به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد عضو هیات رئیسه مجلس هفتم پیش از ظهر امروز در نخستین روز برگزاری میزگرد بررسی صندوق پول آسیا که با حضور نمایندگان پارلمان کشورهای آسیایی در تهران برگزار شد، گفت: باید نهاد قدرتمند تازه تولد یافته مجمع پارلمان آسیا را بستر مناسبی برای آینده ای که زیبنده قاره کهن آسیاست، مورد حمایت جدی قرار دهیم.
وی افزود: میزگرد بررسی صندوق پول آسیا نخستین نشست کارشناسان و نمایندگان مجالس آسیایی بعد از شکل گیری مجمع مجالس آسیایی برای نهایی کردن یکی از مصوبات بیانیه نهایی اجلاس تهران است.
رئیس شورای سیاست گذاری مجمع مجالس آسیایی در ادامه، توانایی اقتصادی در سطح جهان را از مهم ترین وقایع در جریان تغییر و زیر بنا و ابزار اصلی کسب قدرت، عنوان کرد و اظهار داشت: تغییرات سیاسی با جا به جایی احزاب و دولت ها متغیر است ولی تغییرات اقتصادی به عنوان تحولی مستمر، بر خلاف تغییرات سیاسی به آرامی انجام می پذیرد.
ابوترابی فرد ادامه داد: تغییرات اقتصادی به صورت آرام و با اهداف و زیر ساخت های مناسب خود شکل گرفته و پس از ظاهر شدن، صحنه بازی در اقتصاد جهانی را دستخوش تغییر و تحول اساسی می کند.
نائب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به تغییرات زیر بنای اقتصادی دنیا که به طور طبیعی و پیوسته انجام می شود، متذکر شد: عامل پیشبرد این تغییر نیروی حاصل از جهانی شدن اقتصاد است که با استفاده از قدرت های یکپارچه اقتصادی و منطقه ای، انرژی روز افزونی را می دهند و در این مسیر، عامل میان اقتصاد و سیاست و به ویژه دیپلماسی اقتصادی بیش از پیش اهمیت یافته است.
وی خاطر نشان کرد: طی دو دهه اخیر بدون اینکه از آهنگ رشد اقتصادی آمریکا کاسته شود، قدرت های دیگری در آسیا با آهنگ رشد سریع تر نمایان شده اند و در اروپا نیز به دلیل ایجاد و گسترش اتحادیه اروپا، جهان با ظرفیت های تازه ای مواجه شده است.
نماینده قزوین در خانه ملت در ادامه تصریح کرد: هنگامی که آمریکا پس از جنگ جهانی دوم خود را ابرقدرت دانست، اروپا مجموعه ای از کشورهای فقیر و پراکنده بود اما در آغاز قرن 21 اروپا چهره دیگری به خود گرفت و با وجود نبود توافق کامل میان اعضای اتحادیه اروپا در زمینه سیاست های متنوع اقتصادی و سیاسی، آفت جدید اروپای واحد رقیب جدی برای اقتصاد آمریکا به شمار می رود.
حجت الاسلام ابوترابی فرد گفت: آنچه امروز در آسیا در حال تکمیل است، از اهمیت بالایی برخوردار است و نرخ رشد اقتصادی جهان در سال 2006 میلادی حدود 4/5 درصد بود اما برخی از کشورهای آسیایی نرخ رشد بین 9 تا 10 درصد را داشته اند که این رشد چشمگیر در زمان کوتاه، حکایت از ظرفیت فوق العاده قاره ای دارد که امروز نمایندگان آن در اندیشه ایجاد صندوق پول خاص خود هستند.
به گزارش مهر، عضو هیات رئیسه نهاد قانونگذاری در ادامه سخنان خود در افتتاحبه میزگرد دو روزه بررسی صندوق پول آسیا که در تهران برگزار می شود، تصریح کرد: تجربه موفق رشد برخی کشورهای جنوب شرقی آسیا به عنوان معجزه آسیایی فضای بسیار شفاف و امید بخشی پیش روی ما قرار می دهد.
وی افزود: رشد و گسترش اغلب کشورهای آسیایی در این مدت مورد توجه محافل اقتصادی جهان است؛ چرا که کشورهای آسیایی توانستند با دقت و مدیریت بالا و حداقل هزینه، از عهده مبارزه با بحران مالی 1997 به خوبی برآیند و شرکت کنندگان در این نشست با استفاده از فرصت، در اندیشه دستیابی به نهادی باشند که بتواند راه را برای حرکت شایسته مجمع مجالس آسیایی در جهت ساماندهی و توسعه اقتصادی و همکاری کشورهای آسیایی هموار نماید.
ابوترابی فرد که برگزاری میزگرد بررسی صندوق پول آسیایی را گامی بلند و مقدمه ای ارزشمند و امیدوار کننده برای فراهم آمدن با مقدمات برگزاری مطلوب تر نشست دوم انجمن مجالس آسیایی برای صلح در تهران دانست، در خاتمه ابراز امیدواری کرد این نشست راه را برای حرکت مجمع پارلمان آسیا به سویی که زیبنده این قاره کهن است و در جهت همگرایی دولت ها، مجالس و ملل آسیایی هموار کند.
این گزارش می افزاید؛ در ادامه این نشست حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم نماینده اقتصاددان تهران در مجلس هفتم به ایراد سخن پرداخت و گفت که انجمن مجالس آسیایی تشکیل شد تا امکان همکاری و همگرایی بیشتر میان کشورهای آسیایی را فراهم کند.
وی افزود: آسیا قاره بزرگ و خواستگاه تمدنهای بزرگ است که می تواند به سوی یک هم پیوندی بنیادی در ابعاد مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی گام های بلندی بر دارد.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد که از نظر اقتصادی زمینه بیشتری برای همگرایی بین کشورهای آسیایی نسبت به سایر ابعاد هم پیوندی وجود دارد.
"از سویی منابعی انرژی نفت و گاز در بخش های مهمی از مناطق آسیا وجود دارد و از سوی دیگر وجود نیروی انسانی ماهر و فناوری پیشرفته در برخی کشورهای این قاره و بهره برداری بهینه از انرژی های فسیلی و نیاز به استفاده از آنها در برخی نقاط و همچنین وجود سرمایه های مالی قابل توجه در تعدادی از کشورهای آسیایی و نیاز به آن در سایر کشورها، همگرایی بین ملل آسیایی را ممکن و ضروری می سازد".
حجت الاسلام مصباحی مقدم با تاکید بر لزوم آشنایی کشورهای آسیایی با امکانات اقتصادی یکدیگر و تکمیل نیازها و امکانات این کشورها، در خصوص کارگروه صندوق پول آسیا، توضیح داد: رئیس کل بانک مرکزی طی ماه های اخیر با تشکیل جلسات متعدد، دستور کار این نشست را با هم اندیشی شرکت کنندگان به صورت عالمانه تهیه کرد.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که نشست دو روزه بررسی تاسیس صندوق پول آسیا درتهران که فردا به کار خود پایان می دهد، به گفتگوهای مفید در راستای تعامل و همکاری های بیشتر اقتصادی کشورهای آسیایی منتهی شود".
نظر شما