به گزارش خبرنگار مهر، خسرو عزیزی در نشست مجازی با خبرنگاران با اشاره به پژوهشکده سنگ دانشگاه لرستان که مصوبه سفر هیئت دولت بوده است اظهار داشت: سیاستهای وزارت علوم در راستای توسعه پژوهشکده و مراکز آموزش عالی، بر مبنای یک سری شاخصها است.
وی عنوان کرد: پژوهشکده سنگ دانشگاه لرستان هم مصوبه مقدماتی داشته است.
پژوهشکده سنگ ایجاد نشد
رئیس دانشگاه لرستان با بیان اینکه پژوهشکدهها دو نوع هستند، یک نوع پژوهشکدهها تقاضا محور بوده و معمولاً با حمایتهای بخش خصوصی میتوانند فعالیت داشته باشند افزود: ما هم پیگیر ایجاد این پژوهشکده سنگ و هم سایر پژوهشکدهها بودهایم.
عزیزی بیان داشت: بر مبنای یک سری شاخصها و همکاریهایی که باید سازمان زمین شناسی میداشت، و با وجود ظرفیتهای زیادی که لرستان در حوزه سنگ دارد، پژوهشکده سنگ به دلیل شاخصهایی که باید فراهم میشد و مشکلاتی که در این زمینه وجود داشته، هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی ادامه داد: در این راستا با توجه به پتانسیلهایی که از نظر علمی وجود دارد و شاخصهایی که در استان هست، پژوهشکده زنبور عسل و فرآوردههای و همچنین مرکز تحقیقات بلوط در دانشگاه لرستان ایجاد شد.
رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد: در رابطه با پژوهشکده سنگ، وزارت علوم اعلام کرده که باید بخش خصوصی در این رابطه ورود پیدا کند و ما امکانات در اختیار آن قرار دهیم.
پژوهشکده عسل در انتظار اعتبار
عزیزی در ادامه با اشاره به پژوهشکده زنبور عسل دانشگاه لرستان ادامه داد: این پژوهشکده نیز، از نوع تقاضا محور است، ما برای این پژوهشکده فضا را ایجاد کردهایم و مجهز ترین تجهیزات آزمایشگاهی را نیز در این رابطه اختصاص دادهایم تا بهره برداران از آنها استفاده کنند و چالشهای خود را رفع کنند.
وی با بیان اینکه تا کنون با اتحادیه زنبور داران نشستهای علمی زیادی داشتهایم افزود: در مهرماه امسال یک کارگاه آموزشی را با بهره گیری از اساتید و زنبور داران مجرب در راستای ارتقای دانش زنبور داران و کسب مهارت برگزار کردیم.
رئیس دانشگاه لرستان گفت: با توجه شیوع بیماری کرونا، وبیناری با موضوع مدیریت کندوهای عسل با حضور ۵۰ نفر از زنبورداران برگزار کردیم.
عزیزی با اشاره به آمادگی این دانشگاه و همچنین متخصصان، برای شناسایی و معرفی گیاهان مهم تولید شهد و گرده برای تغذیه زنبور عسل بیان داشت: همچنین لیستی از نژادهای زنبور عسل موجود در استان احصا خواهد شد.
وی با بیان اینکه همه، به خصوص جهاد کشاورزی، اتحادیه و همچنین متخصصان در این رابطه باید کمک کنند افزود: در کل کشور، پژوهشکده زنبور عسل و فرآوردههای آن را نداریم و همه باید کمک کنند که این پژوهشکده پا بگیرد و به پژوهشکدهای با ردیف اعتباری از طریق سازمان مدیریت تبدیل شود.
نظر شما