۲۱ بهمن ۱۳۹۹، ۱۳:۲۴

قالیباف در دیدار با دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا:

باید برای تسهیل امور در مسیر اتحادیه اوراسیا نقشه راه تدوین کنیم

باید برای تسهیل امور در مسیر اتحادیه اوراسیا نقشه راه تدوین کنیم

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید برای تسهیل امور در مسیر اتحادیه اوراسیا نقشه راه و لجستیک مشخصی را تدوین و آماده کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (سه شنبه) با «میخائیل میاسنیکوویچ» دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا دیدار و گفتگو کرد.

قالیباف در این نشست با بیان اینکه همه بر روی اهمیت جایگاه اتحادیه اقتصادی اوراسیا اتفاق نظر داریم، گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا یک فرصت بزرگ برای کشورهای منطقه است و البته هر موضوع مهم و حیاتی یک سری چالش‌ها هم در مسیر راه خود دارد و این حساسیت نشان می‌دهد که ما باید یک نقشه راه مدون و مشخص داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما در پارلمان ایران برای موفقیت این اتحادیه هر اقدامی که باید در بحث قوانین و مقررات اتخاذ شود را انجام خواهیم داد.

رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه در مسیر کار با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با دو چالش کرونا و تحریم روبه رو هستیم، اظهار داشت: ایران و روسیه و برخی دیگر از کشورها امروز تحت تحریم‌های ظالمانه آمریکا قرار دارند، براین اساس باید راهبردهای لازم را برای این مسیر فراهم کنیم.

قالیباف تاکید کرد: موضوعات بانکی، تسویه حساب‌ها، پیام رسان جایگزین سوئیفت میان کشورهای اتحادیه، مقررات مناطق آزاد، حمل و نقل و تهاتر در مسیر همکاری با این اتحادیه بسیار حائز اهمیت است و باید برای تسهیل امور در مسیر اتحادیه نقشه راه و لجستیک مشخصی را تدوین و آماده کنیم.

وی تصریح کرد: همکاری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا بسیار اهمیت دارد و آماده فراهم کردن دسترسی‌ها در این مسیر هستیم. همچنین تدوین یک نقشه راه میان مدت و بلند مدت در بحث حمل و نقل بسیار حائز اهمیت است و باید از همین امروز برای آن برنامه ریزی کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تکمیل کریدور شمال به جنوب، تصریح کرد: در آماده سازی زیرساخت‌های حمل و نقلی و حقوقی برای اتحادیه اقتصادی اوراسیا نباید تاخیر کرد و در ایران همکاری با این اتحادیه به عنوان یک فرصت بزرگ برای گسترش همکاری‌های چندجانبه با کشورهای اتحادیه شناخته می‌شود و تمام تلاش خود را در این مسیر انجام خواهیم داد.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا صفحه جدیدی برای هم کاری با ایران باز کرده است

دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم در این جلسه ضمن تاکید بر اینکه این اتحادیه صفحه جدیدی را در همکاری با جمهوری اسلامی ایران باز کرده است، گفت: رؤسای ۵ کشور عضو اتحادیه بر دائمی شدن همکاری ایران با این اتحادیه تاکید دارند و ما در حال انجام مذاکرات هستیم.

وی با اشاره به سابقه ۶ ساله اتحادیه اقتصادی اوراسیا، افزود: این اتحادیه در جهان شناخته شده است و ما در حال حاضر نیازمند گفت وگوهای دقیق و جدی با ایران برای تعیین مواضع هستیم.

دبیرکل اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیان کرد: ما نیاز به رویکردهای جدید مخصوصاً در تسویه حساب‌های مالی داریم و از شما درخواست دارم تا خریداران ایرانی به ارزهای داخلی دسترسی داشته باشند تا تبادلات تجاری آنها با کشورهای عضو اتحادیه تسهیل شود.

وی تاکید کرد: در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ صادرات از ایران به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا افزایش داشت و این موضوع بسیار حائز اهمیت است و اعتقاد دارم ظرفیت جمهوری اسلامی ایران بسیار بالاتر از این است که اکنون شاهد آن هستیم

کد خبر 5143197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
      1 0
      لغو روادید و امکان افتتاح حساب بانکی و ارزی با گذرنامه ایرانی در این کشورها، حضور فعال شرکتها بیمه ای ما در اوراسیا، تسهیل حمل و نقل ریلی و دریایی بار و مسافر و اتخاذ استانداردهای گمرکی و مهاجرتی هماهنگ می تواند در افزایش تبادلات اقتصادی با اوراسیا و مقاوم سازی اقتصاد در مقابل تحریم غرب موثر باشد
    • علی IR ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
      0 0
      از طریق تعامل با اتحادیه اوراسیا یا پیوستن به این اتحادیه قادر خواهیم بود مردم را از انزوای اقتصادی خارج کنیم و زمینه ای فراهم کنیم تا بخش خصوصی، فعالین اقتصادی، اصناف و به طور مردم ما با مردم این اتحادیه مرتبط شوند، تردد و تبادلات اقتصادی داشته باشند تا بخشی از نیازهای ارزی کشور را مردم تامین کنند
    • علی IR ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
      0 0
      شرکای اقتصادی ما نباید غرب و متحدین آمریکا باشند چون همواره از وجود وابستگی و تبادلات اقتصادی ما با آنان سواستفاده کرده و توانستند از طریق تحریم و فشار به ما ضربه بزنند، اتحادیه اوراسیا و چین می توانند شریک اقتصادی ایران شوند و جایگزین شرکای فعلی اقتصادی ما شوند تا اهرم تحریم و فشار غرب بی اثر گردد