به گزارش خبرنگار مهر، رستم قاسمی وزیر سابق نفت شامگاه پنجشنبه در نشست خبری سفر به استان کرمانشاه، اظهار کرد: یکی از مهمترین اهداف مدنظر مسئولان بعد از جنگ تحمیلی انجام کارهایی بود که قبل از انقلاب صورت نگرفته بود یا توسط خارجیها صورت میگرفت.
وی افزود: در مدت ۲ سالی که وزیر نفت دولت دهم بودم تحریمهای نفتی تازه آغاز شده بود و البته کسی پیش بینی چنین تحریمهایی را نمیکرد و شرکتهای خارجی در مدت چهار ماه کشور را ترک و واردات بنزین را تحریم کردند.
وزیر سابق نفت با اشاره به اینکه تصور دشمن از تحریم ایران فلج شدن صنعت نفت و اقتصاد ایران بود، تصریح کرد: در آن زمان دور زدن تحریمها و خنثی کردن در دستور کار قرار گرفت و توسعه صنعت نفت در ایران وارد مرحله جدیدی شد.
قاسمی ادامه داد: در مدت کوتاهی سی ان جی جایگزین بنزین شد و طرح توسعه پالایشگاههایی مانند آبادان، لاوان، تبریز، هرمز و اراک در دستور کار قرار گرفت و در همین راستا ستاره خلیج فارس کمک شایانی به تولید بنزین در کشور کرد و امروز جمهوری اسلامی را جز صادر کنندگان بنزین قرار داده است.
وی بیان کرد: با شروع تحریمها و خروج شرکتهای خارجی از کشور، عملیات اجرایی ۱۷ واحد پارس جنوبی با سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد دلاری آغاز شد که بخشهایی از آن در دولت دهم و یازدهم به بهره برداری رسید و به لطف صنعتگران نفتی در کشور امروز به صراحت میتوان گفت در حوزه نفت خودکفا شدهایم.
قاسمی با اشاره به وضعیت اقتصادی حاکم بر کشور و معیشت مردم، گفت: هم اکنون در شرایط بد اقتصادی و معیشتی قرار گرفتهایم و با توجه به اینکه این ریل اقتصادی ما را به جای خوبی نمیبرد، نیاز است ریلگذاری و سیاست اقتصادی در کشور تغییر کند.
وی با اشاره به چالش جدید دولت در پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان، گفت: در حال حاضر صندوقهای بازنشستگی چیزی حدود ۲ درصد را پرداخت میکنند و معلوم نیست دولت تا چند وقت دیگر بتواند حقوقها را از بودجه جاری کشور پرداخت کند.
صادرات به عراق میتواند ۴۰ درصد افزایش پیدا کند
وزیر سابق نفت به ۲۴ میلیارد دلار صادرات غیر نفتی کشور با احتساب صنایع پتروشیمی، افزود: از این میزان قریب به ۱۲ میلیارد دلار صادرات به کشور عراق داریم که طبق برآوردهای انجام گرفته این آمار میتواند تا ۴۰ درصد افزایش داشته باشد؛ و این مهم دستاورد جبهه مقاومت و سردار شهید حاج قاسم سلیمانی است که به جای هزینه این مبلغ برای امنیت مرزها امروز این مقدار ارز آوری برای کشور داشته است.
قاسمی با اشاره به ظرفیتهای مرزی و اقلیمی استان کرمانشاه، تصریح کرد: استان کرمانشاه ظرفیتهای بالقوه زیادی دارد که میتواند به بالفعل تبدیل شود، اما آمارها نشان میدهد آمار بیکاری در استان کرمانشاه با وجود این ظرفیتها همچنان بالا است.
وی به نیاز کشور برای ایجاد رونق اقتصادی اشاره کرد و افزود: در سال به یک میلیون مسکن در کشور نیاز داریم که این مساله یک ظرفیت ویژه برای اشتغالزایی به حساب میآید.
وزیر سابق نفت خاطر نشان کرد: عدم کنترل قیمت دلار از دیگر مشکلات کشور است که در نتیجه آن مواد اولیه کارخانجات، نهادههای دامی و کالاهای اساسی که با ارز آزاد وارد کشور میشود، علت افزایش قیمتها است؛ که برای حل آن نیاز به یک دولت مقدر است که با کار و عمل مشکلات را حل کند.
قاسمی در مورد پالایشگاه آناهیتا که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری به کرمانشاه است اما بعد از گذشت ۱۴ سال هنوز اجرایی نشده، افزود: در اواخر دولت دهم جلسات متعددی برای سرمایه گذاری پروژه انجام شد اما بی نتیجه ماند و امروز شنیدیم که پروژه به قرارگاه خاتم الانبیا واگذار شده و بدانید قرارگاه خاتم الانبیا وقتی کاری را پذیرفت قطعاً انجام میدهد.
برجام به علت بدعهدی آمریکا نافرجام باقی ماند
وزیر سابق نفت بیان کرد: با هدف رفع تحریمها در کشور تصمیم به مذاکره گرفته شد اما عدم عمل به تعهدات آمریکا و متحدانش نشان داد که آمریکا قابل اعتماد نیست و برجام، نافرجام ماند.
وی ادامه داد: سرنوشت برجام را به تصمیم دولت کنونی آمریکا گره زدهاند تا بلکه سرانجامی برای آن تعریف کنند اما آنچه قطعی است عدم اعتماد به آمریکا است.
وزیر سابق نفت ادامه داد: ایران اسلامی ظرفیتهای خوبی در حوزه نفتی دارد که با دوری از اقتصاد سیاسی و جناحی میتوان به این ظرفیتها رسید و اقتصادی قوی در کشور داشته باشیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای گازی و پتروشیمی جمهوری اسلامی، بیان کرد: با ایجاد ارزش افزوده در حوزه گازی و پتروشیمی میتوان ارز آوری خوبی برای کشور به وجود آورد.
وزیر نفت دولت دهم ادامه داد: با پیش بینیهای انجام شده ایران از لحاظ نفت تا سال ۲۰۵۰ یکی از منابع مهم دنیا را در اختیار دارد و میعانات گازی موجود فرصت ارزشمندی برای توسعه صنعت پتروشیمی در کشور است.
نظر شما