۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۴:۲۴

معاون پژوهش وزارت علوم خبر داد؛

کاهش تقاضا برای ورود به دانشگاه آزاد و پیام نور

کاهش تقاضا برای ورود به دانشگاه آزاد و پیام نور

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از کاهش تقاضا در برخی دانشگاه ها از جمله دانشگاه آزاد، پیام نور و فنی حرفه ای خبر داد و بر لزوم سازماندهی و تغییر آرایش آن ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت علوم، غلامحسین رحیمی در نشست شورای هماهنگی آموزش عالی استان یزد از ایجاد پهنه علم و فناوری در شهر یزد خبر داد و گفت: شهر یزد اولین شهر کشور خواهد بود که رسماً از پهنه علم و فناوری برخوردار خواهد شد.

رحیمی در این نشست که با رعایت کامل شیوه نامه‌های بهداشتی در تالار اندیشه دانشگاه یزد برگزار شد، درخواست دانشگاه یزد جهت احداث پهنه علم و فناوری را به عنوان یکی از دلایل سفر خود به استان یزد عنوان کرد و افزود: خوشبختانه شهر یزد درخصوص اتصال توسعه فناوری به نهادهای علمی گام‌های خیلی خوبی برداشته است و امیدواریم هرچه سریع‌تر و با رعایت برخی شروط، مجوز احداث پهنه علم و فناوری برای شهر صادر شود.

سند آمایش آموزش عالی با هدف ساماندهی مؤسسات آموزش عالی کشور، محور دیگری بود که دکتر رحیمی در صحبت‌های خود به معرفی و تبیین اهداف آن پرداخت.

وی در سخنان خود با بیان اینکه سند آمایش آموزش عالی به عنوان یکی از طرح‌های اساسی ساماندهی مراکز آموزش عالی از دو سال قبل و براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شروع شده، تصریح کرد: سند آمایش با هدف بهبود وضعیت کلیه مراکز آموزش عالی کشور و متناسب‌سازی آن با وضعیت داوطلبان ورود به آموزش عالی، نیازهای کشور و ارتقای کیفی مؤسسات آموزش عالی تدوین شده است.

رحیمی ادامه داد: ساماندهی مراکز آموزشی عالی در برخی استان‌ها به شدت و در برخی دیگر به صورت خفیف انجام شده و خوشبختانه در استان یزد شاهد رشد و گسترش بی‌رویه آموزش عالی دولتی نیستیم. هرچند در برخی از مراکز، نظیر دانشگاه آزاد اسلامی، پیام نور و حتی فنی و حرفه‌ای به دلیل کاهش تقاضا و داوطلب نیاز به تغییر آرایش و سازماندهی وجود دارد که به صورت داخلی در حال انجام است.

به گفته دکتر رحیمی برای اجرای سند آمایش مراکز آموزش عالی علاوه بر وجود شورای مرکزی در وزارتخانه، با ملاک قراردادن تقسیمات استانی، شورای مدیریت آموزش عالی در هر استان که در رأس آن رئیس دانشگاه جامع استان قرار دارد، نیز تشکیل خواهد شد و چهار مدیر استانی زیرنظام وزارت علوم شامل رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی، علمی کاربردی، پیام نور و فنی و حرفه‌ای از اعضای دیگر شورا هستند و در صورت ضرورت رؤسای دانشگاه فرهنگیان، پارک علم و فناوری و نماینده منتخب مؤسسات آموزش عالی غیر دولتی نیز به شورا دعوت می‌شوند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: وزارت علوم در پی آن است که اختیارات لازم و مهمی را برعهده شورای استانی بگذارد، به طوری که بسیاری از وظایف در دو بعد تصمیم‌گیری یا مشورتی برعهده شورا قرار می‌گیرد و موضوعات در سطح استانی در شورای هر استان بررسی و تصمیم‌گیری می‌شود و بدین صورت به وزارت علوم کمک می‌کنند تا تصمیمات بهتری اتخاذ کند.

رحیمی در ادامه سخنان خود اظهار امیدواری کرد تا به وسیله شوراها، به تدریج شبکه استانی آموزش عالی کشور پدید آید و استان‌ها نقش مهمی به عنوان مؤلفه‌های اصلی این شبکه داشته باشند.

در ادامه این نشست معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به بیان توضیحاتی درخصوص نحوه تشکیل شورای استانی، ساختار تشکیلاتی و اهداف آن پرداخت و در خاتمه به پرسش‌های حاضران پاسخ داد.

قاسم بریدلقمانی رئیس دانشگاه یزد و رئیس شورای هماهنگی آموزش عالی استان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از اقدامات مهم و اساسی این شورا در ساماندهی و بهبود وضعیت آموزش عالی استان، بر ضرورت هم‌اندیشی و هماهنگی کلیه اعضای این شورا در راستای تحقق اهداف و مأموریت‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد.

کد خبر 5083431

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۴:۴۵ - ۱۳۹۹/۰۹/۰۹
      4 0
      تا کی فقط حرف؟! لطفا عمل کنید.
    • احمد IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
      2 0
      اکثر کشورها یه دانشگاه دولتی با دو نوع پذیرش شهریه ای یا بدون شهریه ای داره در حالی که در ایران با این تعدد انواع دانشگاه مردم گیج شده اند و این گیج کردن مردم باعث شده هر ارگانی بلند شده جهت سر کیسه کردن مردم و درآمدزایی برا خودش دانشگاه احداث کرده چرا این همه دانشگاه رو ادغام نمی کنن.
    • رامین IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۰
      4 0
      وقتی دانشگاها بدون اینک نیاز کشور باشه تو اون حیطه رشه و پذیرش دانشجو بکنه آخرش همین میشه فقط فکر جیب خودشونوهستن نمیگن اونی ک فارغ التحصیل میشه بعدش کجا باید مشغول ب کار بشه من نامزدم و داداشم رو از درس خوندن منصرف کردم ایشالا تو ی کشور خارجی ادامه میدن
    • رادمهر IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      1 0
      با سلام .مگه همه دانشگاه ها زیر مجموعه وزارت علوم نمیباشد چرا بعضی سازمانها و ادارات مدرک فارغ التحصیلی بعضی از دانشگاه ها را نمیپذیرند.اگر نمیپذیرند چرا مجوز به این دسته از دانشگاه ها میدن برا ادامه تحصیل که بعد از کلی هزینه چه در بعد مالی و چه سنی بینتیجه میماند .
    • اکبر IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      1 1
      من که دارم درس میخونم پشیمونم بقیه اشتباه منو تکرار نکنن
    • IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      0 0
      آن شاالله تعطیلی دانشگاه آزاد و پیام نور و .... این دانشگاه دوغ آبادی که هیچ علمی به افراد یاد نمی دن
    • IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۹/۱۱
      0 0
      خواش می کنیم ظرفیت رشته های پزشکی ودندانپزشکی وداروسازی که اینقدر افزایش دهید که دیگر کسی طالب رفتن به این رشته ها نباشد.
    • بینام IR ۱۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۲/۱۸
      0 0
      دو تا لیسانس گرفتم بعد خواستم برای گرفتن بورسیه و مهاجرت به اتریش، ارشد خوبی بگیرم ولی تو این قرنطینه، امتحانا مجازی شد و اساتید جزوه دادن من هم صد دور خوندم ولی وقت امتحان مجازی، اصلا از جزوه نبود، اونایی که استاد، اجاره کردن با تقلب پاس شدن و من هم یه میلیون ضرر کردم بعدش انصراف دادم تحصیل غلطه.