۶ بهمن ۱۳۹۹، ۱۴:۰۱

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت:

افزایش وام دستیاری در سال آینده/تعیین ردیف بودجه ۱۳ خوابگاه

افزایش وام دستیاری در سال آینده/تعیین ردیف بودجه ۱۳ خوابگاه

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به افزایش وام دستیاری در سال آینده، گفت: برای سال آینده درخواست ۲ هزار میلیارد ریال جهت اختصاص وام دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی داده‌ایم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سیماسادات لاری در نشست «روسای کارگروه مشورتی امور فرهنگی و دانشجویی ستاد وزارت بهداشت» گفت: تلاش ما این است که در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌ها به نیازهای بومی و منطقه‌ای توجه داشته باشیم و تجارب و نظرات کارشناسی را در سطوح سه‌گانه ستاد وزارت بهداشت، مناطق جغرافیایی و دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور توزیع و تقسیم کنیم و همه تصمیمات مبتنی بر خردجمعی گرفته شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه امروز در کشور از جهت وضعیت شیوع بیماری کووید۱۹ به ثبات رسیده‌ایم و همانطور که وزیر بهداشت بیان کرده است باید قدر این وضعیت را بدانیم و از آن محافظت و نگهداری کنیم.

لاری ادامه داد: خوشبختانه اقدامات موثری در طرح شهیدسلیمانی صورت گرفت. این طرح با هدف بیماریابی و محدودسازی افراد مبتلا برای پیشگیری از کرونا اجرا می‌شود. در طرح شهید سلیمانی تمرکز بر بحث پیشگیری از کروناست و این طرح شامل سه فاز اصلی مراقبت، حمایت و نظارت است. در گام اول این طرح اقناع‌سازی افراد مبتلا برای رعایت مسائل بهداشتی صورت می‌گیرد.

وی اضافه کرد: باید از ظرفیت و توان دانشجویی در پیشبرد طرح شهید سلیمانی بهره ببریم. ما باید در معاونت فرهنگی و دانشجویی در سطح وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی به سمت دانشجومحوری حرکت کنیم تا بتوانیم به غنا و عمق بیشتر این طرح دامن بزنیم و سهم خودمان را در این زمینه پررنگ‌تر ببینیم.

رئیس کارگروه مشورتی امور فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: در شرایط فعلی ما باید هوشمندانه عمل کنیم و حضور دانشجویان در سطح دانشگاه‌ها را با مناطق زرد و قرمز از جهت شیوع کرونا تنظیم کنیم تا از اجتماعات غیرلازم پرهیز شود.

وی درباره شرایط کرونا در کشور خاطرنشان کرد: اگر کرونای جهش‌یافته در کشور شایع نشود پیش بینی ما این است که در اسفندماه با موج نرم‌تری از تلفات ناشی از کووید در کشور مواجه شویم. اما اگر کرونای جهش یافته در کشور شیوع پیدا کند در ماه‌های پیش‌رو شرایط سخت می‌شود. چرا که اقلیم کشور ما وسیع است و می‌تواند این جهش در کشور صورت بگیرد. به همین دلیل باید از وضعیت فعلی استفاده کنیم و کارهای سیاستگذارانه و بنیادی را پیش ببریم.

لاری درباره فعالیت‌ها و برنامه‌ریزی‌های مالی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در چندماه گذشته به‌طور جدی درگیر مسائل مربوط به بودجه و افزایش ۴۰ درصدی بودجه در ردیف تعمیر و تجهیز و افزایش سرانه غذایی دانشجویان بودیم.

وی افزود: خوشبختانه در سال جاری ۶۰۰ میلیارد ریال برای پرداخت وام دستیاری و دانشجویان تحصیلات تکمیلی پرداخت شده است و برای سال آینده درخواست ۲۰۰۰ میلیارد ریال جهت اختصاص به وام دانشجویان دستیاری و تحصیلات تکمیلی داده‌ایم که مورد تصویب کمیسیون بهداشت قرار گرفت و پیگیر تحقق آن در بودجه سال آینده هستیم.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت افزود: ما حدود ۲۲ هزار دانشجوی دستیاری و تحصیلات تکمیلی در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی در کشور داریم که تأمین امور رفاهی معیشت آنها از اولویت‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت است.

وی افزود: برقراری بیمه تأمین اجتماعی دستیاران و دانشجویان دکتری تخصصی که عموماً با مشکلات معیشتی بیشتری مواجه هستند، از جمله برنامه‌های در دست اقدام است.

لاری با اشاره به اهمیت تأمین خوابگاه‌های متأهلی، گفت: تهیه و تأمین خوابگاه متاهلی در عین حال که ضرورتی انکار نشدنی است، اما به دلیل محدودیت منابع مالی امری دشوار است. توزیع این‌گونه خوابگاه‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی متوازن نیست به نحوی که حدود ۵۰ درصد خوابگاه‌های متأهلی دانشگاه‌های علوم پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز متمرکز شده است.

وی یادآور شد: خوشبختانه امسال ۱۳ پروژه خوابگاهی در ردیف برنامه و بودجه قرار گرفت که اتفاق بزرگی بود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت رتبه‌بندی در زمینه ارزیابی دقیق دانشگاه‌های علوم پزشکی، اظهار داشت: با همکاری معاون آموزشی وزارت بهداشت، تلاش‌های خوب و همکاری مشترکی در مسیر رتبه‌بندی در سه حوزه آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و دانشجویی صورت گرفته است.

وی افزود: ما باید تمام فعالیت‌های خود را براساس شاخص‌ها و رتبه‌بندی پیش ببریم و اختلاف درخواست‌ها و برنامه عملیاتی را به حداقل برسانیم. خوشبختانه پایگاه خبری مفدا و شورای انضباطی توانسته است در این مسیر پیشقدم باشند و این اتفاق باید به تمام سطوح معاونت تسری پیدا کند.

لاری به اهمیت الکترونیکی شدن فرآیندها و فعالیت‌های اجرایی در تمام سطوح معاونت فرهنگی و دانشجویی تأکید کرد وگفت: استفاده از سامانه‌های مختلف جهت الکترونیکی کردن برنامه‌ها و فعالیت‌ها باعث انسجام فعالیت‌های فرهنگی و دانشجویی می‌شود. در ماه‌های اخیر سامانه «کانون‌های فرهنگی و نشریات دانشجویی» فعالیت خود را آغاز کرد و تلاش داریم فعالیت‌های مدنظر خود در این حوزه را به سرانجام برسانیم.

کد خبر 5130515

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha