حسین مختاری در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص اقدامات این دفتر در سال جاری گفت: دانشگاه شریف امسال به لحاظ حجم قراردادهای ارتباط با صنعت تا به این تاریخ در مقایسه با سال گذشته رشد خوبی داشته و از نظر وصولیهای قراردادها نیز افزایش قابل توجهی داشته است.
افزایش حجم قراردادهای ارتباط با صنعت / افزایش توجه به توانمندیهای داخل
وی ادامه داد: از دلایل افزایش حجم قراردادها میتوان به مشکلات واردات به دلایل مختلف نظیر تشدید تحریمها، کاهش درآمدهای ارزی و همچنین کاهش بودجه صنایع، سازمانها و شرکتها اشاره کرد. این مسائل سبب افزایش توجه به توانمندیهای داخل و استفاده از تولیدات داخلی شده است.
شرایط از سال قبل بدتر نیست / ارقام دریافتی پروژهها خوب بوده است
مختاری با بیان اینکه با وجود وضع نامناسب برخی سازمانها، وصولیهای دانشگاه شریف از محل قراردادهای ارتباط با صنعت تا این تاریخ از شرایط خوبی برخوردار بوده است، افزود: ارقام دریافتیهای امسال ما تا این زمان، کمتر از وصولیهای سال گذشته نبوده و تا حدی افزایش نیز یافته است. این در حالیست که انتظار ما این بود که شرایط از سال قبل بدتر باشد، ولی خوشبختانه اینگونه نشد.
دستگاهها به جای پول، اسناد خزانه به دانشگاه میدهند
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه صنعتی شریف در خصوص مشکلات این دانشگاه در ارتباط با قراردادها گفت: متأسفانه در بعضی موارد بعضی از دستگاهها و سازمانها در مقابل خدمات دانشگاه، اسناد خزانه به دانشگاه میدهند! این در حالی است که اسناد خزانه را قاعدتاً باید به پیمانکاران خصوصی بدهند که امکان فروش آنها در بازارهای بورس را دارند.
استاد دانشکده برق دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مصوبه سازمان برنامه و بودجه مبنی بر غیرقابل عرضه و فروش بودن اسناد ارائه شده به دستگاههای دولتی تا زمان سررسید، اظهار داشت: این موضوع، ما را با ۲ مشکل عمده روبرو ساخته است؛ اول اینکه ما به علت عدم امکان فروش این اسناد امکان پرداخت به دانشجویان و پرسنل درگیر در قراردادها و یا خرید مواد اولیه برای اجرای پروژهها را نداریم. مساله دوم نرخ تنزیل اسناد خزانه حتی در صورت داشتن مجوز برای فروش اسناد است. از آنجایی که نرخ فروش این اسناد قبل از تاریخ سررسید، ارزانتر از مبلغ اسمی اش است؛ دانشگاه بسته به تاریخ سررسید اسناد، حتی تا ۲۰ درصد ضرر میکند.
درخواست از جهانگیری در خصوص نحوه فروش اسناد خزانه
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شریف افزود: در این رابطه البته طی نامهای به آقای جهانگیری معاون اول ریاست جمهوری درخواست کرده ایم که در چنین موارد خاصی، بتوانیم این اسناد را قبل از تاریخ سررسید آن به فروش برسانیم. از کارفرماها نیز خواسته ایم که تا حد ممکن بجای اسناد خزانه، پول نقد به ما پرداخت کنند.
به نیازهای صنعت به خوبی پاسخ داده ایم
وی با بیان اینکه با وجود این مشکلات، دانشگاه توانسته است پاسخ خوبی به نیازهای صنعت بدهد و البته امیدواریم که تا آخر سال، فشارها از حد کنونی فراتر نرود، درباره حوزههای فعالیت دانشگاه شریف در بحث ارتباط با صنعت گفت: ما تقریباً با همه صنایع و در تمامی حوزهها از جمله محیط زیست، نفت و گاز و پتروشیمی، سلامت، سیستمهای حمل و نقل، مواد و متالورژی، مدیریت و اقتصاد و … قراردادهای خوبی داریم.
قرارداد دانشگاه با شرکت مناطق نفت خیز جنوب و ساخت تجهیزات درون چاهی
مختاری با بیان اینکه بخش عمده فعالیتهای ارتباط با صنعت دانشگاه شریف در راستای کاهش وابستگی به واردات است، به قراردادهای دانشگاه با شرکت مناطق نفت خیز جنوب در زمینه تامین تجهیزات درون چاهی و همچنین تامین تجهیزات مصرفی قطارهای متروی شهری در سالهای اخیر اشاره کرد.
چالش دانشگاه برای تحقق جهش تولید / سرمایه گذاران برای تولید و توسعه محصول به میدان بیایند
مدیر ارتباط با صنعت دانشگاه شریف در رابطه با فعالیتهای این دانشگاه در بحث جهش تولید هم گفت: دانشگاه شریف حداکثر توان خود را در جهت تولید دانش فنی مورد نیاز انجام میدهد. اما باید به این واقعیت توجه داشت که دانشگاه در واقع یک مرحله از یک زنجیره ارزشی در زیست بوم فناوری کشور است.
وی ادامه داد: دانشگاه نمیتواند صفر تا صد زنجیره ارزشی دانش تا ثروت را به تنهایی انجام دهد؛ یعنی بیاید هم دانش فنی را تولید کند، هم توسعه محصول و تولید را در مقیاس صنعتی بعهده بگیرد. تکمیل زنجیره دانش تا ثروت نیازمند ورود بازیگران دیگری نظیر سرمایه گذاران خطرپذیر است.
مختاری با بیان اینکه در زنجیره ارزشی مورد اشاره دانشگاه باید دانش فنی را احصا کند، گفت: از اینجا به بعد، باید سرمایه گذاران بیایند و این دانش را تحویل گرفته و ضمن توسعه و تبدیل آن به شرکتهای دانش بنیان و ورود به مرحله تولید، مسائل جهش تولید را حل کنند. هرچند در بعضی موارد محدود خود اساتید این کار را انجام میدهند، با این وجود اما باید دقت داشت که در یک فرایند قانونمند و منطقی، این وظیفه استاد نیست که درگیر مسائلی نظیر سرمایه گذاری و تولید بشود.
نظر شما