پرفسور عزت الله رئیسی در گفت وگو با خبرنگار مهر بیان کرد: روند حرکت اقتصاد در استان فارس طی ۴٠ سال گذشته و تکیه بر بخش کشاورزی اشتباه بود و باید این اشتباه در کوتاهترین زمان ممکن با برنامه ریزی جبران شود.
وی اضافه کرد: اقتصاد فارس اقتصادی بر پایه کشاورزی بنا نهاده شد و رویکرد صنعتی شدن چندین سال است که سیاستهای کلان استان وارد شده که این مهم باید بسیار زودتر در تصمیم گیری ها لحاظ میشد.
وی اضافه کرد: در راستای صنعتی شدن استان فارس باید صنایعی به استان فارس بیایند که بتوانند نقش مهمی در جذب نیروی انسانی و اشتغال زایی داشته باشند تا با مازاد نیروی کار در سطح استان فارس مواجه نشویم.
این استاد دانشگاه یادآور شد: بررسیهای موجود نشان دهنده آن است که زمین کشاورزیهای استان فارس برطرف کنندگی نیاز جامعه فعال در بخش کشاورزی را نمیدهد از این دروغ بایستی صنایعی وارد استان فارس شوند که نیروی مازاد بخش کشاورزی را به خود جذب کنند.
او یادآور شد: با توجه به منابعی که در سطح استان فارس وجود دارد صنایعی که در استان فارس مستقر میشوند باید دارای دو ویژگی کم آب بودن و اشتغالزایی زیاد باشند تا شاهد تحول و صنعتی شدن استان فارس باشیم.
به گفته رئیسی در سطح استان فارس بالغ بر چند چاه صنعتی حفر شده تا نیاز واحدهای صنعتی استان فارس در تأمین آب برطرف شود این در حالی است که به اعتقاد این استاد دانشگاه صنایع باید آب مورد نیاز خود را خریدار کرده تا شاهد کاهش مصرف منابع آبی استان باشیم.
وی ادامه داد: از جمله عللی که استان فارس به دنبال صنعتی شدن است میتوان به افزایش فعالین حوزه کشاورزی و افزایش مصرف آب در این بخش اشاره کرد لازم به یاد آوری است که پس از صنعتی شدن استان شاهد مازاد نیروی کار در بخش کشاورزی خواهیم بود از این رو و در راستای حفظ اشتغال جامعه این انتظار وجود دارد که صنایع مستقر شده در استان صنایعی اشتغال زا باشند.
این استاد دانشگاه شیراز یادآور شد نباید صنایع که کمتر از ۱۰۰ نفر نیروی انسانی جذب میکنند در سطح استان فارس ایجاد گردند.
نظر شما