به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر هادی رضایی، عضو هیات علمی و معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی ایران در این باره گفت: با توجه به اینکه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، هفته پایانی آذرماه هر سال را به عنوان هفته پژوهش و فناوری نامگذاری کرده است، معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه فضایی نیز ضمن تبریک این هفته به همه پژوهشگران عرصه علم و فناوری به ویژه پژوهشگران و تمامی تلاشگران پژوهشگاه فضایی ایران، همچون سالهای گذشته به مناسبت این هفته برنامههای متنوعی را برگزار می کند.
وی گفت: در همین راستا و به منظور ارج نهادن به پژوهشهای انجام شده در راستای ماموریتها و فعالیتهای پژوهشگاه فضایی ایران با دانشگاههای همکار، جشنواره طرحهای پژوهشی دانشگاهی روز دوشنبه، ۸ دی سال جاری از بین بیش از ۱۰۰ عنوان طرح پژوهشی خاتمه یافته، برگزار می شود.
این عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران، معرفی طرحهای پژوهشی برگزیده مشترک پژوهشگاه با دانشگاههای مطرح کشور و همچنین آشنایی جامعه دانشگاهی و علمی کشور با پژوهشهای کاربردی انجام شده در راستای پاسخگویی نیاز صنعت فضایی و نیز شناسایی و معرفی نخبگان دانشگاهی کشور در حوزه فضا را به عنوان اهداف اصلی جشنواره طرحهای پژوهشی دانشگاهی عنوان کرد.
وی گفت: در راستای همکاری پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران با دانشگاههای مطرح کشور به منظور استفاده از پتانسیل دانشگاهها برای انجام پروژههای کسب دانش و فناوریهای فضایی، رفع چالشها و گلوگاههای پروژههای جاری و آتی، ارتقاء نیروی انسانی با کیفیت و بهروز و شناسایی نخبگان رشتههای مرتبط با نیازهای فضایی کشور، طرحهای پژوهشی متعددی تصویب و اجرا شده است.
رضایی ادامه داد: در این همکاری پژوهشی مشترک، پژوهشگاه فضایی ایران با ۱۴ دانشگاه کشور شامل دانشگاه صنعتی شریف، پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه شیراز، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه تبریز، دانشگاه خلیج فارس، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه علامه طباطبایی، قراداد همکاری پژوهشی در سه قالب پایاننامه کارشناسیارشد، رساله دکتری و طرح پژوهشی مستقل منعقد کرده است.
وی افزود: در قالب این قراردادها مجموعاً ۲۷۴ عنوان طرح پژوهشی به مبلغ ۶۰۴۸۳ میلیون ریال با این دانشگاهها به تصویب رسیده است. از این میان، ۱۴۴ عنوان طرح پژوهشی در مقطع کارشناسیارشد، ۶۶ عنوان طرح پژوهشی در مقطع دکتری و ۶۴ عنوان طرح پژوهشی بهصورت مستقل با اعضای هیاتعلمی دانشگاهها در حال انجام است.
معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه توضیح داد: در این طرحها، ۱۴۳ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاهها در حوزههای مختلف علوم و فناوری فضایی، به همراه ۲۱۰ نفر از دانشجویان این دانشگاهها مشارکت دارند. از سوی دیگر، ۱۱۶ نفر از محققان و اعضای هیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران در این طرحها بهعنوان همکار ناظر پروژه فعالیت دارند.
دکتر رضایی طرحهای پژوهشی ذکر شده را بسیار مفید و موثر دانست و خاطرنشان کرد: این طرحها علاوه بر مرتفع ساختن قسمتی از نیازهای دانشی و فناورانه پژوهشگاه فضایی ایران، در پروژههای جاری و آتی و همچنین جهتدهی نزدیک به ۲۰۰ پروژه دانشجویی در راستای نیازهای فضایی کشور، منجر به دستاوردهای پژوهشی از قبیل انتشار مقالات ISI، علمی-پژوهشی و ثبت اختراع نیز خواهند شد.
نظر شما