۷ بهمن ۱۳۹۹، ۱۵:۳۳

رئیس مرکز استعدادهای درخشان تأکید کرد؛

ضرورت توجه به آینده شغلی دانش‌آموزان سمپاد

ضرورت توجه به آینده شغلی دانش‌آموزان سمپاد

کرج - رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان بر ضرورت توجه به آینده شغلی دانش آموزان سمپاد تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، الهام یاوری بعد از ظهر سه‌شنبه در جریان پیگیری اجرای طرح سمپاد مهارتی و بازدید میدانی از مدارس استعدادهای درخشان فرزانگان کرج اظهار کرد: استان البرز یکی از استان‌های بسیار قوی در حوزه طرح مهارتی سمپاد و در این زمینه موفق بوده است.

وی بیان کرد: از بخش‌های مختلفی که باید در آنها کار شود و یک فضای تربیتی مناسب را برای دانش‌آموزان فراهم کنند در این استان نمونه‌های خوبی وجود دارد.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: تصور قوی ما نیز این است که مدارس سمپاد وقتی می‌توانند ارزشمند باشند که نه تنها در خدمت دانش‌آموزان خود بلکه در خدمت کل کشور و تمام استعدادها باشند.

وی خاطرنشان کرد: در همین راستا تلاش‌های زیادی می‌شود تا از محتواهای علمی، آموزشی، پرورشی و … که در سمپاد تولید می‌شود در اختیار تمام مدارس قرار داده شود.

الگوهایی از مدل مدرسه‌داری در فضای کشور تهیه شود

یاوری با بیان اینکه همچنین باید بتوانیم الگوهایی از مدل مدرسه‌داری در فضای کشور تهیه کنیم، گفت: بنا بر بودجه‌ها و محدودیت‌هایی که با آن مواجه هستیم، یک آموزش دولتی، باکیفیت و کارآمدی بالا به مدارس جامعه هدف ارائه کرد.

وی با اشاره به اینکه باید از تجربیاتی که در بدنه آموزش و پرورش وجود دارد استفاده کنیم، اظهار کرد: اگرچه دانش‌آموزان سمپاد ممکن است، نیازها و مسئولیت‌های متفاوتی داشته باشند اما به هر حال همه ما سوار یک کشتی آموزش و پرورش هستیم به همین منظور تعامل و یادگیری دوجانبه را باید خیلی جدی بگیریم.

فضای مهارتی کشور احتیاج به ارتقا دارد

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان ادامه داد: ورود سمپاد به بحث مهارت در هنرستان‌ها سابقه طولانی ندارد اما فضای مهارتی کشور احتیاج به ارتقا دارد.

وی تصریح کرد: بسیاری از سبک‌های شیشه‌ای که جلوی ارتقای اقتصادی و اجتماعی کشور را می‌گیرد به این دلیل نیست که ما دانشمندان قوی در این حوزه‌ها نداریم، بلکه بیشتر به این دلیل است که یک بریدگی و شکافی بین بدنه دانشی و توده کلی کشور وجود دارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این فاصله در کشور به خاطر وجود آدم‌هایی است که در لایه‌های دانشجویی کلمه‌ها، واژه‌ها، تکنولوژی و زبان رایج را به خوبی می‌شناسند، گفت: بنابراین با بدنه کارگر و تکنسین می‌توانند رابطه برقرار کنند، دانش خوبی که در لایه‌های بالاتر داریم ترجمه کنند و در لایه‌های پایین‌تر گسترش دهند و باعث شوند ما در لایه‌های پایین‌تر موفق به خلق ثروت از طریق دانش شویم.

وی خاطرنشان کرد: ایده این است درباره این گسست باید کار شود، مانند هر تحولی این امر نیازمند نیروهای تحول‌گرا و پیشگام بوده و ممکن است دانش‌آموزان سمپاد این توانایی را داشته باشند و برای متحول کردن فضا این انگیزه را داشته باشند.

نتوانستیم به خلق ثروت متناسب با توانمندی خود بپردازیم

یاوری بیان کرد: در حوزه‌های متفاوت توانمندی‌های تکنولوژی و نظریه فراوانی داریم و استعدادهای خوبی در لایه‌های کارگری داریم اما هنوز نتوانستیم به خلق ثروت متناسب با این توانمندی بپردازیم.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته کارآفرینی به این نیاز پاسخ می‌داد، اما بخشی از مسئله را می‌پوشاند و به هر جهت موفق نبوده به دلیل اینکه شرکت‌های کارآفرین نتوانستند نیروهای کافی را نتوانستند نیروهای انسانی در تراز جهانی وارد فضای بازار کنند.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان با بیان اینکه باید به وضعیت شغلی بچه‌های سمپاد در آینده توجه داشته باشیم، گفت: آیا می‌توانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند و یا اینکه سرخورده می‌شوند و یکی از کارگرهای ناراضی می‌شوند که احساس می‌کنند متأسفانه صنعت به آنها احتیاجی ندارد.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه آمارها نشان می‌دهند یک موج مهاجرت نخبگان مهارتی را در آینده نزدیک خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: یک زمانی نخبگان نظری تئوری ما در واقع این نظر را داشتند ما با مهارت‌ها و توانمندی‌هایی که داریم نمی‌توانیم در کشور اثرگذار باشیم و به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کردند.

یاوری با بیان اینکه ۸ مدرسه سمپاد در کل کشور و یک هنرستان مستقل در مشهد وجود دارد، تصریح کرد: بقیه مدارس به عنوان ضمیمه مدارس فعلی ما هستند، هر کدام باید الگوهای متفاوتی برای فعالیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه ۱۶۸ دانش‌آموز سمپاد در کشور مشغول مهارت‌آموزی در رسته‌های مختلف هستند، متذکر شد: بخشی از آنها سال آینده در معرض فارغ‌التحصیلی قرار می‌گیرند، باید به سرعت به برنامه‌ریزی‌های لازم برای آنها انجام داد چراکه نیروی‌های توانمند، بااستعداد و موفق کشور هستند و با عدم برنامه‌ریزی در این خصوص تمام تلاش‌ها از بین می‌رود.

کد خبر 5131571

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha