پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

طی نشست دو روزه قاهره حاصل شد:

گروههای سیاسی فلسطین بر سر روند برگزاری انتخابات توافق کردند

گروههای سیاسی فلسطین بر سر روند برگزاری انتخابات توافق کردند

نمایندگان دو جنبش «فتح» و «حماس» به همراه ۱۲ گروه سیاسی در فلسطین با توافق بر سر گامهایی جهت تضمین روند برگزاری انتخابات متعهد شدند که نتایج این انتخابات را پذیرفته و آن را محترم شمارند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، دو جنبش «فتح» و «حماس» به همراه سایر گروههای سیاسی در فلسطین روز سه شنبه با انتشار یک بیانیه مشترک اعلام کردند که در مورد گام‌هایی برای تضمین برگزاری انتخابات در فلسطین در اواخر سال میلادی جاری با یکدیگر موافقت کردند و متعهد شدند که نتایج این انتخابات را محترم شمارند.

گفتنی است، دو جریان سیاسی اصلی و حاکم در فلسطین- جنبش فتح در کرانه باختری و حماس در غزه- روز دوشنبه به همراه سایر گروههای سیاسی برای گفتگو پیرامون آمادگی برای برگزاری انتخابات پارلمانی در روز ۲۲ ماه مه و انتخابات ریاست جمهوری در ۳۱ ژوئیه یک نشست دو روزه در شهر قاهره، پایتخت مصر برگزار کردند.

بیانیه‌ای که در پایان این نشست دو روزه منتشر شد، اعلام می‌کند که فتح و حماس به همراه ۱۲ گروه فلسطینی دیگر از جمله جنبش جهاد اسلامی متعهد شدند که «به جدول زمانی برای برگزاری انتخابات پایبند بمانند» و نتایج این انتخابات را «بپذیرند و آن را محترم شمارند».

طبق این بیانیه، گروههای فلسطینی همچنین در گفتگوهای قاهره بر سر تشکیل یک «دادگاه انتخابات» متشکل از قاضیانی از نوار غزه، کرانه باختری و بیت المقدس شرقی جهت قضاوت در مورد اختلاف نظرهای حقوقی انتخاباتی به توافق رسیدند.

در این بیانیه همچنین آمده است که نیروی پلیس فتح برای حراست از حوزه‌های رأی گیری در کرانه باختری و نیروی پلیس حماس در غزه مستقر خواهند شد که این امر باعث می‌شود موضوع حضور نیروهای امنیتی مخفی که باعث رعب و وحشت رأی دهندگان می‌شوند، منتفی شود.

فتح و حماس همچنین بر سر آزادی زندانیان سیاسی در کرانه باختری و غزه و صدور مجوز برای مبارزات نامحدود انتخاباتی توافق کردند.

گفتنی است که «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در ژانویه گذشته تاریخ برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری فلسطین را اعلام کرد؛ انتخاباتی که پیش بینی می‌شود خود یکی از نامزدهای آن باشد.

در حال حاضر ۲.۸ میلیون فرد واجد شرایط رأی دهی در غزه و کرانه باختری سکونت دارند. آخرین انتخابات در سال ۲۰۰۶ با پیروزی غافلگیرکننده حماس در نخستین انتخابات پارلمانی خود رقم خورد.

اما در پی بروز اختلاف‌های شدید میان گروه فتح و جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از سال ۲۰۰۶ تاکنون- قریب به ۱۵ سال- هیچ‌گونه انتخاباتی در قلمرو فلسطین از کرانه باختری اشغالی گرفته تا غزه و بیت المقدس شرقی برگزار نشده است.

کد خبر 5143652

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha