۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۰۶

عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس:

رونق اقتصادی شرق هرمزگان نیازمند توسعه سواحل مکران است

رونق اقتصادی شرق هرمزگان نیازمند توسعه سواحل مکران است

بندرعباس - عضو کمیسیون کشاورزی در مجلس شورای اسلامی گفت:توسعه سواحل مکران در کنار طرح های توسعه ایی آبزی پروری می توانند به صورت مکمل هم باعث توسعه اقتصادی در منطقه شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین رئیسی ظهر چهارشنبه در نشست بررسی پروژه‌های واگذار شده پرورش میگو در شهرستان‌های جاسک و میناب (گاوبندی، کرگان، کرتان و …) در جهاد کشاورزی هرمزگان برگزار شد، با اشاره به لزوم اطلاع رسانی فرصتهای شغلی و آبزی پروری اظهار کرد: اطلاع رسانی فرصتهای شغلی آبزی پروری از ضروریات بوده که اگربه درستی انجام شود بسیاری از تعارضات و اعتراضات مردمی مرتفع می‌شود، فرصتهای شغلی در منطقه بایستی دقیقاً شناسایی شود.

رئیسی افزود: با توجه به حجم عظیم آبزی پروری در استان پیشنهاد می‌شود ستاد رفع موانع برای این صنعت تشکیل شود که مشکلات مرتباً پالایش شده و راهبری صورت گیرد تا سرمایه گذاران معطل نشوند. بایستی برای صنایع جنبی آبزی پروری هم برنامه ریزی شود و فرصت‌های شغلی جدید معرفی شود.

نماینده مردم شرق هرمزگان اظهار کرد: توسعه سواحل مکران در کنار طرح‌های توسعه ای آبزی پروری می‌توانند به صورت مکمل هم باعث توسعه اقتصادی در منطقه شوند. منافع مردم بومی منطقه بایستی در کنار توسعه همه جانبه طرح‌های آبزی پروری محفوظ بماند و مردم منطقه شیرینی و حلاوت آن را به وضوح لمس کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای توسعه رشته‌های شیلاتی در استان بایستی هر چه سریع‌تر اقدام کرد تا در آینده ایی نزدیک با بکارگیری نیروی متخصص و کاردان در حوزه آبزی پروری شاهد تحول عظیم در استان باشیم.

اولویت واگذاری اراضی پرورش آبزیان به بومیان است

عیسی باقرزاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان هرمزگان نیز در این نشست در خصوص وضعیت مراکز تکثیر میگو اظهار کرد: در حال حاضر تعداد ۱۹ مرکز تکثیر میگو با ظرفیت عملیاتی تولید ۳ هزار و ۴۵۰ میلیون قطعه در حال بهره برداری است.

باقرزاده افزود: ۱۵ مرکز دیگر با ظرفیت عملیاتی تولید ۴ هزار و ۳۰۰ میلیون قطعه در حال احداث بوده و ۲۹ مرکز نیز صدور مجوز با ظرفیت عملیاتی تولید ۶ هزار و ۴۰۰ میلیون قطعه آنها در حال پیگیری است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۹ هزار و ۵۶۱ هکتار از اراضی پرورش میگوی این استان واگذار شده است، ابراز داشت: ۱۰ هزار و۶۷۰ هکتار از اراضی مجوز آنها صادر شده است، ۱۳ هزار هکتار از اراضی نیز در اختیار شرکت شهرک‌ها است.

عالی‌ترین مقام وزارت جهاد کشاورزی در استان هرمزگان ادامه داد: در حال حاضر ۸ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی پرورش میگو این استان آماده بهره برداری، ۱۰ هزار و ۷۶۱ هکتار در حال احداث، ۲ هزار و ۶۹۷ هکتار اخذ مجوز شده و تکمیل پرونده درامور اراضی، ۷ هزار و ۹۷۳ هکتار در حال پیگیری استعلامات، ۱۳ هزار هکتار واگذار شده و ۲ هزار هکتار در حال احداث است.

باقرزاده همچنین با اشاره به اینکه پیش بینی می‌شود ۲۳ هزار تن تولید میگوی پرورشی این استان در سال جاری باشد، خاطرنشان کرد: ۲۱ سایت با ۵ هزار و ۵۸۳ هکتار سطح زیرکشت، ۴۲۸ مزرعه، ۵ هزار و ۴۶۷ استخر؛ میگوی پرورشی استان هرمزگان در سالجاری را تولید می‌کنند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان بیان داشت: اولویت ما، مردم منطقه بوده و زمین‌ها بایستی ساماندهی شود تا از توان مردمی بومی استفاده شود. طرح‌های جدید واگذاری اراضی پرورش میگو با فراخوان به جذب سرمایه گذار با اولویت واگذاری به مردم بومی است.

تأمین برق خواسته اصلی سرمایه گذاران صنعت آبزی پروری است

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان هرمزگان با بیان اینکه توسعه صنعت آبزی پروری در استان نقش مهمی در اشتغال ایجاد خواهد کرد، ابرازداشت: تأمین زیرساخت‌های صنعت آبزی پروری از ملزومات توسعه صنعت آبزی پروری در استان است، اولویت اول در این صنعت تأمین زیرساخت برق به عنوان اساسی‌ترین ارکان است، اگر برق در مزارع پرورش میگوی باشد راندمان تولید ۲ برابر خواهد شد.

عبدالرسول دریایی مدیرکل شیلات هرمزگان نیز در این نشست اظهار کرد: سایت گاوبندی شهرستان جاسک به مساحتی حدود یک هزار و ۳۵۰ هکتار با ظرفیت تولید ۴ هزار و ۵۰۰ تن میگوی پرورشی در یک کراپ و اشتغالزایی حدود ۱۷۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم را دارد.

به گفته وی، ۷۵۵ هکتار از این سایت تاکنون به سرمایه گذاران واگذار شده و مابقی اراضی در حال پیگیری صدور مجوز است. ۱۱۰ هکتار از این سایت جهت واگذاری به مردم این منطقه درنظرگرفته شده است.

دریایی همچنین در خصوص سایت کرتان شهرستان سیریک ابراز داشت: سایت کرتان به مساحت ۱۲۰۰ هکتار با ظرفیت تولید ۴ هزار و ۲۰۰ تن میگوی پرورشی در یک کراپ و اشتغالزایی ۱۵۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم بوده که سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در حال حاضر پیگیر اخذ مجوزهای لازم از ادارات ذیربط جهت صدور مجوز و واگذاری به اهالی منطقه و سرمایه گذاران است.

وی در ادامه به سایت کرگان شهرستان میناب اشاره کرد و افزود: سایت کرگان به مساحت ۲۲۴۰ هکتار با ظرفیت تولید ۷ هزار و ۵۰۰ تن میگوی پرورشی در یک کراپ و اشتغالزایی ۲۸۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم بوده و در سال ۹۶ برای صدور مجوز واگذاری به متقاضیان فراخوان عمومی برگزار و متقاضیان مشخص شدند، مجوز موافقت اصولی ۱۴۳۰ هکتار از اراضی نیز توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صادر شده که به دلیل برخی مشکلات از جمله عدم رعایت حرائم و عدم صدور مجوز زیست محیطی تاکنون منجر به واگذاری نشده است.

مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: اخیر اعضای کارگروه ماده ۱۱ از سایت کرگان بازدید کرده و قرار شده مشاورفنی سایت نقشه‌های اصلاحی را تهیه و در اختیار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی جهت صدور مجوز و واگذاری زمین به متقاضیان قرار دهد.

دریایی خاطرنشان کرد: از مجموع اراضی این سایت ۷۹۰ هکتار مربوط به کرگان میانی بوده که مصوبه کمیته ماده ۸ محیط زیست را دارا بوده و در حال حاضر مانعی برای واگذاری ندارد.

کد خبر 5069087

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha