۱۲ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۴۰

کارشکنی چین برای از سرگیری ارتباط با واتیکان

در پی انتشار نامه پاپ به کاتولیکهای چین، چندین پایگاه اینترنتی کاتولیک در این کشور نامه را منتشر کردند اما پس از چند ساعت این نامه در هیچکدام از این پایگاههای اینترنتی مشاهده نشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری زنیت، اتحادیه اخبار کاتولیکهای آسیایی گزارش داده است که چند ساعت پس از انتشار نامه پاپ در تاریخ 9 تیر ماه ساعت 6 بعد از ظهر به وقت چین چندین پایگاه اینترنتی کاتولیک آن را به زبان چینی منتشر کردند، اگرچه اغلب این پایگاه ها پیش از این اخباری را درباره کلیسای چین و پاپ منتشر می کردند اما این نامه تا روز بعد، از انتشار خارج شد.

یک کشیش در شرایطی که خواست نامش فاش نشود، به عنوان متصدی یکی از این پایگاه های اینترنتی به ثبت رسیده دیروز دوشنبه 11 تیر ماه در چین در گفتگو با اتحادیه اخبار کاتولیکهای آسیایی اظهار داشت که پایگاه های اینترنتی کلیسای چین باید نامه پاپ را منتشر می کرد .

وی افزود: برخی از مقامات دولتی که روز 8 تیر ماه به دفتر این پایگاه مراجعه کردند درباره نامه پرسشهایی را مطرح کردند، اما به طور واضح درباره حق انتشار آن صحبت نکردند. عصر روز بعد وی نامه را منتشر کرد اما صبح روز بعد براساس یک دستور، وادار به خروج آن از انتشار شد.

تا دیروز اتحادیه اخبار کاتولیکهای آسیایی 5 مورد از این پایگاه های اینترنتی که توسط کاتولیکهای کلیساهای زیرزمینی اداره می شوند را مشاهده کرد که متن کامل نامه را هنوز در پایگاه خود نگهداشته بودند.

پاپ بندیکت شانزدهم روز 9 تیر ماه نامه ای را با هدف اتحاد میان کلیساهای زیرزمینی وفادار به پاپ و کلیسایهای دولتی کاتولیک منتشر کرد تا از ایجاد تفرقه در میان کاتولیکها چین جلوگیری کند.

چین در سال 1951 رابطه خود را با مقر پاپ قطع کرد و همچنین از رابطه با هر دولتی که با تایوان ارتباط دارد نیز سرباز زد، چرا که چین تایوان را بخشی از قلمرو خود می داند که جدا شده است. واتیکان تایوان را به عنوان یک دولت مستقل به رسمیت شناخته است. در حقیقت واتیکان تنها دولت اروپایی است که با تایوان رابطه رسمی دارد.

حدود چهار میلیون کاتولیک چینی در کلیساهایی که مورد قبول دولت است به انجام مراسم عبادی و نیایش می پردازند. در این کلیساها کشیش ها از سوی دولت پکن منصوب می شوند نه پاپ .

بسیاری از کاتولیکهای چین در کلیساهای زیرزمینی به انجام مراسم عبادی و نیایش می پردازند و به واتیکان وفادار هستند. اعضای چنین کلیساهایی اغلب با آزادی و انزجار روبه رو می شوند.

کد خبر 511748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha