به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز ملی فضای مجازی در گزارشی تاکید کرد: قانونگذاران و موسسات مالی برای جلوگیری از تهدیداتی که متوجه زیرساخت های فعلی و آینده فضای سایبر است، باید سرمایه گذاری قابل توجهی روی سیستم های امنیتی انجام دهند.
این مقاله ابتدا به آخرین تحقیقات و دیدگاه ها در زمینه مدیریت ریسک سایبری می پردازد تا خواننده به بینش روشنی در مورد فرکانس و شدت خطرات سایبری ، میزان تلفات این خطرات سایبری و بهترین روش ها و چارچوب ها برای سازماندهی و اجرای مدیریت این خطرات برسد و در ادامه بهترین روشهای رمزنگاری و تحقیقات درباره حفاظت از حملات سایبری در دوره محاسبات کوانتومی آینده را شرح می دهد.
در پایان این گزارش نیز نتیجه گیری می شود که دولت ها باید با استفاده از بازیگران فعال بازار مالی از یک یا چند چارچوب مدیریت ریسک سایبری برای استانداردسازی جمع آوری و گزارش رویدادهای حملات و خطرات سایبری استفاده کنند. سرانجام، اعضای دولت و صنعت باید برای تأمین مالی و بازسازی سیستم ها و زیرساخت های قدیمی صنعت مالی با هم همکاری کنند تا راه حل های مدیریت ریسک سایبری را فعال کنند.
تهدیدات سایبری به زیرساخت های مالی یک نگرانی با خطر بالا برای قانون گذاران و تنظیم کنندگان بازارها و موسسات مالی است. در سراسر جهان ، سازمان های دولتی، دانشگاهیان و گروه های تجاری و تحقیقاتی در حال بررسی موسسات مالی هستند تا از خطرات سایبری که با آن روبرو هستند اطلاعات کسب کنند و تأثیر چنین ریسک هایی را مطالعه می کنند.
گزارش خطرهای جهانی مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در نسخه ۲۰۱۹ ، کلاهبرداری یا سرقت داده و حملات سایبری را در میان ۵ رویداد مهم خطرناک پس از خطرات زیست محیطی ذکر کرده است.
کلاهبرداری با استفاده از داده ها و حملات سایبری مختل کننده، توسط انسان ساخته شده و با استفاده از فناوری انجام می شود و تحقیقات نشان می دهد که استفاده بالقوه از هوش مصنوعی برای مهندسی حملات سایبری در آینده ویرانگر خواهد بود.
این گزارش به شواهد دیگری اشاره می کند که حملات سایبری خطراتی را برای زیرساخت های مهم فناوری به وجود می آورد. زیرا فناوری حتی به ابزاری مهم تر و توانمندتر برای مدیریت ریسک و برنامه های تجاری مدیریت مشتریان تبدیل می شود.
در همین رابطه کنسرسیوم امنیت سایبری مجمع جهانی اقتصاد گزارش داده است که تخلفات سایبری از سال ۲۰۱۳ تقریباً دو برابر شده و هزینه تخمین زده شده برای جرایم اینترنتی طی ۵ سال آینده ۸ تریلیون دلار پیش بینی شده است.
در این گزارش تاکید شده است که موسسات مالی در بیش از ۵۰ کشور قربانی حملات سایبری شده اند. بیشترین قربانی حملات را بانک ها (۹۱درصد) و پس از آن شرکت های بیمه (۷درصد) تشکیل می دهند. در میان بانک ها ، فعالیت های بانکی خرده فروشی ( ۳۹ درصد) و خدمات کارت های اعتباری (۲۵درصد) قربانیان اصلی در میان سایر کسب و کارها بودند.
از سوی دیگر شواهد نشان می دهد که اقتصادهای پیشرفته اهداف اصلی حملات سایبری هستند اما بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه نیز در معرض خطر سایبری قرار دارند.
بهترین شیوه های رمزنگاری و محافظت از حملات سایبری در دوره محاسبات کوانتومی آینده و نیز استانداردهای پیشنهادی برای تعریف مدیریت ریسک سایبری، از دیگر موضوعاتی است که در این گزارش به آن اشاره شده است.
جزئیات کامل این گزارش در سایت مرکز ملی فضای مجازی در دسترس است.
نظر شما