به گزارش خبرنگار مهر، همه ساله بخشی از اجرای عمومی آثار تئاتر، اختصاص به نمایشنامههای خارجی دارد که گروههای تئاتری این آثار را روی صحنه میبرند. این روند در دورههای مختلف جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نیز وجود داشت.
آثار بخشهای مختلف صحنهای سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر و پذیرفتهشدگان و حاضران در این رویداد کرونازده معرفی شدهاند و یکی از نکاتی که با دیدن لیست آثار راه یافته به این رویداد جلب توجه میکند حضور حداقلی یا حتی نبود نمایشنامههای خارجی در بین آثار انتخاب شده است.
طی فراخوان سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر محدودیتی برای حضور نداشتن نمایشنامههای خارجی در بخشهای مختلف جشنواره لحاظ نشده بود اما این کمبود اثر خارجی در بخش صحنهای جشنواره این ذهنیت را متبادر میکند که در انتخاب آثار محدودیتهایی مدنظر بوده است.
حسین مسافرآستانه دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر درباره چرایی حضور کمرنگ نمایشنامههای خارجی در این دوره از جشنواره، به خبرنگار مهر گفت: اولویت انتخاب برای حضور آثار در جشنواره، کیفیت اجرا بوده و اصلاً تفاوتی بین نمایشنامههای ایرانی و خارجی قائل نبودیم.
وی با بیان اینکه فقط در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی جشنواره شرط ایرانی بودن آثار مطرح است، تصریح کرد: هیچ سیاستی برای حذف نمایشنامههای خارجی از جشنواره نداشتیم و کارهای خارجی کنار گذاشته نشده بودند.
مسافرآستانه یادآور شد: تنها ملاک انتخاب آثار صحنهای کیفیت اجراها بوده است.
دبیر سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر در پایان درباره وضعیت برگزاری حضوری جشنواره، تأکید کرد: در حال حاضر برگزاری جشنواره و اجرای حضوری آثار با ۵۰ درصد ظرفیت سالنها قطعی است و امیدواریم که این اتفاق رخ دهد.
نظر شما