندگی نسبت به ثبت نام اولیه و ارائه مدارک خود اقدام کنند.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان مرکزی گفت: در حال حاضر در مرحله اولیه بررسی مدارک خانواده‌های متقاضی قرار داریم و مدارک خانواده‌هایی که ثبت نام کردند، توسط کارشناسان مرتبط در هر شهرستان بررسی و تأیید می‌شود که متعاقب آن پیامکی برای متقاضیان در خصوص چگونگی ادامه فرایند فرزندخواندگی, رد یا پذیرش تقاضا ارسال می‌شود.

علی مددی اظهار کرد: نکته قابل توجه در امر فرزندخواندگی استان مرکزی این است که خوشبختانه با تعامل بسیار خوبی که بین دادگستری استان و اداره کل بهزیستی استان وجود دارد، میانگین ماندگاری فرزندان در مراکز بهزیستی بسیار کم است و کودکان در کمترین زمان ممکن با رعایت تمامی دستورالعمل‌ها و ضوابط و مقررات تعیین تکلیف می‌شوند.

وی یادآور شد: تعداد بالای متقاضیان فرزندخواندگی در هر شهرستان و از طرفی کم بودن فرزندان دارای شرایط لازم برای سرپرستی توسط خانواده‌های جایگزین, طولانی شدن مدت انتظار فرایند فرزندپذیری و بروز نارضایتی در مراجعین را به دنبال دارد و در این راستا به صبوری خانواده‌های متقاضی سرپرستی کودک نیاز است.

کد خبر 5067612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha