۲۰ دی ۱۳۸۲، ۱۰:۵۰

با شعار " تمام معلمان بايد مربي تربيتي شوند " :

امورتربيتي در مدارس فراموش شد

 امورتربيتي در مدارس فراموش شد

گروه اجتماعي خبرگزاري مهر : پس از حذف معاونت پرورشي، امور تربيتي دانش آموزان بين معاونت هاي نظري و مهارتي ، آموزش و پرورش عمومي و امور تربيتي ، هماهنگي امور پرورشي و تربيتي و سازمان دانش آموزي تقسيم شد و هر كدام با توجه به سلايق خود به امور تربيتي دانش آموزان پرداختند.

يك كارشناس تعليم و تربيت درباره امور تربيتي در نظام آموزشي  مي گويد : پرورش در نظام آموزشي كشور گم شده است و با شعار " تمام معلمان بايد مربي تربيتي شوند " از همان قدر دقت محدود در توجه به مسايل پرورشي دانش آموزان نيز كاسته شده است.و در اين بين هر روز شاهد ضعف تربيتي دانش آموزان هستيم.

ادب در مدارس فراموش شده است

حميد رضا مهرابي مي افزايد :  معلمان در مدارس آنقدر مشغله به پايان رساندن كتاب  و آموختن مباحث كتابهاي  درسي به دانش آموزان  را دارند كه به مسايل تربيتي و پرورشي آنها نمي رسند ، براي معلمي كه وارد كلاس مي شود همين قدر كه دانش آموز سركلاس جو عمومي را به هم نزند و خوب درس بخواند  كفايت مي كند و به عبارتي رعايت آداب اجتماعي در مدرسه فراموش شده است . در حالي كه دانش آموزي كه  بار علمي بالايي داشته باشد اما آداب اجتماعي را نداند ، نمي تواند براي جامعه مفيد باشد.

وي با تاكيد بر اين كه در آينده بيش از دروسي كه دانش آموز آموخته است ، آداب اجتماعي وي به كارش مي آيد ، ادامه مي دهد : متاسفانه تربيت و آموزش آداب اجتماعي در مدارس اولويت دوم و چه بسا سوم را به خود اختصاص داده است و همين امر باعث شده كه هر چه سن دانش آموزان افزايش مي يابد ، ادب اجتماعي آنها كمتر مي شود. 

مربيان تربيتي تا كنون كارنامه خوبي ارايه نكرده اند

يك كارشناس روانشناسي نيز با اشاره به اين كه مربيان امور تربيتي تا كنون نتوانسته اند كارايي مفيدي از خود نشان بدهند ، به خبرنگارمهر مي گويد: مربي امور تربيتي فقط در سال هاي اوليه انقلاب توانست نقش خود را به خوبي ايفا كند و پس از آن هر سال از دانش آموزان دور و دورتر شده است.

فرحناز پوربخش با تاكيد بر اين كه مربي امور تربيتي اگر قدرت كافي داشته باشد مي تواند بسياري از مشكلات مدارس و دانش آموزان را حل كند ، مي افزايد : مربي امور تربيتي اگر قدرت و مهارت كافي را داشته باشد مي تواند به بهترين نحو ممكن كار مشاوره مدارس را انجام دهد و ارتباط دوستانه اي با دانش آموزان برقرار كند با توجه به اينكه نماينده مدير مدرسه است ، زبان دانش آموزان هم باشد و خواسته هاي آنها را به اطلاع مدير و معلمان ديگر مدرسه و حتي اداره آموزش و پرورش منطقه برساند.

وي ادامه مي دهد : متاسفانه در نظام آموزشي كشور مربيان تربيتي از تخصص كافي برخوردار نيستند و نمي توانند ارتباط لازم را با دانش آموزان برقرار كنند به همين دليل در اكثر مواقع مجبورند به تنهايي به امور پرورشي مدارس بپردازند و پس از مدتي نيز از اين كار خسته شده و به تدريس رو مي آورند.

دبير كانون تربيت اسلامي نيز با اشاره به حذف معاونت تربيتي از وزارت آموزش و پرورش مي گويد : با وجود اينكه حدود دو سال از تغيير ساختار معاونت امور تربيتي مي گذرد اما هنوز وظايف معاونت ها براي اجراي امور تربيتي در مدارس به آنها ابلاغ نشده است و قرار است در ماه هاي اينده اين ابلاغ برسد.

فعاليت هاي پرورشي مدارس تعطيل شده است

محمود فرشيدي با اشاره به اين كه حدود 600 منطقه آموزش و پرورشي در كشور وجود دارد ، مي افزايد : چون هنوز وظايف معاونت ها براي اجراي مسايل امور تربيتي مشخص نشده است و هر اداره اي با توجه به سلايق خود در اين زمينه عمل مي كند ، آشفتگي به وجود آمده است كه سبب كم شدن فعاليت هاي پرورشي مدارس و حتي تعطيل شدن اين فعاليت ها هستيم.

وي با اشاره به اين كه در دو سال اخير فعاليت هايي همچون كتاب خواني ، برنامه هاي صبحگاهي ، نماز جماعت ، اردوها ، حضور دانش آموزان در مناسبت ها بسيار كمرنگ شده است ، مي افزايد : طبيعي است كه وقتي امري سرپرست نداشته باشد رو به تحليل مي رود.

فرشيدي در ادامه مي گويد : پس از حذف شدن معاونت تربيتي در وزارت آموزش و پرورش ، فكر جديدي در سياست گذاري و برنامه ريزي و ارزشيابي از عملكردها به وجود نيامده  و اين معاونت به حال خود رها شده ، بسياري از عملكردهاي قبلي اين معاونت حذف گرديده و در پي شعار " تمام معلمان بايد مربي تربيتي شوند " آمار عملكردهاي تربيتي مدارس كاهش يافته است.

وي با اشاره به اين كه مربيان امور تربيتي چون بر اساس سياست جديد ، حمايت نمي شوند ، رو به كاهش هستند ، مي افزايد : با حذف معاونت پرورشي در ادارات آموزش و پرورش مسابقات فرهنگي ، هنري مقطع راهنمايي تحصيلي در سال 82 - 81 و همچنين مرحله منطقه اي اين مسابقات در مقطع ابتدايي به طور رسمي برگزار نشد و هر منطقه هرطور كه صلاح دانست به صورت سليقه اي عمل كرد.

فعاليت هاي تربيتي مدارس حذف نشده است

اما معاون آموزشي منطقه اي در جنوب تهران نظر ديگري دارد ، او مي گويد : معاونت امور تربيتي نه تنها حذف نشده است كه چه بسا قويتر و با كيفيت بهتري نيز در حال اجراي فعاليت هاي خود است.

عربعلي زينالي درگفتگو با مهر مي افزايد : هر اداره آموزش و پرورش منطقه اي با توجه به صلاحديد خود وظايف اين بخش را بين معاونت هاي ديگر تقسيم كرده است ، مثلا در اداره منطقه كهريزك ، معاونت آموزشي ، فعاليت هاي پرورشي را هم تقبل كرده است و در اين صورت مديران مدارس ضمن اين كه بايد پاسخگوي امور آموزشي مدارس باشند بايد پاسخگوي امور تربيتي مدارس نيز باشند.

وي ادامه مي دهد : با دستور العمل قبلي كه معاونت پرورشي از آموزشي جدا بود مدير مدرسه كمتر پاسخگوي امور پرورشي و تربيتي مدرسه بود و چندان به اين مورد توجه نمي كرد ، ولي حالا بايد پاسخگو باشد.

روزي كه شايعه حذف معاونت پرورش وزارت آموزش و پرورش به گوش رسيد ، صاحب نظران نگران گم شدن وظايف اين معاونت بين مسائل و مشكلات وزارت آموزش و پرورش بودند و حال كه دو سال از اين تغيير ساختاري توسط وزير آموزش و پرورش مي گذرد به جاست كه ميزان موفقيت ساختار جديد مورد ارزيابي قرار گيرد و دقت شود كه در طول دو سال گذشته چقدر به مسايل پرورشي دانش آموزان توجه شده است. 

کد خبر 50894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha