به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات فوتسال قهرمانی ۲۰۲۰ آسیا برای کشورهای این قاره برای ۱۶ تیم راه یافته به این مسابقات اهمیت دو چندانی داشت چرا که پنج تیم برتر این رقابتها، جواز حضور در مسابقات جام جهانی فوتسال را هم کسب میکردند. شیوع ویروس کرونا ابتدا منجر به تعویق فوتسال قهرمانی آسیا به سال ۲۰۲۱ و سپس لغو این مسابقات شد.
در نهایت AFC تصمیم گرفت میزبانی دوره بعدی این مسابقات در سال ۲۰۲۲ را به کشور کویت بسپارد و در صورت برگزاری جام جهانی فوتسال، به شیوه خودش سهمیههای آسیا را مشخص کند.
این موضوع انتقاد بسیاری از کشورها حتی ایران را در پی داشته است. باوجود اینکه طبق رنکینگ جهانی و آسیایی و همچنین شاخصهای برگزاری لیگ فوتسال، صعود ایران به جام جهانی قطعی است اما عدم برگزاری مسابقات انتخابی «بی عدالتی» در قبال کشورهایی تلقی شده است که سرمایه گذاری زیادی در این رشته داشتهاند.
«استیو هریس» خبرنگار و کارشناس فوتسال ژاپن که رویدادها و اتفاقات این رشته در قاره آسیا را به خوبی رصد میکند، پیشنهادی را برای تعیین تیمهای آسیایی برای حضور در جام جهانی ارائه کرده است.
استیو گفت: مسابقات مقدماتی فوتسال قهرمانی آسیا سال گذشته برگزار و منجر به صعود ۱۶ تیم به این مسابقات شد. اگر مجبور باشیم از بین ۱۶ تیم بدون رقابت واقعی تیمها را انتخاب کنیم، قبل از هر چیز میتوان تعداد تیمها را به عدد هشت کاهش داد: تیمهایی که در مرحله مقدماتی در گروههای خود اول شدند یعنی تایلند، اندونزی، ازبکستان، ایران، چین، ژاپن، کویت و لبنان.
وی افزود: در مرحله بعد میشود بین این هشت تیم یک مسابقه (به صورت پلی آف) برگزار کرد: ایران مقابل اندونزی، ژاپن با چین، ازبکستان مقابل لبنان و تایلند برابر کویت. هر تیمی برنده شد راهی جام جهانی بشود. بهترین تیم بازنده هم به عنوان سهمیه پنجم راهی جام جهانی شود. این عادلانه ترین روش است.
خبرنگار و کارشناس فوتسال ژاپن درباره احتمال برگزاری جام جهانی فوتسال هم گفت: فکر میکنم اگر کمیته بین المللی المپیک، مسابقات المپیک توکیو را لغو کند، احتمال لغو جام جهانی از سوی فیفا بسیار زیاد است. و من کاملاً عقیده دارم که بازیهای المپیک توکیو لغو خواهد شد.
نظر شما