۱۳ دی ۱۳۹۹، ۹:۰۰

با احداث کتابخانه مرکزی؛

آمادگی صدرا برای پایتختی کتاب ایران/ دبیرخانه دائمی راه‌اندازی شد

آمادگی صدرا برای پایتختی کتاب ایران/ دبیرخانه دائمی راه‌اندازی شد

شیراز- شهر صدرا پس از کلنگ احداث کتابخانه مرکزی، دبیرخانه دائمی پایتختی کتاب ایران را راه اندازی کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیرخانه دائمی پایتختی کتاب ایران به منظور برداشتن گام‌های جدی برای ترویج کتاب و کتابخوانی، حفظ و کسب عنوان شهر دوستدار کتاب و پایتختی کتاب، در شهر صدرا راه‌اندازی شد.

بر این اساس، آئین گشایش دبیرخانه دائمی جشنواره پایتختی کتاب صدرا و تفاهم‌نامه فعالیت‌های فرهنگی هنری بین شهرداری صدرا و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، با حضور صابر سهرابی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و بهزاد پرنیان شهردار صدرا در باغ کتاب و بالاترین نقطه شهر صدرا به آدرس بلوار نشاط، میدان نشاط و سربالایی آموزگار پنج، برپا شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در این مراسم، عزم جزم حوزه فرهنگی و همه دست‌اندکاران حوزه فرهنگ و هنر مجموعه شهرداری را به عنوان گام مؤثری اعلام داشت و از راه اندازی برنامه «گعده‌های های کتاب و کتابخوانی»، فعالیت‌های دبیرخانه پایتختی کتاب و اهدا ۵۰۰ جلد کتاب به مسجد امام رضا (ع) صدرا، خبر داد و افزود: آغاز به کار دبیرخانه جشنواره پایتخت کتاب صدرا را با شعار زیبای «صدرا صدای کتاب» در این شهر گسترده و در کالبد بی‌جانش و نگاه انسان محورش و با رویکرد ترویج کتاب و کتاب‌خوانی، اتفاقات فرهنگی را شکل می‌دهد و سال آینده با تلاشی که این شهر انجام خواهد داد و با پشتیبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد، بتواند پایتخت کتاب ایران شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس بیان کرد: با توجه به این‌که صدرا قبلاً گام‌هایی را برداشته و در سراسر کشور هم شناخته شده است و نگاهی که شهرداری و شرکت توسعه عمران شهر صدرا در حال دنبال کردن چند مجموعه فرهنگی هستند، قطعاً این امید را می‌دهد که آینده شهر صدرا در حوزه فرهنگی، حرف برای گفتن دارد.

سهرابی ادامه داد: با برنامه‌ریزی که از سوی دبیرخانه شروع خواهد شد و معاونت فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد هم به جد این قضیه را دنبال می‌کند؛ بتوانیم برنامه‌های ترویج کتاب و کتاب‌خوانی را در شهر صدرا گسترش دهیم و روز به روز این اتفاقات حوزه کتاب و کتاب‌خوانی را در شهر صدرا رقم بزنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: راه‌اندازی دبیرخانه دائمی این جشنواره نه تنها امسال، بلکه برای همیشه فعالیت کتاب و کتاب‌خوانی را ادامه خواهد داد، به خصوص شهر صدرا که رشد جمعیتی بسیار خوبی دارد، قطعاً می‌تواند برای آینده فرهنگی شهر شیراز پایتخت کتاب ایران، و همچنین کسب پایتخت فرهنگی ایران، کمک مؤثری باشد.

سهرابی با بیان اهداف بلندمدتی که شهرداری و فرهنگ و ارشاد برای ترویج کتاب و کتاب‌خوانی دنبال می‌کند، بتوانیم به کمک همه همراهان و با تمام امکانات روز به روز تأثیرات فرهنگی خودش را بر جامعه بگذارد و بدانیم که به عمل کار برآید به سخندانی نیست.

ایجاد کتابخانه های کوچک و طرح کتاب یار

شهردار صدرا نیز در این آئین گشایش؛ از آغاز به کار دبیرخانه جشنواره شهر پایتخت کتاب ایران در شهر صدرا با راه‌اندازی کتاب‌خانه فاز ۲ صدرا، همچنین دفتر نقد و هم‌اندیشی کتاب و عملیات تشکیلاتی پایتختی کتاب با پنج کمیته اجرایی و پانزده کارگروه عملیاتی، خبر داد و گفت: در هر مجتمع مسکونی فعالیت‌های فرهنگی و کتاب نیز با حضور نماینده فرهنگی هر بخش به عنوان برنامه‌های مردمی و کاربردی برنامه‌ریزی شده و سراسر شهر صدرا در نقاط مختلف شهری و داخل منازل کتابخانه‌های کوچک و کتاب یار دایر خواهد شد تا از این طریق برای تمام اقشار مختلف مردم فرهنگ کتاب و کتابخوانی رونق و شکوه لازم را بازیابی نماید.

پرنیان با اشاره به راه‌اندازی و کلنگ‌زنی کتابخانه مجهز و مدرن با مشارکت شرکت عمران صدرا، شهرداری و اداره کل کتابخانه‌های استان، گفت: این اقدامات نوید بخش آینده‌ای روشن در بلند مدت است، اما تلاش می‌کنیم در بین تمام شهروندان، علاقه به کتاب و فرهنگ مطالعه را ترویج و بومی‌سازی کنیم.

پرنیان با اشاره به بسیج امکانات سازمان فرهنگی، اجتماعی، ورزشی شهرداری صدرا در این حوزه گفت: با تشکیل شورای سیاست‌گذاری کتاب از بین فعالین حوزه کتاب در شهر و تشکیل کارگروه‌های موضوعی و تخصصی و آماده آغاز به کار جشنواره شهر دوست‌دار و پایتخت کتاب ایران هستیم و با همکاری مجتمع‌های مسکونی، اصناف، ادارات، مجموعه‌های دولتی و غیر دولتی، مساجد و همه اقشار و مجموعه‌ها، کتابخانه‌های محلی را راه‌اندازی می‌کنیم تا فاصله مردم را با کتاب کاهش دهیم.

شهردار صدرا با اشاره به نبودن دستگاه‌های فرهنگی در شهر صدرا و تشکر از حمایت‌های مدیرکل و معاونین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، افزود: امیدواریم سایر دستگاه‌های متولی فرهنگ نیز به کمک شهرداری و مجموعه‌های مردمی فعال در شهر صدرا بیایند و بتوانیم جهادی همه جانبه برای احیا فرهنگ مطالعه و توسعه و تقویت کتابخانه‌های محله‌ای داشته باشیم.

پرنیان با ابراز امیدواری از اینکه در کنار رشد جمعیتی و امکانات فرهنگی و دیگر شاخص‌ها بتوانیم شهر صدرا را برای تبدیل شدن به کلان شهر مهیا نمائیم، افزود: در تعامل فرهنگی شیراز و صدرا باید از هیچ تلاشی رویگردان نباشیم و در کنار نهادهای فرهنگی همچون فرهنگ و ارشاد، همت کرده و با آمادگی کامل برای مباحث فرهنگی هرکاری لازم باشد را در قالب این تفاهم‌نامه پیش‌بینی و اجرا کنیم تا از این طریق خروجی مناسبی برای فعالیت‌های مردمی و عملکرد شهرداری صدرا باشد.

شهردار صدرا به زیرساخت‌های فرهنگی از جمله گرفتن مجوز سازمان فرهنگی هنری و ورزشی و کلنگ‌زنی کتابخانه بزرگ صدرا که از جمله مدرن‌ترین امکان در اکوپارک است و یک کتابخانه به بهره‌برداری رسیده در فاز دو اشاره و اظهار کرد: برای هدف‌گزاری و توسعه فرهنگی شهر صدرا، نیاز به کمک و مساعدت حوزه فرهنگ داریم تا درکنار هم و با هم برای شهر دوستدار کتاب و پایتختی کتاب نیز تمام امکانات را به میدان بیاوریم و از ظرفیت مجتمع‌های مسکونی که با شهرداری صدرا در ارتباط هستند و فعالیت فرهنگی و خانواده‌های بیشماری را در خود دارند، استفاده شود.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با بیست و هشتمین هفته کتاب جمهوری اسلامی، ۲ طرح بزرگ در شهر صدرا به منظور ترویج کتاب و کتابخوانی راه اندازی شد و اکنون نیز دبیرخانه دائمی پایتخت کتاب ایران افتتاح شد.

کد خبر 5109824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha