به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای اطلاع رسانی دولت اعلام کرد، وزرای عضو کمیسیون اقتصادی دولت این تصمیم را در جریان تصویب آیین نامه اجرایی بند "ر" تبصره (2) قانون بودجه سال 1386 کل کشور اتخاذ کردند . بر اساس این آیین نامه اجرایی که به تایید رئیس جمهور نیز رسیده ، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است مبلغ پانصد میلیارد ریال از محل وجوه قرضالحسنه بانک ها را از طریق بانک های عامل ( ملی ایران ، صادرات ایران ، کشاورزی ، ملت ، تجارت ، سپه ، مسکن و رفاه کارگران ) به منظور پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان مراجعه کننده به کمیته امداد امام خمینی (ره) اعم از مددجویان تحت پوشش وغیرتحت پوشش با معرفی این نهاد ، اختصاص دهد و ده درصد کل این اعتبار جدول ، معادل پنجاه میلیارد ریال ، در اختیار کمیته امداد امام خمینی (ره) قرار می گیرد تا بنا بر ضرورت در طول سال به نیازمندان پرداخت نماید.
نیازمندان مراجعه کننده به کمیته امداد امام خمینی (ره) با بررسی ، تشخیص و نظر این نهاد در مراکز استان ها و شهرستان ها با معرفی نامه رسمی به بانک ها معرفی می شوند و در چارچوب ضوابط این آیین نامه مبالغ تسهیلات قرض الحسنه تعیین شده در معرفی نامه را دریافت می کنند .کمیته امداد امام خمینی (ره) موظف است فهرست اسامی و مشخصات نیازمندان مشمول و میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر نفر را به صورت ماهانه و هم زمان با صدور و ارسال معرفی نامه به بانک های عامل اعلام و ارائه نماید .
حداکثر مبلغ تسهیلات قرض الحسنه قابل پرداخت به متقاضیان مشمول از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) ده میلیون ریال تعیین شده که بعد ازکسر کارمزد و واریز آن به حساب قرض الحسنه به نام متقاضی تسهیلات "بدون دفترچه " به افراد معرفیشده پرداخت می شود . اعطای تسهیلات قرض الحسنه به معرفی شدگان مشمول ، در قبال اخذ سفته از متقاضی و با ضمانت یک کارمند رسمی یا یک نفر کاسب دارای جواز و یا یک ضامن مورد قبول شعبه بانک ، صورت می گیرد .در عین حال کمیته امداد امام خمینی (ره) مجاز است ضمانت افراد تحت پوشش خود را متقبل شود .
مدت بازپرداخت تسهیلات اعطایی حداکثر 36ماه تعیین شده است که بر مبنای مبلغ اصل تسهیلات پرداختی و به اقساط مساوی ماهانه صورت می گیرد .
نظر شما