خبرگزاری مهر – گروه استانها: گلایههای مکرر ساکنان شهرک صنعتی در حاشیه شهر کرمان موجب شد خبرنگار مهر با حضور در این شهرک با ساکنان این منطقه به گفتگو بنشیند.
شهرکی که در سالهای اخیر و با افزایش موج مهاجرت به کرمان حول کورههای آجر پزی و آهک پزی شکل گرفت و حالا جمعیت این شهرک آنقدر زیاد شده است که خانههای مردم کورههای آهک پزی را فرا گرفتهاند.
ادامه فعالیت این کورهها در شهرک صنعتی اما این روزها به یکی از مهمترین مشکلات زیست محیطی ساکنان این منطقه تبدیل شده است و برخی از کورهها دیوار به دیوار خانههای مردم در حال فعالیت هستند و به خطری بالقوه برای سلامتی مردم تبدیل شدهاند.
گوشهای از مشکلات مردم را میتوانید در این گزارش بخوانید «تنفس در میان گرد و غبار آهک / محرومیت فراموش شده در حاشیه کرمان» اما پس از انتشار این مطلب مسئولان کرمان قول دادهاند که مشکل تا یک ماه آینده رفع خواهد شد.
پیگیریهای مستمر در حال انجام است
گزینه دشت زحمتکشان که در گزارش مهر مطرح شده بود همچنان مطرح است، معاون عمرانی استاندار کرمان در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: پیگیریهای مستمری برای رفع مشکل مردم در شهرک صنعتی کرمان انجام شده است و امیدواریم به زودی این مشکل رفع شود.
مصطفی آیت الهی موسوی در این خصوص با اشاره به اینکه مشکلات زیست محیطی مردم را درک میکنیم اظهارداشت: این منطقه در مسیر جاده کرمان - چترود قرار گرفته است و کوره دارها باید کارگاههای خود را در این منطقه مستقر کنند.
وی تاکید کرد: با پیگیریهای انجام شده باید زیر ساختهای مورد نیاز در این منطقه ایجاد شود که همکاری دستگاههای مربوط را میطلبد.
با پیگیریهای انجام شده باید زیر ساختهای مورد نیاز در این منطقه ایجاد شود که همکاری دستگاههای مربوط را میطلبد
وی گفت: لیست کوره دارهایی که در حاشیه شهر کرمان مستقر هستند احصا شده و همگی باید به این منطقه منتقل شوند.
موسوی خواستار تسریع در روند واگذاری زمین در این منطقه شد و گفت: این زمین حدود ۱۰۰ هکتار است و برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست کوره داران باید رویه کار را از سنتی به مکانیزه تغییر دهند و مجوزهای لازم در این خصوص باید در نظر گرفته شود.
جابجایی برای کوره داران هزینه بسیاری دارد / دولت تسهیلات ارائه دهد
در این خصوص با برخی از کوره دارهای شهرک صنعتی گفتگو کردیم، محمد یکی از این افراد است که میگوید: وقتی ما کار احداث این کوره را در منطقه آغاز کردیم هیچ مخالفتی نشد و از سوی دیگر هیچ فردی هم در این شهرک ساکن نبود و همان گونه که از اسمش پیداست قرار نبود به مکانی برای اسکان مردم تبدیل شود.
وقتی ما کار احداث این کوره را در منطقه آغاز کردیم هیچ مخالفتی نشد و از سوی دیگر هیچ فردی هم در این شهرک ساکن نبود
وی گفت: افرادی که از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار نبودند به منطقه آمدند و بدون رعایت نکات ایمنی اقدام به ایجاد خانه در این محدوده کردند.
وی ادامه داد: در ابتدا هم به کسانی که در حال احداث خانه میکردند میگفتیم که اینجا کوره آهک وجود دارد و نباید اقدام به احداث واحد مسکونی کنند اما برخی از این خانهها تنها طی چند روز احداث شدند و کسی هم توجه نکرد و حالا هم مردم از وجود کورهها گلایه دارند.
تغییر کورههای سنتی به مکانیزه هزینه بر است
وی با اشاره به اینکه با ساماندهی کورهها مشکلی نداریم اما نباید هزینهای به کوره داران تحمیل شود ضمن اینکه دولت اگر میخواهد کورهها از سنتی به مکانیزه تبدیل شوند باید تسهیلات پرداخت کند.
علی یکی دیگر از کوره دارها گفت: اینکه بتوان کورهها را ساماندهی کرد از مطالبات ما هم هست اما در شرایط فعلی اقتصادی باید وضعیت کوره دارها را نیز در نظر گرفت بارها در خصوص جابجایی کورهها صحبت شده اما عملیاتی نشده است اما نکته این است که که تغییر کوره از سنتی به مکانیزه بسیار هزینه بر است و صدها نفر بر اثر تعطیلی کورهها بیکار میشوند چون بسیاری از افرادی که در این شهرکها زندگی میکنند از کارگران همین کورهها هستند.
با وجود گلایههای کوره داران اما با توجه به اسکان جمعیت قابل توجه در شهرک صنعتی به نظر میرسد جابجایی کورهها امری ضروری است و باید با اتخاذ تدابیر مناسب به نحوی که کوره داران متضرر نشوند و فرصتهای شغلی هم با چالش مواجه نشود این مشکل را حل کرد.
باید منتظر ماند و دید پس از گذشت یک ماه آیا روند واگذاری زمین، ایجاد زیر ساختها و جابجایی کورهها انجام میشود یا خیر.
نظر شما