۱۷ تیر ۱۳۸۶، ۹:۰۱

آسیا تایمز:

فشارها و تحریم های غرب علیه ایران وجاهت قانونی ندارد

فشارها و تحریم های غرب علیه ایران وجاهت قانونی ندارد

برخی تحلیلگران بر این باورند که برای فشارها و تحریم های غرب و در راس آن آمریکا، علیه برنامه هسته ای ایران تا زمانی که فعالیت های هسته ای آن در چارچوب ان پی تی قرار دارد و از سوی آژانس نظارت می شود، هیچ اساس قانونی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه تحلیلی " آسیا تایمز" نوشت: هیئت عالی رتبه آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته جاری به ایران می آید . هدف اصلی " اولی هاینونن" معاون " محمد البرادعی" مدیرکل آژانس نیز ترسیم طرح 60 روزه " مدالیته" برای حل همه مسائل باقی مانده درباره برنامه هسته ای ایران است.

نویسنده این تحلیل خاطر نشان می کند: چین و کشورهای اروپایی خواستار توقف تحریم های بیشترعلیه ایران شده اند و این به تنهایی به معنای یک پیروزی اندک برای دیپلماسی هسته ای ایران است که خواهان آن است که آژانس محور مذاکرات باشد.

در ادامه این تحلیل آمده است : اگر در گفتگوهای هفته جاری توافقی حاصل نشود؛ قطعا بحث شورای امنیت و تحریم های بیشتر مطرح می شود و به احتمال زیاد به تعویق تکمیل نیروگاه بوشهر از سوی روسیه منجرخواهد شد. جدا از این مسئله، اگر هاینونن با یک توافق سخت بازگردد، نه تنها به احتمال زیاد تلاش آمریکا برای تحریم های بیشتر معلق می شود، بلکه مسئله تحریم های کنونی تحت بررسی دقیق قرار می گیرد .

در بخش دیگری از این تحلیل آمده است : با این وجود، برخی از تحلیلگران و سیاستمداران نگران هستند که پذیرش پیشنهاد " تایم اوت" از سوی ایران به اشتباه به عنوان نشانه ضعف ایران تلقی و آمریکا و همپیمانان آن را برای تاکید بر آن در جهت توقف دائمی برنامه سوخت هسته ای ایران تقویت خواهد کرد. این یک نگرانی قانونی است که مقامهای آمریکا باید در دیدارهای خود درتهران به آن بپردازند.

نویسنده تصریح می کند: نظر به موضع چین علیه تحریم های جدید و موضع رسمی روسیه که تنها در صورتی از تحریم های بیشتر حمایت می کند که آژانس، رسما ایران را به نقض تعهدات خود متهم کند؛ هدف مسیر کنونی همکاری ایران با آژانس نرم کردن مخالفت جامعه بین المللی با برنامه غنی سازی اورانیوم ایران است.

به گزارش مهر، آسیا تایمز می افزاید: ایده "غنی سازی صفر" هم دیگر امکان پذیر نیست و برخی از دیپلمات های اروپایی در حال حرکت به سوی رویکرد تجدید نظر شده ای هستند که مد نظر"خاویر سولانا" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بوده که همان ایده تعیین سقف در میزان غنی سازی محدود تحت یک سیستم نظارتی سخت آژانس است.

در بخش دیگری از این تحلیل با اشاره به درخواست ایران برای دیدارجنبش عدم تعهد (نم) در تهران در آینده نزدیک برای بحث و بررسی بحران هسته ای تهران آمده است : اگر اوضاع بر طبق رویاهای ایران پیش برود؛ آمریکا به شکل "شخص حذف شده بازی" به نظر خواهد آمد که در زمینه مذاکرات هسته ای با ایران نقش " اسپویلر" ( کسی که شانس برد ندارد، ولی شرکت او شانس برد دیگران را کم می کند)، بازی می کند.

به عقیده نویسنده، از سوی دیگر، یک اساس قانونی برای ادامه فشار بر ایران با تحریم ها تا زمانی که فعالیت های هسته ای آن در چارچوب ان پی تی ( معاهده منع گسترش سلاحهای هسته ای) قرار دارند و از سوی آژانس نظارت می شوند، وجود ندارد. حتی کارشناسان ارشد در کنترل تسلیحات از جمله " سام نون" سناتور سابق آمریکایی نیز به این امر اعتراف کرده اند.

کد خبر 513951

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha