۶ تیر ۱۳۸۶، ۸:۴۵

اسناد نیوتن مبنی بر تاریخ آخرالزمان و جام مقدس مسیح کشف شد؛ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

اسناد نیوتن مبنی بر تاریخ آخرالزمان و جام مقدس مسیح کشف شد؛ ادیان جهان و انعکاس اخبار مرتبط با آنها در خبرگزاری مهر

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: طی هفته گذشته رویدادهای باستان شناسی دینی چون نمایش سندی با سه قرن قدمت گواهی برای دینداری نیوتن و تعیین تاریخ آخرالزمان توسط وی، ادعای کشف جام مسیح و همچنین محافظت از متون بودائی توجه بسیاری از مؤمنان ادیان مختلفی را چون یهودیت، مسیحیت و بودیسم به خود جلب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در یک نسخه خطی از اسحاق نیوتن که سه قرن قدمت دارد تاریخ آخرالزمان محاسبه، ابعاد دقیق معبد باستانی بیت المقدس تشریح و بخشهایی از کتاب مقدس تفسیر شده است، این هفته برای نخستین بار به عنوان سندی برای اثبات دینداری مردی که بسیاری وی را بزرگترین دانشمند تاریخ می دانند به نمایش گذاشته شد.

نمایش سندی برای اثبات دیندارای نیوتن

اسحاق نیوتن که 280 سال پیش درگذشت به پایه گذاری فیزیک، نجوم، ریاضی و نور شناسی مدرن شهرت دارد، اما در یک نمایشگاه تازه که در بیت المقدس برگزار شده وی به عنوان عالمی بسیار مؤمن به تصویر کشیده شده که زمانی به نوشتن احکام یهود، حتی نوشتن نامه های عبری و جستجوی کتاب دانیال نبی در عهد عقیق به منظور یافتن سرنخی برای پایان جهان پرداخته است .

این اسناد که توسط یک عالم یهودی در نمایشگاه استبی لندن در سال 1936 خریداری شد از سال 1969 در موزه ملی رژیم اشغالگر قدس در بیت المقدس نگهداری می شود که طی چندین دهه دسترسی به آن تنها برای تعدادی از علمای یهودی محدود شده و هرگز به نمایش عمومی گذاشته نشده بود.

در یک نسخه خطی که متعلق به اوایل 1700 است، نیوتن نوشته است: ممکن است دنیا پس از سال 2060 خاتمه یابد اما علتی برای خاتمه زود هنگام تر آن نمی بینم .

این در شرایطی است که وی افزوده: با بیان این قصد ندارم زمانی که باید دنیا پایان یابد را ارزیابی کنم اما برای خاتمه دادن به حدسهای عجولانه انسانهای خیالپرداز که اغلب زمان پایان جهان را پیش بینی می کنند دست به این کار زدم. تا این حدسهای عجولانه پیشگوئی های مقدس را همزمان با عدم تحقق پیش بینی های خود بی اعتبار جلوه ندهند.

این نمایشگاه همچنین دربرگیرنده رساله هایی در باب آداب روزانه معبد بزرگ یهودیان در بیت المقدس است. در یکی از این اسناد نیوتن به بررسی دقیق ابعاد معبد پرداخته و نکات مورد باور و ظن خود را ارائه کرده است. سند دیگری دربرگیرنده حروف عبری است و جمله ای از آن از کتاب نیایش یهودیان گرفته شده است.

ادعای کشف جام مقدس مسیح

باستان ‌شناس ایتالیایی مدعی شد جام مقدس باستانی که مسیح از آن در شام آخر استفاده کرده، در سرداب کلیسای باسیلیکای سنت لورنس رم پنهان است.

آلفردو بارباگالو باستان ‌شناس ایتالیایی اعتقاد دارد این شی‌ء باستانی، تاریخی و دینی در اتاقی در قسمت زیرین کلیسای باسیلیکای سنت لورنس پنهان شده است.

وی اظهار داشت این ادعا براساس دو سال تحقیق و شمایل‌ نگاری داخل این باسیلیکا صورت گرفته است.

این احتمال وجود دارد که بر اساس ادعای بارباگالو، مقامات باستان ‌شناسی رم اجازه بررسی و گشوده شدن درهای سرداب این کلیسا را صادر کنند.

بر اساس سنت کاتولیک، پاپ سیکستیوس دوم گنجینه کلیسا را که جام مقدس نیز در آن وجود دارد به لورنس، دیکونی در رم برای نگهداری واگذار کرد. سنت لورنس در سال 258 میلادی شهید و کلیسای باسیلیکای سنت لورنس در محل شهادت وی بنا شد.

برگزاری نمایشگاه "مهد مسیحیت" در آمریکا

برگزاری نمایشگاه بین دینی از آثار دینی کتاب مقدس با عنوان " مهد مسیحیت : گنجینه های یهودی و مسیحی سرزمین مقدس" که به تازگی در دانشگاه اموری آمریکا افتتاح شده و تا 22 مهر ماه ادامه دارد ریشه مشترک و واحد مسیحیت و یهودیت را مورد تأکید قرار می دهد .

موزه میشل کارلوس در دانشگاه اموری بخشهایی از کتیبه های دریای مرده و همچنین جعبه هایی که چندی پیش شبکه دیسکاوری مدعی شد دربرگیرنده پسر مسیح است را به نمایش گذاشته است.

کارل هالیدی استاد مطالعات عهد جدید در دانشگاه اموری به عنوان مشاور کمیته برگزار کننده درباره اهمیت نمایشگاه "مهد مسیحیت" گفت: استعاره مهد اهمیت موزه را مورد تأکید قرار می دهد. یهودیت بستری است که مسیحیت در میان آن شکوفا شد. فکر می کنم بسیاری از مؤمنان؛ یهودیت و مسیحیت را به عنوان دو دین جداگانه در نظر می گیرند درحالی که آنها از این امر که مسیحیت نوعی جنبش اصلاحاتی در چارچوب یهودیت است بی خبر مانده اند.

وی همچنین درباره نزدیکی این دو دین توحیدی در آغاز نشر اظهار داشت: در آن دوران مردم می توانستند مسیحی شوند و یهودی باقی بمانند، اما امروز مؤمن یا یهودی است و یا مسیحی . این نمایشگاه نشان می دهد که در دوران اولیه شکوفایی مسیحیت بسیاری از مسیحیان یهودی بودند.

این استاد مطالعات عهد جدید واکنش مردم را مثبت ارزیابی کرد و گفت: بسیاری جذب آثار و صنایع دستی باز سازی شده و برخی مجذوب ریشه های جنبشهای اولیه دینی شده اند.

حفاظت از متون مقدس بودائی نوشته شده بر روی برگ

تبت طرح 2 ساله‌ای را به منظور مطالعه و حفظ متون مقدس بودائی آغاز کرده که این متون روی برگهای یک هزار سال پیش نوشته شده و از هندوستان به این سرزمین منتقل شده‌اند.

هو چونهوا یکی از مقامات رسمی منطقه درباره ویژگی این متون که از سوی اداره میراث فرهنگی محلی برای حفظ وتحقیق در نظر گرفته شده‌اند گفت: این متون 4 هزار و 300 صفحه‌ای از متون مقدس بودائی به زبان سانسکریت و در 426 جلد روی برگهای کمیاب نوشته شده‌اند.

کوانگ جین رئیس آکادمی علوم اجتماعی تبت گفت: این اسناد طی قرون 7 و 13 از هندوستان به تبت منتقل شده و از آن زمان تاکنون بخوبی مورد محافظت قرار گرفته‌اند.

این متون مقدس روز برگهای درخت پاترا که به درخت نخل شباهت داشته و در آب و هوای استوایی رشد می کند نوشته شده‌اند. برگهای این درخت بادوام و قابل حمل و نقل هستند.

برای نوشتن این متون از قلمی فولادی استفاده شده تا واژه‌های سانسکیریت روی برگها نقش بندند. محتوای این متون روایتهایی از ادبیات باستانی هندو، اصول حقوقی و نوشته های بودائی بودیست هستند.

قسمت اعظم این برگها در صومعه‌ها، موزه‌ها و موسسات تحقیقاتی شهرهای لهاسا، زیگیز، شانان نگاهداری می‌شوند. محققان از تمام این اسناد عکس و کپی تهیه می‌کنند تا مطالعه آنها توسط کارشناسان سانسکریت تسهیل شود. طرح حفظ و نگاهداری این اسناد به صورت مشترک از سوی آکادمی چینی علوم اجتماعی و مرکز تحقیق و تبت شناسی چین اجرا می‌شود. 
 
نیوزلندی‌ها مخالف رسمی شدن دین مسیحیت هستند

نظرسنجی جدید در نیوزلند نشان می‌دهد که تنها اقلیتی از مردم این کشور از تبدیل نیوزلند به یک کشور مسیحی حمایت می‌کنند و اکثریت مردم این کشور با مسیحی‌شدن نیوزلند مخالف هستند.

 58 درصد مردم کشور نیوزلند با به رسمیت شناخت مسحیت به عنوان مذهب رسمی کشور مخالف هستند. 70 درصد از نیوزلندیهای 15 تا 29 ساله بشدت با ایده رسمی کردن مسیحی مخالفت کرده اند و 63 درصد از مردان نیز درمقابل 54 درصد زنان مخالفت خود را منعکس نموده‌اند.

دو سوم مردم این کشور از آموزش ادیان جهان در مدارس به کودکان دبستانی استقبال می‌کنند. این نظر سنجی که از سوی سازمان تحقیق نیوزیلند انجام شده، نظر 500 نفر را از سرتاسر کشور جویا شده است.

نخست وزیر نیوزلند اخیرا به علت اینکه اظهار داشته بود این کشور هیچ دین خاصی ندارد مورد انتقاد شدید سازمانهای دینی قرار گرفته بود.

اسقف برایان تاماکی، رهبر کلیسای دیستنی به دنبال به رسمیت شناختن دین مسیحیت در میراث نیوزلند توسط دولت فدرال است تا دولتهای آینده نتوانند آن را تحریف کنند. 

"خانواده ؛ جامعه صلح" موضوع صحبت پاپ در مراسم روز جهانی صلح

پاپ بندیکت شانزدهم عنوان " خانواده بشری: جامعه صلح" را برای مراسم روز جهانی صلح در کلیسای کاتولیک انتخاب کرده است. این مراسم هر ساله اول ژانویه با پیام پاپ برگزار می‌شود.

واتیکان طی یک بیانیه اعلام کرد: آگاهی از این موضوع که تمام جمعیت جهان متعلق به خانواده بزرگتری است که خداوند آن را خلق کرده در دنیای امروز از اهمیتخاصی  برخوردار است، چرا که دنیای امروز با بحران سازمانهای بین المللی و سایر مشکلات جدی رو به رو شده است.

پاپ پیامی با موضوع "خانواده بشری؛ جامعه صلح" خواهد نوشت و پیش از برگزاری مراسم روز جهانی صلح در کلیسای کاتولیک آن را منتشر می‌کند.

دو پیام پیشین بندیکت به مناسبت چنین روزی بر حقیقت و انسان به عنوان مؤلفه های بنیادین صلح متمرکز شده بودند.

واتیکان همچنین اعلام کرد که پاپ موضوع وحدت خانواده را به این علت انتخاب کرد که به نظر وی درک سرنوشت مشترک و تجربه زندگی خانوادگی عوامل ضروری تحقق خیر مشترک و صلح بشری هستند. هر انسانی و هر جمعیتی خود را به عنوان بخشی از خانواده بشری و هچنین جامعه صلح در نظر می گیرد.

در بیانیه واتیکان به شورای واتیکان دوم و آموزه های آن نیز اشاره شده است و ریشه هر جامعه ای را الهی می‌داند.
 
نوجوان بریتانیایی مدرسه خود را به تبعیض دینی متهم کرد

ممنوعیت نمادهای دینی در مدارس بریتانیا باعث شد یک دختر انگلیسی مدرسه خود را در دادگاه عالی لندن به تبعیض دینی متهم کند چرا که وی به علت امتناع از به همراه نداشتن حلقه عفت مسیحیت از مدرسه اخراج شده است .

 لیدا پلی فوت 16 ساله دیروز اظهار داشت: در انجیل آمده است پاکدامن بمانید و پوشین این حلقه به منزله ابراز اعتقاد من است، فکر می کنم در جامعه ای که زندگی می کنیم بیماریهای مقاربی بسیاری افزایش یافته است و یادآوری پاکدامنی و عفت در این شرایط بسیار حائز اهمیت است .

مقامات مدرسه میلایس در هورشام، جنوب شرق انگلستان از پلی فوت خواستند این انگشتر را از دست خود دربیاورد و استدلال کردند که داشتن این انگشتر با قوانین لباسهای متحد الشکل مدرسه منافات دارد، امتناع این دانش آموز زمینه اخراج وی از مدرسه را فراهم آورد.

دادخواست پلی فوت به دادگاه عالی لندن سال گذشته با موفقیت رو به رو نبود اما پس از درخواست فرجام قاضی دیروز بار دیگر به اظهارات این نوجوان گوش داد.

براساس گزارش بی بی سی در مدرسه ای که پلی فوت تحصیل می کند یک گروه از دختران انگشتر نقره ای را به نشانه پاکدامنی و عفت بر دست می کنند . این جنبش به نام "حلقه نقره" که در آمریکا آغاز شد جوانان را به دوری از رابطه جنسی پیش از ازدواج ترغیب می کند.

روی این حلقه اشاره ای به آیه ای از انجیل در فصل چهارم تسالونیان اول نوشته شده است .

وکیل این نوجوان بریتانیایی دیروز به دادگاه عالی لندن گفت: اقدام این مدرسه با قانون منافات دارد. مقامات و نهادهای سکولار نمی توانند در مورد اعتقاد دینی سایرین قضاوت کنند.

وی از قاضی پرسید: حقوق دینی دانش آموزان در بافت مدرسه چیست؟

اقدام حقوقی این نوجوان آخرین مورد از بحث نمادهای دینی در اماکن عمومی در بریتانیا محسوب می شود. پیش از این بحث صلیب و حجاب در مدرسه و همچنین صلیب کارمند خطوط هوایی بریتانیا مطرح شده بود.
 
پاپ دفتر ارتباط با اسلام را در واتیکان بازگشایی کرد

پاپ بندیکت شانزدهم یک سال پس از آنکه به دلیل انحلال دفتر ارتباط با اسلام در واتیکان هدف انتقادهای متعدد قرار گرفت، امروز این دفتر را بازگشایی کرد.

پاپ امروز با بازگشایی این دفتر در واتیکان، کاردینال "ژان لویی توران" را که از سال 1990 تا 2003 رئیس امورخارجی واتیکان بوده، به ریاست آن منصوب کرد.

توران یکی از قدرتمندترین مخالفان اشغال عراق به رهبری آمریکا در واتیکان به شمار می رود و حمله نظامی را جنایت علیه بشریت و غیرقابل توجیه می داند.

کاردینال "تارسیسکو برتونی"، وزیر امورخارجه واتیکان پیشتر خبر از بازگشایی این دفتر داده و آن را نشانه اهمیتی که واتیکان برای گفتگو با سایر ادیان قائل است، توصیف کرده بود.

ریاست دفتر گفتگو با اسلام را قبلاً اسقف "مایکل فیتزجرالد" انگلیسی برعهده داشت که یک اسلام شناس برجسته است. پاپ در اوایل سال 2006 فیتزجرالد را به مصر فرستاد و دفتر مزبور را در دفتر فرهنگ های واتیکان ادغام کرد.

به دنبال این اقدام، برخی کارشناسان ابراز نگرانی کردند که واتیکان در برهه زمانی حساسی، مسئله ارتباط با اسلام را بدون یک کارشناس اسلام شناس مختص این حوزه رها کرده است.

روابط واتیکان با جهان اسلام، سپتامبر سال گذشته به دنبال سخنان توهین آمیز پاپ علیه اسلام متشنج شد و سبب بروز اعتراضهای گسترده در کشورهای اسلامی شد؛ گرچه وی بعداً از این بابت ابراز تاسف نمود.

کد خبر 508557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha