۷ تیر ۱۳۸۶، ۱۸:۲۸

در گزارشی اعلام شد ؛

پیشرفت ایران، پاکستان و هند در زمینه توافق خط لوله صلح

پیشرفت ایران، پاکستان و هند در زمینه توافق خط لوله صلح

خبرگزاری آلمان در گزارشی اعلام کرد که تهران، اسلام آباد و دهلی نو در زمینه توافق خط لوله گاز موسوم به خط لوله صلح به پیشرفت هایی دست یافته اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، در گزارش خبرگزاری آلمان با اشاره پیشرفت ایران، پاکستان و هند در زمینه توافق خط لوله گاز به نقل از مقامات ناشناس مرتبط با این مذاکرات آمده است : در گفتگوهای سه جانبه بین مقام های سه کشور در دهلی نو، تهران به دنبال گنجاندن بندی در مورد قیمت گذاری است که بر اساس آن قیمت گاز صادراتی هر سه سال یکبار طبق قیمت های جهانی سوخت و انرژی محاسبه می شود.

به گزارش مهر، طرح ابتدایی این پروژه که هزینه آن 4 الی 7 میلیارد دلار تخمین زده می شود به سال 1979 باز می گردد، اما شروع جدی تر بحث صادرات گاز ایران به هند در اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که با کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی پارس جنوبی در سال 1988، تلاش های ایران نیز برای افزایش صادرات گاز به صورت  LNG یا انتقال گاز از طریق احداث خطوط لوله به اقصی نقاط جهان تشدید گردید.

بر اساس این گزارش، هند، و پاکستان با پیشنهاد ایران مبنی بر قیمت 93/4 دلار در هر واحد حرارتی انگلیسی برای مدت کل 25 سال زمان قرار داد، موافق هستند، اما ایران خواهان تجدید نظر در هر سه سال در این قیمت است که به گفته برخی از مقامات ناشناس این درخواست مورد توافق دهلی و اسلام آباد نیست.

بنابر گزارش ها، گفتگوهای دهلی احتمالاً آخرین گفتگو بین مقام های سه کشور پیش از دیدار وزرای نفت آنها برای توافق نهایی خواهد بود.

خط لوله صلح که گفتگوها درباره آن فردا نیز ادامه خواهد داشت، با طول 2700 کیلومتر در عمق 1تا 5/1متری سطح زمین می تواند روزانه بیش از یک صد میلیون متر مکعب گاز را از ایران به این دو کشور منتقل نماید و بنادر عسلویه ایران در خلیج فارس و گوادرو پاکستان را به هم متصل کرده و با امتداد مستقیم به یکی از نقاط مرزی هند خواهد رسید. مدت پیشنهادی برای امضای قرارداد این پروژه 25 سال است که تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است .

کد خبر 509453

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha