به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الوطن عربستان با انتشار گزارشی به انتقاد از اعمال خشونت و بد رفتاری ماموران سعودی با زنان زائر بیت الله الحرام پرداخته است.
در این گزارش با اشاره به مقررات و مشکلات زنان به ویژه در مدینه منوره و برای زیارت مضجع شریف نبوی، می خوانیم: زنان برای زیارت مرقد مطهر پیامبر(ص) باید با رنج، خشونت، فشار، ازدحام، تندی و بداخلاقی زنان راهنما که در حرم گمارده شده اند، روبرو گردند.
این گزارش می افزاید: هر چند که در شریعت اسلامی هیچ فرقی میان زن و مرد در زیارت ها وجود ندارد و بهترین دلیل آن نیز وجود ستونی به نام ستون عایشه در نزدیکی مرقد پیامبر است اما زنان هیچ گاه نمی توانند به زیارت این ستون مشرف شوند.
نوره عبدالعزیز الخریجی، نویسنده گزارش الوطن در این خصوص پیشنهاد می دهد که شاید بهترین راه حل مشکلات زیارت زنان در مدینه این باشد که مسجد پیامبر شبانه روزی باشد تا از ادحام آن کاسته شده و فرصت برای زیارت زنان نیز فراهم آید.
گویا تنها فایده ایستادن راهنمایان سعودی در مسجد پیامبر که اکثریت حاضرین در آن را زنان تشکیل می دهند، از بین بردن بیکاری در عربستان است و گرنه بسیاری از این افراد برای مکانی که در آن گمارده شده اند، احترامی قائل نیستند |
این روزنامه چاپ عربستان ادامه می دهد: علاوه بر مشکلات زیارت، رفتار راهنمایان و فتاوای شخصی آنان نیز معضلی افزون بر موارد مذکور است؛ به طور مثال یکی از راهنمایان سعودی برای زنی که دستان خود را به سوی آسمان دراز کرده و گریه کنان به راز و نیاز مشغول بود، با این استدلال که پیامبر اکرم(ص) هنگام دعا دستان خود را بلند نمی کرده، ایجاد مزاحمت می کند و پس از اعتراض زائر و بالا گرفتن جدال لفظی، او را به دفتر مخصوص هدایت می کنند؛ این زائر تنها پس از نوشتن تعهد برای بلند نکردن دست و نگریستن به هنگام دعا آزاد می شود!
در این گزارش هم چنین می خوانیم: در موردی دیگر، یکی از راهنمایان سعودی با طرح این مسئله که ایستادن در پائین پای پیامبر اشکال دارد، به زائری ایراد می گیرد که چرا پائین پای پیامبر ایستاده است؛ موارد دیگری هم مشاهده شده که در آن راهنمایان سعودی با هدف بر هم زدن تمرکز زائران، به بیان تاریخچه هایی از مرقد پیامبر اعظم(ص) می پردازند.
در پایان گزارش الوطن آمده است: تنها فایده ایستادن راهنمایان سعودی در مسجد پیامبر که اکثریت حاضرین در آن را زنان تشکیل می دهند، از بین بردن بیکاری در عربستان است و گرنه بسیاری از این افراد برای مکانی که در آن گمارده شده اند، احترامی قائل نیستند.
نظر شما