به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، از آنجایی که طرق وصول وجه چک در کشور ما در مراجع گوناگون بعمل میآید وکلایی که در این زمینه فعالیت دارند باید آشنایی کامل با محاکم حقوقی و کیفری و همچنین دوایر اجرای ثبت داشته باشند. وکیل چک میتواند با داشتن این اطلاعات دعوا را به درستی هدایت و مدیریت نماید. وکلای متخصص و مؤسسات فعال در این زمینه که به صورت تخصصی در دعاوی مربوط به چک فعالیت دارند این امکان را برای شما فراهم میآورند که در زمانی کوتاه و با صرف هزینهای کم به هدف خود که همان وصول وجه چک میباشد برسید. گروه وکلای مهراد یکی از مؤسسات برتر و موفق در زمینه دعاوی مربوط به چک میباشد.
راههای وصول وجه چک
۱. طرح دادخواست حقوقی:
از آنجایی که چک برابر با قانون تجارت سند تجاری محسوب میشود، امکان طرح دعوای حقوقی مطالبه وجه آن در محاکم عمومی حقوقی کشور وجود دارد. به این ترتیب که دارنده چک پس از برگشت زدن و اخذ گواهی عدم پرداخت با طرح دادخواست، دعوای خود را مطرح نموده و پس از ارجاع پرونده به شعبه، دادگاه دفاعیات طرفین را استماع کرده و اقدام به صدور رأی مینماید. پس از صدور رأی در صورتی که اعتراضی به رأی وارد نشود اصطلاحاً رأی قطعیت یافته و امکان اجرای آن وجود دارد، که با درخواست خواهان اجراییه صادر و به محکوم علیه که همان صادر کننده چک میباشد ابلاغ میشود. در صورتی که ظرف مدت ۱۰ روز اقدام به پرداخت محکوم به ننماید استعلامات سه گانه صورت گرفته و نهایتاً حکم جلب جهت اعزام به زندان صادر میگردد.
هزینه دعوای حقوقی مطالبه وجه چک
از آنجایی که این دعوا از جمله دعاوی مالی محسوب میگردد مانند سایر دعاوی مالی باید هزینه دادرسی در ابتدای امر و در زمان تقدیم دادخواست در دفاتر خدمات قضائی پرداخت شود. هزینه دادرسی این دعوا سه و نیم درصد از ارزش خواسته میباشد.
۲. طرح شکایت کیفری چک بلامحل:
از آنجایی که قانونگذار قانون خاصی را تحت عنوان قانون صدور چک برای چکهای برگشتی به تصویب رسانده و در این قانون صدور چک بلامحل جرم انگاری شده است شما میتوانید در صورت مراجعه به بانک و اخذ گواهی عدم پرداخت شکایت کیفری چک بلامحل علیه صادر کننده مطرح کنید. پس از طرح شکایت و ارجاع پرونده به شعبه دادیاری یا بازپرسی در صورتی که مدارک شما تکمیل باشد مقام رسیدگی کننده پس از بررسی مدارک ابلاغیه جهت حضور صادر کننده چک بلامحل صادر نموده و به ایشان ابلاغ میکند. در صورت عدم حضور متهم در شعبه حکم جلب وی صادر و شما میتوانید او را جلب کرده و به دادرسی بیاورید.
هزینه طرح دعوای شکایت کیفری جز دعاوی غیرمالی محسوب شده و بسیار کمتر از طرح دعوای مالی میباشد. فقط این نکته را باید بدانید که چکهایی که به صورت وعده دار صادر میشوند امکان طرح شکایت کیفری در خصوص آنها وجود نداشته و صرفاً از طریق حقوقی قابل پیگیری خواهند بود.
۳. اجرا گذاشتن چک از طریق دوایر اجرای ثبت:
از آنجایی که قانونگذار در ماده یک قانون صدور چک این سند را در حکم اسناد لازم الاجرا میداند و با توجه به اینکه اسناد لازم الاجرا این قابلیت را دارند که از طریق دوایر اجرای ثبت برای آنها اجراییه صادر شود، شما میتوانید با اجرا گذاشتن چک بلامحل از طریق دایره اجرای ثبت در مدت کوتاه اموال و داراییهای صادر کننده چک را شناسایی نموده توقیف و تملیک کنید. در ابتدای امر دایره اجرای ثبت اصل برگه چک را به عنوان امانت از شما تحویل گرفته و تا پایان روند اجرا نزد خود نگه میدارد. در صورت شناسایی اموال نیم عشر اجرایی را از اموال شناسایی شده برداشته و عملیات مزایده و تملیک را انجام میدهند. در صورت عدم شناسایی اموال اگر شما قصد استرداد چک را داشته باشید باید دو و نیم درصد از مبلغ چک را به اجرای ثبت پرداخت نموده و سپس اصل چک را دریافت کنید.
بهترین راه وصول وجه چک چیست؟
همانطور که ملاحظه فرمودید چهار روش جهت وصول وجه چک برگشتی وجود دارد، اما انتخاب هر کدام از این راهها بستگی به وضعیت صادر کننده چک و شرایط دارنده چک دارد. اگر شما میدانید که صادر کننده چک بلامحل دارای اموالی میباشد که قابل توقیف است بهتر است از طریق اجرای ثبت اقدام کنید، در صورتی که میدانید صادر کننده چک بلامحل نظر به اعتبار و آبرویی که در محل کار خود و بازار دارد از طرح شکایت کیفری و صدور حکم جلب واهمه دارد بهتر است طریق کیفری را انتخاب کرده و به قید فوریت در پی صدور حکم جلب باشید. همانطور که گفته شد انتخاب هر یک از این راهها بستگی به شرایط و موقعیت شما و صادر کننده چک بلامحل دارد و بهتر است قبل از هرگونه اقدام در این خصوص با وکیلی که متخصص در دعاوی مربوط به چک میباشد مشورت نموده و ترجیحاً پیگیری کار خود را به وی بسپارید. گروه وکلای مهراد از بنیانهای موفق حقوقی میباشد که میتواند در این زمینه کمک شایسته ای جهت احقاق حق شما انجام دهد.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما