عزيز الله رضايي ، كارشناس ارشد باستان شناسي ميراث فرهنگي فارس در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر"، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت : 30 تا 40 سال پيش ، بدنبال عمليات ساخت پست مركزي شيراز و خاكبرداري هايي كه در اين محوطه صورت گرفته ، بخشي از ديواره هاي ارگ كريم خاني تخريب و بخشي نيز، در زير تلي از خاك مدفون شده بود .
وي گفت : بر اساس نقشه ها ، مطالعات انجام شده و عكس هايي كه روس ها در دوره قاجاريه از محوطه تهيه كرده بودند ، پيش بيني مي كرديم در زير اين تل خاك ، آثاري از ارگ كريم خاني مدفون شده باشد و به همين دليل ، گمانه زني هاي بسياري در اين محوطه صورت گرفت كه نتيجه آن ، كشف يك حوض سنگي چند ضلعي است كه خوشبختانه تخريب نشده و سالم است .
رضايي افزود : عمليات تخليه ، تهيه نقشه و عكس برداري از اين حوض انجام شده است و بي ترديد كاوش هاي كارشناسان و باستان شناسان در محل عمارت ديوانخانه كريم خاني شيراز ، يافته هاي جديدي از سبك معماري و شهرسازي دوره زنديه در اختيار پژوهشگران قرار مي دهد .
عمارت ديوانخانه كريم خاني شيراز، از بناهاي دوره زنديه است كه به عنوان مركز امور اداري حكومت مورد استفاده قرار مي گرفت و به همين دليل نزديك ارگ حكومتي ساخته شده بود ، اين عمارت در دوره قاجاريه ، به تلگرافخانه تبديل شد كه در دوره پهلوي دوم ، به ويژه در دهه 1320 ديوارهاي ضلع غربي بنا به طور كامل تخريب و بخشي از ديوار شرقي نيز دچار فرسايش شد.
كارشناس ارشد ميراث فرهنگي فارس در گفت و گو با "مهر" خبر داد :
كشف يك حوض در ديوانخانه كريم خاني شيراز
كاوش هاي مستمر در عمارت ديوانخانه كريم خاني شيراز ، كشف حوضي ، متعلق به دوره زنديه را بدنبال داشته است .
کد خبر 51509
نظر شما