به گزارش خبرنگار مهر، نشست شهید متعالی و سهگانه دنیا، آخرت و توحید از سلسله نشستهای تبیین ابعاد شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی رضواناللهعلیه با حضور حجت الاسلام یدالله یزدانپناه برگزار شد.
در ادامه گزارشی کوتاه از این نشست از نظر شما میگذرد:
کنشهایی که آموزههای دینی از ما خواسته است در سه ساحت دنیا، آخرت و توحید میتواند حضور داشته باشد. جناب بوعلی در اشارات در باب عبادات و نماز به این سه سطح اشاره میکند و از جمع این سه سطح اظهار شگفتی! اساساً تمام دین اینگونه است و نه اینکه فقط صرف عبادات اینگونه باشد.
اصلاح دنیا، اصلاح آخرت و اصلاح توحیدورزی یک راهبرد کلان تمدن اسلامی است و اما دنیا؛ بدن مرتبه نازله انسانی است و جز انسان. لذا انسان نمیتواند به معاش دنیا بیاعتنا باشد. در همین دنیاست که کنش و اقدام صورت میگیرد و آخرت او را میسازد.
از طرفی انسان در جامعه زندگی میکندو صحنه پر اشتغال اجتماعی را باید بر سر کمال انسانی در نظر گرفت. نمیتواند از بدن و جامعه چشم بپوشد و عزلت بگیرد و به کمال برسد.
این بنیادها هم عقلانی است، هم دینی و هم عرفانی. باید حضور اجتماعی پررنگ در مسیر اصلاح جامعه داشت. خاصیت انبیا اصلاح است که زمینهسازی کمال انسانی است.
اصلاحگری با اصلاحطلبی متفاوت است. اصلاحگری در دنیا به اموری است که به کمال انسان مربوط شود؛ دفاع از حق و حقیقت، کنار گذاشتن ظلمت میآورد. مصلح اجتماعی در همین فضا معنا میشود.
از منظر دیگری سهگانه دنیا، آخرت و توحیدورزی جدای از هم نیستند؛ اتصال دارند به نحو واقعی. به تعبیر دیگر در هماکنون در همین دنیا در ابد هستیم! اصلاح دنیا و آخرت از ساحت توحید هم جدا نیستند. کل هستی محضر خداست و عالم معبد الهی و موطن عبودیت حضرت حق است.
سه لایه معنایی در هر کنش انسانی وجود دارد؛ لایه دنیوی، اخروی و الهی. هر سه لایه به نحو طولی است؛ هر چه به لایه باطن برویم، هر چه ایمان قویتر باشد، خلقش شفافتر میشود. یکی از منطقهای ناب اصلاحگری، خدمترسانی است. این راهبرد اگر پیاده شود جامعه پر نور میشود.
حالا شهید متعالی چه سطح را پر میکند؟ شهید متعالی در اصلاح دنیا برای خود مرز نمیشناسد. بیمرز است و کارش اقدام اصلاحگرانه. شهید متعالی اصرار آگاهانه به اصلاح دارد حتی تا فداشدن!
شهید متعالی دلسوزیاش ناب است. دغدغه مستضعفین را دارد. خاطراتی که از شهید سلیمانی در این باره نقل شده است را ببینید. نمیخوابد چون به فکر فلان مستضعف عراقی و سوری است.
شهید متعالی ابد ویژه را میبیند که همان اکرام و لبخند خداست. شهید متعالی مخلصانه عمل میکند. حرف از خودش نمیزند. خودش را سرباز میداند! شهید متعالی عاشقانه عمل میکند؛ بیسر و پا شدن و محو شدن در دل شهادت نسبت به حق را میطلبد. میگوید: ای مرگ زیبای من…!
چنین شهیدی به وجه خدا نظر میکند و احساس خشنودی حق را میبیند و تازه الآن است که جز شهدا میشود. آگاه به امت میشود و اصلاحگری شهید در همین دنیا هم ادامه مییابد. هر کس منطق شهادت را در خودش پرورش ندهد ضرر کرده است.
نظر شما