۲۵ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۴۴

در هند

نشست علمی «سیره النبی(ص) و انسان معاصر» برگزار شد

نشست علمی «سیره النبی(ص) و انسان معاصر» برگزار شد

نشست علمی «سیرةالنبی(ص) و انسان معاصر» با حضور اندیشمندان و فرهیختگان برگزار و به صورت زنده از دو شبکه تلویزیونی و کابلی سی دی تی و ولایت تی وی، پخش شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست علمی «سیرةالنبی (ص) و انسان معاصر» با حضور اندیشمندان و فرهیختگان برگزار و به صورت زنده از دو شبکه تلویزیونی و کابلی سی دی تی و ولایت تی وی، پخش شد.

در این نشست علمی، سخنرانان به بیان اهمیت و جایگاه سیرةالنبی (ص) در اندیشه شیعی و اهل سنت، ضرورت‌ها و کارکردهای الگوبرداری جامعه اسلامی از سیره نبوی (ص) در حل چالش‌ها و بحران‌های اجتماعی و فکری پرداختند.

پروفسور اختر الواسع، اندیشمند مسلمان سنی هند در این نشست، اسوه بودن پیامبر (ص) برای مسلمانان را موجب تقویت سطح باورپذیری آموزه‌های دینی از لحاظ معرفت شناختی برشمرد.

وی افزود: الگوهای رفتاری پیامبر اکرم (ص) مهمترین رکن و شاخص برای عمل مؤمنانه و اسلامی است. الگویی که علم و تقوا را به عنوان مهمترین رکن برتری انسان‌ها بر یکدیگر، معرفی می‌کند و بر اصل برادری مسلمانان و برابری انسان‌ها تأکید دارد.

محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی ایران در دهلی‌نو در سخنانی، سیاست‌ها و رفتارهای توهین آمیز رایج در غرب نسبت به ساحت پیامبر اسلام (ص) را یکی از تناقضات مهم در نظام لیبرال دموکراسی غرب نامید که علیرغم ادعای پایبندی به حقوق، صلح و همزیستی با توهین به مقدسات مسلمانان قواعد و اصول اولیه احترام به حقوق انسانی را زیر پا گذاشته و به نفرت پراکنی و تهدید صلح و همزیستی مشغول می‌گردند.

وی با اشاره به الگوهای اخلاقی پیامبر (ص)، به مناسبات اخلاق، قدرت، اخلاق و سیاست در سیره نبوی (ص) بیان کرد: پیامبر (ص) علیرغم التزام به اصل حقانیت اسلام و اعتقاد به جهانی بودن آن، هرگز به ستیز با پیروان سایر ادیان و مکاتب برنخواست. ضمن عدم تحمیل عقیده بر آنان و پایبند بودن به معاهدات و توافقات فی مابین، همگان را به زندگی مسالمت آمیز در کنار یکدیگر دعوت می‌کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین عسگری، از روحانیون شیعه هند نیز حُسن خلق و رأفت و عطوفت پیامبر (ص) نسبت به مردم را یکی از الگوهای تأثیرگذار در تقویت همدلی، همبستگی اجتماعی و کاهش منازعات فرقه‌ای برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: برخورد نرم و مهرآمیز در روابط اجتماعی، بسیار اثرگذار و کارآمد و زداینده بسیاری از کینه‏‌ها و آرام‏‌کننده طوفان مخالفت‏‌هاست. یکی از اصولی که پیامبر اعظم (ص) در روابط اجتماعی خود به آن پایبند بودند و در حق دوست و دشمن، مسلمان و کافر آن را رعایت می‌کردند، عدالت و حق مداری بود.

کد خبر 5071756

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha