غلامحسین دوانی در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد مواضع مختلف وزارت صمت در قیمت گذاری دستوری فولاد، اظهار داشت: قیمت محصولات در بورس باید بر اساس عرضه و تقاضا و مطابق نرخ روز کشف شود، بنابراین، وقتی برای عرضههای بورسی قیمتی تعیین میشود، به این معناست که نیازی به بازار سرمایه نداریم.
باید پشت پرده مصوبه ابلاغی وزارت صمت برای قیمتگذاری فولاد بررسی و مشخص شود چه کسانی از رانت مصوبه منتفع میشوند؟ تجربه بازار ایران نشان میدهد، همواره، بخش زیادی از چنین مصوبهها و بخشنامهها به نفع عدهای خاص است
این کارشناس بازار سرمایه افزود: باید پشت پرده مصوبه ابلاغی وزارت صمت برای قیمتگذاری فولاد بررسی و مشخص شود چه کسانی از رانت مصوبه منتفع میشوند؟ تجربه بازار ایران نشان میدهد، همواره، بخش زیادی از چنین مصوبهها و بخشنامهها به نفع عدهای خاص است.
به گفته دوانی، حتی اگر فرض کنیم که تدوین و ابلاغ دستور وزارت صمت، عامدانه و هدفمند نبوده، اما در اینکه ناخواسته، به نفع عدهای تمام میشود، تردیدی نیست.
وی ادامه داد: اغلب مسئولان هم از فساد گسترده در بازار اطلاع دارند و برای مبارزه با سرطان فساد، بخشنامههای جدید و پرشماری صادر میکنند. بخشهایی از وزارتخانه مسئول صنعت کشور نیز متأسفانه به فساد آلوده است و این موضوع را میتوان از متهم شدن و بازداشت برخی کارکنان این وزارتخانه و حضور آنان در دادگاهها طی سالهای اخیر، متوجه شد.
این کارشناس بازار سرمایه یادآور شد: طی سالهای گذشته، همزمان با اجرای ممنوعیت ثبت سفارش واردات خودرو، عدهای توانستند خودروهای وارداتی خود را در وزارت صمت ثبت سفارش کنند.
یکی از بدهکاران بزرگ بانکی که پرونده محکومیت قضائی دارد و هنوز دوره زندان قانونی او پایان نیافته، از مشتریان خاص و پروپاقرص معاملات مچینگی فولاد است و از محل این رانت، سود بادآوردهای به جیب میزند
عضو انجمن حسابداران خبره ایران افزود: دامنه فساد به این موارد محدود نیست و تا جایی رسیده که براساس خبرهای منتشره، یکی از بدهکاران بزرگ بانکی که پرونده محکومیت قضائی دارد و هنوز دوره زندان قانونی او پایان نیافته، از مشتریان خاص و پروپاقرص معاملات مچینگی فولاد است و از محل این رانت، سود بادآوردهای به جیب میزند.
وی تأکید کرد: اکنون در ایران، کمتر محصولی را میتوان یافت که مافیا در قیمتگذاری آن اعمالنفوذ نکند و قیمت بر اساس مکانیزم بازار تعیین شود.
دوانی با اشاره به مضرات قیمتگذاری محصولاتی که در بورس کالا عرضه میشود، توضیح داد: به دلیل فاصله قیمتی که در بورس کالا با بازار آزاد وجود دارد، عدهای محدود با مجوز وزارت صمت عرضههای بورسی را قبضه میکنند و با فروش گزاف آنها در بازار آزاد، رانت کلانی به دست آوردهاند.
به گزارش خبرنگار مهر، مجموعه بازار سرمایه اعلام مخالفت خود با موضع وزارت صمت را اعلام کردند و میگویند که پس از ابلاغ شیوه نامه جدید فولاد از سوی معاون اقتصادی رئیس جمهوری مبنی بر قیمت پایه ۸۰ درصدی فولاد با رقابت آزاد، چرا و با کدام منطق، وزیر صمت قیمت را یکجانبه ۷۰ درصد اعلام میکند؛ البته وزیر صمت در اظهار نظر اخیر خود سعی کرده بدون اشاره به نظر غیرکارشناسی ۷۰ درصد، تنها از شیوه نامه فولاد دفاع کند، در شرایطی که مشکل اصلی فعالان بازار سرمایه، صنعت فولاد و سهامداران با ابلاغ ۷۰ درصدی قیمت پایه است.
نظر شما