به گزارش خبرنگار مهر، قرار بود این جلسه از ساعت 9:30 آغاز شود اما انگار مدیران باشگاه ها نیزهمانند ساعت آکادمی ملی فوتبال خواب مانده بودند! سکوت مطلقی که بر کمپ تیم ملی حکمفرما بود این شائبه را به وجود می آورد که شاید جلسه توجیهی اعضا کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال برای مدیران باشگاه ها در خصوص رسیدن به استانداردهای کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری لیگ حرفه ای برگزار نمی شود اما حضور مهدی خبیری در راهروی ورودی آکادمی فوتبال یعنی جلسه برگزار می شود ولی مانندا همیشه با تاخیر!
در راهروی مذکورتنها خبیری و چند تن از نمایندگان باشگاه ها حضور یافتند و . باقی ناشناس بودند. جز جلال مرادی ( رئیس هیئت فوتبال استان کرمانشاه)، دهکردی ( رئیس هیئت فوتبال خوزستان)، ابهران( رئیس هیئت فوتبال اصفهان) . درهمین لحظات صفایی فراهانی هم آمد. جدی و مصمم به سمت سالن آکادمی رفت. این یعنی جلسه کم کم شروع می شود. لیوان های چای از دست حاضرین پایین آمد و همه روانه سالن شدند. برای شمردن آنها نیازی به بیش از دو دست نبود. می شد به راحتی این جمع 10- 12 نفره را شمرد و کمی تاسف خورد به فوتبال ایران که تنها و تنها اسمش حرفه ایست که البته اگر حرفه ای باشد؟!
مدیر باشگاه که ندیدیم، اصلا نبود که ببینیم. آقایان سرشان شلوغ بود. نماینده فرستاده بودند. روسای هیئت ها هم بودند. آنها که تیمی در لیگ حرفه ای داشتند و باید در جلسه حضور می داشتند ...
اشاره صفایی فراهانی همراه شد با شروع جلسه. تلاوت آیاتی ازکلام الله مجید و پس ازآن ازافتخاری خواسته شد که پشت تریبون قرارگیرد. او پس ازخوشامدگویی سراصل مطلب رفت: بنا ندارم زیاد حرف بزنم. در ابتدا دعوت می کنم از آقای صفایی فراهانی نقطه نظرات خود را در خصوص دلایلی برگزاری جلسه بیان کنند و متعاقب آن در خدمت آقایان خبیری و کاظمی خواهیم بود.
او صحبت هایش را این چنین ادامه داد: همانطور که مستحضرید این گردهمایی به دنبال دستورالعمل کنفدراسیون فوتبال آسیا که در آن آمده از سال 2009 تمامی کشورهای زیر نظرAFC یابد باشگاه های شان به استانداردهای حرفه ای رسیده باشند تشکیل شده است تا موراد آن از سوی اعضا کمیته انتقالی بیان شود.
افتخاری با اشاره به جدیت کنفدراسیون فوتبال آسیا دراجرای این دستور العمل تاکید کرد: متاسفانه از تمامی مدیران باشگاه ها برای شرکت در این جلسه دعوت به عمل آورده بودیم اما به رغم اهمیت جلسه بدان توجه لازم نشده است. این قضیه کاملا جدی است و ما هم باید آن را جدی بگیریم. من از روسای هیئت ها خواهش می کنم که موارد مدنظر کنفدراسیون فوتبال آسیا را با مدیران کل تربیت بدنی استان ها مطرح کنند تا با همیاری فدراسیون فوتبال باشگاه های بتوانند شرایط استاندارد برای شرکت در لیگ حرفه ای را داشته باشند.
پس از آنکه صحبت های افتخاری تمام شد، محسن صفایی فراهانی رئیس کمیته انتقالی پشت تربیون قرار گرفت . او به نکاتی جدی اشاره کرد که برای مدیران باشگاه های ما ظاهرا یک شوخی شیرین است. به قول فراهانی " رنگ رخساره خبر می دهد از سر درون" . جلسه ای پر از صندلی های خالی و مدیرانی که نبودند تا نشان دهند انگار دغدغه ای مهمتر از حرفه ای فکر کردن و حرفه ای شدن دارند.
توصیه های صفایی فراهانی تمام شد. نوبت رسید به افتخاری که اول دفاع کند از حقوق "سازمان لیگ " که به ادعای فراهانی حضور کمرنگ شان در جلسه مایه تعجب بود. او گفت : اعتراض آقای فراهانی در خصوص عدم اسقبال باشگاه را می پذیرم اما عدم استقبال سازمان لیگ فدراسیون فوتبال را نه . سازمان لیگ شش عضو دارد که از این جمع سه نفر حضور دارند . ما به صورت جدی دنبال این هستیم که باشگاه ها در ارتباطات نزدیکتر با هیئت ها مشکلات را برطرف کنند و...
صفایی فراهانی در تعجب است چرا مدیران باشگاه این جلسه مهم را به شوخی گرفتند؟!
افتخاری در حالی نسبت به حرف صفایی فراهانی معترض بود که وی سالن را ترک کرده بود! صفایی حرف هایش که تمام شد، خیلی زود سالن را ترک کرد و رفت!
مهدی خبیری سومین سخنران جسله بود . او برخلاف صفایی ، امیداورانه تر حرف زد و ابراز خوشحالی کرد از اینکه روسای هیئت هایی که تیم در لیگ برتر دارند در جلسه حاضرند.
او با تاکید بر اینکه رسیدن به استاندارهای مدنظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برای برگزاری لیگ حرفه ای کار گروهی را از جانب باشگاه ها، هیئت های فوتبال استان ها، سازمان لیگ حرفه ای، سازمان تربیت بدنی و فدراسیون فوتبال می طلبد، خاطر نشان ساخت : این توانمندی را درهمه باشگاه ها می بینم که بتوانند حداقل خواسته های کنفدراسیون فوتبال را برای رسیدن به استاندارد های لیگ حرفه ای دست یابند. من از این بابت نگرانی ندارم. نگرانی من بیشتر از آن جهت است که به کارهای کوچک فکرنکنیم و همین مسائل در آنیده ما را با مشکل مواجه سازد.
خبیری درادامه به 68 موردی که حداقل ها و شاخص های مورد نظر AFC برای برگزاری لیگ حرفه ای و شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیاست بصورت فهرست وار اشاره کرد که به شرح زیر است:
ضوابط شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا درسال 2009
اهداف لیگ حرفه ای که می بایست تا سال 2012 محقق شود. موارد مشروحه ذیل حداقل شرایط موارد نیاز برای شرکت در لیگ جدید قهرمانان است که از سال 2009 آغاز خواهد شد ،همچنین در برگیرنده اهداف نهایی لیگ های حرفه ای در کشورهای عضو است که می بایست تا سال 2012 شرایط رسیدن به آن فراهم شود.
1- سازمان
- تیم های شرکت کننده در دسته برتر حداقل تا سال 2009 باید هشت تیم باشد و در سال 2012 به 12 تیم افزایش یابد.
- تعداد بازی های هر تیم در دسته برترحداقل تا سال 2009 باید 21 بازی باشد که تا سال 2012 به 22 بازی افزایش می یابد.
- مدت زمان یک فصل کامل فوتبال (شامل لیگ، برگزاری جام ها و مسابقات پیش از فصل) تا سال 2012 باید 10 ماه باشد.
- ساختار لیگ در دسته برتر باید مشخص شود.
- تا سال 2012 تعداد داوران بین المللی فدراسیون / اتحادیه که در لیگ قضاوت می کنند باید 6 نفر باشد.
- تا سال 2012 تعداد کمک داوران بین المللی فدراسیون / اتحادیه که در لیگ قضاوت می کنند باید 8 نفر باشد.
- لیگ دارای برنامه آموزی برای داوران است.
- در مسابقات لیگ از یک نفر داور رسمی برای ارزیابی مسابقات استفاده می شود.
- لیگ دارای قوانین و مقررات خاص خود است.
- لیگ دارای قوانین و مقررات لازم برای تعیین وضعیت و انتقال بازیکنان است.
- لیگ دارای قوانین انضباطی است.
- لیگ دارای سیستم حقوقی است.
2- استانداردهای فنی
- مجموع امتیازهای استاندارد فنی در طول مسابقات 23 تیم برتر کشور عضو لحاظ می شود.
3- شرکت در مسابقات
- متوسط قیمت بلیط ( تماشای بازی های نباید رایگان باشد - خبیری به تخلف کشورمان در عدم بلیت فروشی در مسابقات مقدماتی المپیک پکن اشاره کرد که با تذکر کنفدراسیون فوتبال اسیا همراه شده است.)
- متوسط تماشاچی شرکت کننده در هر مسابقه 200 نفراست.
- تعداد شرکت کنندگان در هر مسابقات شمارش شده از طریق سیستم های دقیق شمارش اعلام می شود.
4- نظارت / ارزیابی
- دخالت دولت در برنامه های لیگ یا باشگاه ها وجود نداشته باشد.
- بازی های ثابت
- سازمان اداره کننده امور لیگ نهادی حقوقی است که از سوی اتحادیه وظیفه اداره لیگ را بر عهده دارد .
- سازمان اداره کننده لیگ دارای ساختار مدیریتی برای کنترل مسابقات، بازاریابی، رسانه ها وامور مالی است.
- 1- نمایندگان لیگ 2- نمایندگان اتحادیه فوتبال و 3- مدیران برتر لیگ جزء افراد عالیرتبه تصمیم گیر هستند. (کمیته اجرایی لیگ
- موقعیت CEO به صورت تمام وقت است .
- لیگ دارای بخش حسابرس سود و زیان و ترازنامه مالی است.
- لیگ دارای حسابرس و بازرس است.
5- بازاریابی و ارتقاء
- لیگ دارای سیستم متمرکز بازاریابی برای بخش های مختلف مانند حقوق رسانه ها، اسپانسرهای مشخص و کالاهای تجاری است.
- لیگ دارای استراتژی های توسعه وگسترش است.
- ابزارهای انتشاراتی مانند 1- راهنمای لیگ 2- برنامه مسابقات و 3- وب سایت در دسترس است.
6- ابعاد تجاری
- تمام سه بخش 1- حقوق رسانه ها (حق پخش تلویزیونی ) 2- اسپانسرهای مالی و 3
- کالاهای تجاری و منابع اصلی بودجه در لیگ وجود دارد.
7- برگزاری بازی
- یک نفر به عنوان ناظر رسمی مسابقه در مسابقات لیگ تعیین می شود.
- بخشنامه های مختلف برای تماشاچیان، رسانه ها، بازیکنان، مقامات و VIP تهیه و تنظیم شده است.
- افسر امنیتی مسابقات تعیین شده است.
- لیگ دارای راهنمای امنیتی مکتوب است.
- لیگ دارای برنامه میزبانی و پذیرایی از مقامات VIP و اسپانسرهاست.
- لیگ دارای برنامه خدمت دوستداران و طرفداران ورزش در مسابقات است.
8 - رسانه ها
- لیگ دارای سیستم ثبت نام برای نمایندگان رسانه ها در مسابقات لیگ است.
- لیگ دارای بخش رسانه ها در دبیرخانه لیگ است.
- در هر باشگاه یک نفر به عنوان مسئول رسانه ها فعالیت می کند.
- هر استادیوم دارای تریبون رسانه هاست
- هر استادیوم دارای اتاق کار برای رسانه هاست
- هر استادیوم دارای فضای کار و امکانات لازم برای پخش برنامه های تلویزیونی است.
- کنفرانس های پیش و بعد از مسابقه برگزار می شود.
- هر استادیوم دارای ناحیه مختلط در مسابقات است.
- گزارش مسابقه در بین رسانه ها توزیع می شود.
- لیگ اطلاعات مربوط به مسابقه را به طرفداران و دوستداران ورزش ارایه می دهد.
- غالبا در هر فصل مسابقات لیگ به صورت کامل از تلویزیون پخش می شود.تا سال 2012 باید حداقل 50 درصد بازیهای لیگ به صورت زنده از تلویزیون پخش شود.
- اطلاعات مربوط به لیگ های محلی در روزنامه های هفتگی درج می شود.
- مجله های اصلی فوتبال حداقل مالی یکبار منتشر می شود.
نمایندگان حاضردر نشست کمیته انتقالی با مدیران باشگاه ها
9- ورزشگاه ها
تعداد استادیوم های درجه A که با حداقل ظرفیت پنج هزار نفر می تواند برای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا مورد استفاده قرار گیرد
شرایط یک استادیوم درجه A به شرح زیر است:
1- دارای زمین چمن مناسب با اندازه استاندارد فیفا باشد.
2- دارای نورافکن های استاندارد که قابلیت روشن کردن زمین را با حداقل روشنایی 1200 لوکس داشته باشد.
3- جایگاه تماشاچیان دارای سقف باشد.
4- جریان برق از قدرت و جریان کافی برخوردار باشد.
5- دارای کابل کشی مناسب برای پخش مسابقات باشد.
6- به طور جداگانه دارای رخت کن برای بازیکنان و داوران باشد.
7- دارای اتاق کنترل دوپینگ باشد.
8- دارای اتاق مراقبت های پزشکی باشد.
9- دارای اتاق کنترل امنیت باشد.
10- دارای جایگاه مشخص برای مهمانان ویژه باشد.
11- دارای فضای کاری و امکانات مورد نیاز برای مطبوعات و عکاسان باشد.
12- دارای اماکن کاری و امکانات مورد نیاز برای تلویزیون و رادیو باشد.
13- دارای اماکن درآمد زا باشد (مانند کیوسک های فروش غذا و مشروبات، کیوسک های فروش کالاهای تبلیغاتی تیم ها، دارای Sky Box برای استقرار مشتری های خاص باشد.)
14- دارای امکانات پذیرایی و میزبانی و راحتی برای تماشاچیان باشد.
15- از نظر مکانی 30 دقیقه مسافت با مرکز شهر داشته باشد و یا حداکثر 100 کیلومتر با فرودگاه اصلی کشور فاصله داشته باشد.
10- باشگاه ها
- تعداد ورزشکارانی که بر اساس قرار داد بازیکنان حرفه ای در برترین تیم هر باشگاه فعالیت می کنند تا سال 2009 باید 16 نفر باشد که در سال 2012 این تعداد به 20 نفر افزایش می یابد.
- کلیه باشگاه ها دارای درآمدهایی همچون 1- حق ورودیه 2- حق پخش رسانه ها 3- اسپانسرهای مالی 4- کالاهای تجاری 5- درآمد انتقال بازیکن و 6- درآمدهای حاصل از لیگ هستند.
- کلیه باشگاه ها بر اساس قوانین ملی آن کشور به عنوان نهادهای تجاری شناخته می شوند.
- هیچ یک از باشگاه ها دارای بدهی معوقه نیستند.
- ارایه گزارش حسابرسی ضرر و زیان و سود آوری و همچنین تراز نامه مالی به سازمان اداره کننده لیگ انجام می شود.
- مالکیت انقطاعی باشگاه مجاز نیست.یعنی یک نهاد نمی تواند به طور همزمان مالکیت دو باشگاه را برعهده داشته باشد.
- مدیران و کارکنان یک باشگاه در هیچ باشگاه دیگر شاغل نبوده و در دارایی های هیچ باشگاه دیگر سهیم نیستند.
- کلیه باشگاه ها دارای برنامه توسعه فوتبال جوانان در باشگاهها یا سایر باشگاه های وابسته هستند.
- کلیه سرمربیان باشگاه های دارای پروانه حرفه ای یا مدرک معادل آن که به تایید رسیده است هستند.
- کلیه باشگاه ها مدیران و کارکنان ذیصلاح را برای اداره امور مسابقات ، بازاریابی ، رسانه ها و امور مالی به کار می گیرند .
- کلیه باشگاه ها می توانند از استادیوم های خانگی که دارای ظرفیت 3000 نفر می باشند استفاده کنند .
- کلیه باشگاه ها می توانند از سایت های تمرینی استفاده کنند .
- کلیه باشگاه ها همکاری های لازم را در جهت تحقق برنامه های محلی / منطقه ای شهر خود به عمل می آورند.
- کلیه باشگاه ها می توانند در زمینه های زیر از حمایت های دولتی بهره مند شوند : استفاده از استادیوم منطقه ، استفاده از سایت های تمرینی ، فراهم نمودن شرایط لازم برای طرفداران باشگاه برای دسترسی به استادیوم
* استاندارد فنی :
یکی از 10 موردی که برای ارزیابی کشورهای عضو جهت شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا مورد استفاده قرار می گیرد :
1- سازمان ، 2-استاندارد فنی ، 3-شرکت نمودن ، 4- نظارت / ارزیابی ،5-بازاریابی / توسعه ، 6- ابعاد تجاری ، 7- برگزاری بازی ، 8- رسانه ها ، 9- ورزشگاه ها ، 10- باشگاه ها
* ساختار جدید مسابقات :
1- برترین باشگاه در مسابقات شرکت می کند.
2- تعداد باشگاه های شرکت کننده از اتحادیه های عضو نباید یکسان باشد . مثال : 4-1 باشگاه شرکت کننده از هر کشور (یعنی هر کشور می تواند بیسن یک تا چهار تیم در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا داشته باشد.)
3- اتحادیه های شرکت کننده نه تنها بر اساس استانداردهای فنی انتخاب می شوند بلکه تساوی برنامه های لیگ و برنامه های بازاریابی نیز در این امر سهیم است .
4- فراهم کردن موقعیت برای کشورهای عضو جهت شرکت در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا.
5- مرحله اول حذفی مسابقات بر اساس برنامه پیش بینی شده برای مسابقات لیگ قهرمانان آسیا باید بین ماه های فوریه تا جولای انجام شود .
6-مرحله اول حذفی مسابقات در مناطق مشخص شده شرق و غرب آسیا برگزار می شود .
7- مسابقات فینال در یک کشور بی طرف برگزار می شود .
موارد فعالیت :
الف : جلسه با اتحادیه عضو ( دبیر کل / شخص مسئول در لیگ )
ب: جلسه با سازمان اداره کننده لیگ ( رئیس اجرایی / مسئول مسابقات )
ج : دیدار از دست کم 2 مسابقه ( لیگ ملی و / یا لیگ قهرمانیAFC ، جام AFC )
د : بازدید از ورزشگاه های کلاس A
ه : ملاقات با باشگاه های معروف و پرطرفدار ( مدیر عامل / مسئول مسابقات )
و : بازدید از اماکن و مراکز تمرینی باشگاه های موفق و پرطرفدار ( در صورت وجود زمان کافی به هنگام بازدید از کشور ذیربط )
* درحین برگزاری جلسه عباس مرادی (قائم مقام باشگاه صباباتری)، محمود خوردبین ( سرپرست تیم فوتبال پرسپولیس)، سردار محمدی (نماینده باشگاه فجرسپاسی و عضو هیئت رئیسه سازمان لیگ ) به سالن آکادمی فوتبال آمدند.
پس از صحبت های خبیری علی کاظمی دبیر سازمان لیگ مواردی به حاضرین گوشزد کرد و در خاتمه با صحبت های افتخاری جلسه به اتمام رسید. او گفت : مواردی که در این جلسه عنوان شد، اجرایش روی کاغذ آسان است اما در عملی ساختن آن با مشکل مواجه هستیم.
وی خطاب به روسای هیئت ها گفت: مواردی که در این جلسه مطرح شد را بررسی کنید، آن مواردی که می توانید اجرا کنید با کمک باشگاه محقق کنید و برای عملی کردن آن بخش از مواردی که از توان تان خارج است از سازمان تربیت بدنی و اداره کل استانها کمک بگیرید.
نایب رئیس فدراسیون فوتبال در ادامه از روسای هیئت ها خواست تا کمبود های استان خود را منعکس کنند تا پیش از آغاز مسابقات لیگ برتر با کمک سازمان تربیت بدنی اقدام به رفع آنها شود.
وی تاکید کرد: در کشورما مشکلاتی بزرگتر از رسیدن به استانداردهای مورد نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا برطرف شده است که در مقابل این مشکل چیز کوچکی است.
افتخاری اذعان داشت : گزارشی از نشست امروز را به آقای علی آبادی تقدیم می کنیم تا سازمان در برطرف ساختن این مشکلات هیئت های فوتبال استان ها و باشگاه ها را کمک کند .
نظر شما