۲ اسفند ۱۳۹۹، ۸:۱۶

گزارش تحلیلی - خبری مهر؛

حذف «شادی» از شطرنج به خاطر یک حرکت اشتباه/ «نامزد» نزدیک به مات!

حذف «شادی» از شطرنج به خاطر یک حرکت اشتباه/ «نامزد» نزدیک به مات!

برگزاری انتخابات فدراسیون شطرنج در حالی منتظر اعلام نامزدهای تایید صلاحیت شده برای نشستن روی صندلی ریاست است که نایب رئیس این فدراسیون به دلایلی از مسئولیت خود کنار گذاشته شد.

خبرگزاری مهر - گروه ورزش: شطرنج که تا همین چندسال پیش ساکت و بی سروصدا در گوشه‌ای از ورزش کشور پیگیر فعالیت‌هایش بود به واسطه درخشش یکی پس از دیگری نمایندگانش در میادین بین المللی مختلف سری توی سرها درآورد و صاحب اعتبار و جایگاه درخور شانی شد اما به تدریج کبکه و دبدبه شطرنج ایران به واسطه حاشیه‌های بزرگ و کوچک پیرامونش، شطرنجی شد طوری که امروز این رشته و فدراسیون و برخی کاندیداهایش پاشنه آشیل وزارت ورزش شده‌اند.

از جمله حواشی مهمی که شطرنج بابت آنها متضرر شد مربوط به بدهی به فدراسیون جهانی، تغییر تابعیت علیرضا فیروزجا و کناره گیری سارا سادات خادم الشریعه از تیم ملی بود که همگی در زمان ریاست مهرداد پهلوان زاده رخ داد. با پایان دوره ریاست وی انتظار می‌رفت که موج حواشی پیرامون شطرنج فروکش کند. اتفاقی مانند بازگشت خادم الشریعه به ترکیب تیم ملی هم نوید همین مهم و روزهای روشن‌تر را داد اگرچه در ادامه پای اتفاقات جدید به این رشته باز شد که چالش‌های جدیدی برای آن ایجاد کرد.

در تایید این موضوع هم همین بس که بعد از گذشت یک سال از اتمام دوره ریاست قبلی و دو مرحله ثبت نام کاندیداها و تعیین زمان برگزاری مجمع انتخاباتی در یک مرحله، نه تنها هنوز فدراسیون شطرنج به دوره ثبات مدیریتی نرسیده بلکه نایب رئیس چندساله خود را هم دیگر در اختیار ندارد.

در تمام این اتفاقات که شطرنج کشور در وضعیت بحرانی قرار داده رد پای یک حاشیه دیده می‌شود که شاید مرور آن تکراری باشد اما لازم است برای رسیدن به چراییِ جابه جایی اخیر در فدراسیون شطرنج.

تبعات ادامه دار یک اقدام

روزهای پایانی اسفندماه گذشته همزمان شد با پایان کار ریاست قبلی فدراسیون شطرنج و آغاز به کار فرهاد نیکوخصال در این فدراسیون؛ کمتر از سه ماه بعد از آغاز به کار نیکوخصال و در فاصله زمانی ۷ تا ۲۱ خردادماه نام نویسی از کاندیداها انجام شد، پروسه تایید صلاحیت کاندیداها در وزارت ورزش و نهادهای ذی صلاح هم طبق روال عادی دنبال شد اما در میانه راه برخی اتفاقات پیرامون یکی از کاندیداها که اتفاقاً از آخرین فیلتر تایید صلاحیت هم به سلامت عبور کرده بود، اوضاع انتخاباتی شطرنج را پیچیده کرد.

از مجموع ۹ نفری که متقاضی ریاست در فدراسیون شطرنج بودند صلاحیت شادی پریدر، احمد گواری، محمدابراهیم مداحی، رضا شیرین‌آبادی فراهانی و حسین مطیعی برای حضور در مجمع انتخاباتی تایید شد.

بعد از اعلام رای نهادهای ذی صلاح اما یکی از این کاندیداها (شادی پریدر) حواشی زیادی پیرامون خود ایجاد کرد که حتی حضورش در کارزار انتخابات را هم زیر سوال برد. اتفاقاً این کاندیدا همانی بود که از او به عنوان گزینه مورد حمایت وزارت ورزش یاد می‌شد و همین مسئله رنگ این حواشی و تاثیرگذاری اش در انتخابات را هم بیشتر کرد.

با وجود این شرایط قرار شد انتخابات فدراسیون شطرنج ۶ آبان ماه برگزار شود اما دقیقاً دو روز پیش از این زمان مقرر، وزارت ورزش به بهانه دستورالعمل کرونایی برگزاری آن را منتفی کرد اما این وزارتخانه در ادامه راه و بعد از آغاز به کار دوباره اش برای تشکیل مجامع فدراسیون‌ها، لقمه آماده برای انتخابات شطرنج را روی زمین نگه داشت تا اثبات شود پشت پرده لغو یکباره مجمع آبان ماه چیزی غیر از کرونا و محدودیت‌هایش بوده است.

البته اینکه حاشیه‌های پیرامون کاندیدای تایید صلاحیت شده در انتخابات شطرنج و تعویق آن تاثیر داشته توسط هیچ مقام مسئولی در وزارت ورزش تایید نشد اما این موضوع به نوعی دوباره دست واقعیت را رو کرد وقتی این وزارتخانه آنقدر تعیین زمان جدید برای انتخابات شطرنج را به تعویق انداخت که کار به ثبت نام مجدد از کاندیداها کشید.

ورود دوباره کاندیدای حاشیه ساز به انتخابات

وزارت ورزش در آغاز دومین اقدام انتخاباتی برای شطرنج ۱۳ تا ۲۷ بهمن ماه را جهت نام نویسی از کاندیداها تعیین کرد. در این دوره ۱۴ نفر اقدام به نام نویسی برای تصدی ریاست شطرنج کردند.

فدراسیون شطرنج البته با امتناع از اعلام تعداد کاندیداها و نام آنها سعی در سِری نگه داشتن موضوع داشت چراکه یکی از افراد ثبت نام شده شادی پریدر است؛ نایب رئیس بانوان فدراسیون و همان کاندیدایی که به خاطر حواشی او پروسه انتخاباتی شطرنج چالشی تر و طولانی‌تر از معمول شد.

ادامه یک حاشیه
پُر واضح است شادی پریدر که همین چندماه پیش موفق به اخذ تایید صلاحیت خود برای حضور در انتخابات شطرنج شده بود این بار شانسی برای گذر از فیلترهای انتخاباتی نداشت به همین دلیل خیلی‌ها در تلاش برای منصرف کردن وی از حضور در انتخابات و کناره گیری اش از جمع کاندیداها بودند اما پیش از اینکه پریدر تصمیمی در این زمینه بگیرد از نایب رئیسی فدراسیون کنار گذاشته شد تا بازهم اثبات شود قرار نیست راهی پیش روی او برای حضور در انتخابات قرار بگیرد.

خبرنگار مهر کسب اطلاع کرد تصمیم سرپرست فدراسیون شطرنج برای گرفتن پست نایب رئیسی از شادی پریدر در هماهنگی کامل با وزارت ورزش و به نوعی با نظر این وزارتخانه انجام شده است. حتی مهین فرهادی زاد معاون ورزش بانوان هم این موضوع را تایید کرد.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: شادی پریدر را از نایب رئیسی کنار گذاشتیم چون او کاندیدای انتخابات شده بود و می‌توانست به عنوان نماینده رسمی فدراسیون با همه هیات‌ها به نفع خود ارتباط داشته باشد. بنابراین صلاح را بر این دیدیم که مسئولیت نایب رئیسی را از او بگیریم.

فرهادی زاد تاکید کرد: خانم پریدر فقط از نایب رئیسی فدراسیون کنار گذاشته شده اما کماکان به عنوان نیروی قراردادی فدراسیون می‌تواند به فعالیت خود ادامه دهد. با وی در این زمینه و تصمیمی که اتخاذ شده صحبت هم کرده بودیم. هدف ما این بود که شرایط برای همه کاندیداها به نوعی مساوی شود اما خانم پریدر واکنش‌های دیگری داشت.

تغییر رویه در مورد یک کاندیدا

به گزارش خبرنگار مهر، دلیل کنار گذاشته شدن شادی پریدر از نایب رئیسی فدراسیون شطرنج نام نویسی او برای انتخابات عنوان می‌شود در حالی که وی چند ماه پیش با همین شرایط متقاضی ریاست شد، تایید صلاحیت گرفت و نامش را در جمع کاندیداهای نهایی قرار داد اما این بار با این بهانه پست نایب رئیسی از او گرفته می‌شود در حالی که کاملاً قابل پیش بینی است که پریدر به خاطر حواشی خودساخته شانسی برای در اختیار داشتن کرسی رسمی در ورزش ندارد.

کد خبر 5150203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • مسعود ناموری IR ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۰۲
      2 1
      در آن مقطع کاندید اصلح وزارت خانم پریدر بودند ولی الان آقای داوری هستند که از قبل با اقای سلطانیفر و علی نژاد ریاست فدراسیون بسته شده است تمام این روسای جدید برای مهندسی در انتخابات کمیته ملی المپیک و حضور یکی از این اقایان سلطانیفر یا علی نژاد در کمیته ملی المپیک می باشد