به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا آمویی بعد از ظهر امروز در همایش ملی پیشگیری از اختلال مصرف مواد مخدر که بعد از ظهر امروز به میزبانی دانشگاه رازی کرمانشاه با حضور وبیناری دانشجویان با اشاره به برنامه ششم توسعه، اظهار کرد: کاهش ۲۵ درصدی مصرف مواد مخدر در استان کرمانشاه و سراسر کشور با توجه به آمار واصله کاهش نیافته است.
وی اجتماعی شدن پیشگیری از مواد مخدر را امری ضروری دانست و افزود: در سالهای اخیر گرایش جامعه بانوان به مواد مخدر و افزایش مصرف مواد مخدر صنعتی نسبت به نوع سنتی آن و استفاده از قرصهای روانگردان مشاهده شده است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه با بیان اینکه ۲۴ دستگاه از جمله نیروی انتظامی مسئولیت مقابله با امر مواد مخدر را دارند، گفت: نیروی انتظامی در آخرین حلقه مبارزه با مواد مخدر قرار دارد، لذا سایر دستگاهها و نهادها از جمله دانشگاهیان و قشر تحصیل کرده باید وظیفه خود را در این رابطه انجام دهند.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیتهای در اختیار جامعه همچون نهادهای مدنی، سازمانهای مردم نهاد و خود مردم برای مقابله و پیشگیری از اعتیاد ضروری بوده و باید همچون رویکرد کشورهای توسعه یافته در اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ نسبت به اجتماعی شدن پیشگیری از اعتیاد اقدام کرد.
فعالیت نهادهای مردمی در مبارزه با مواد مخدر باید در چارچوب قانون باشد
آمویی با تاکید بر اینکه فعالیت نهادهای مدنی و مردم در زمینه مبارزه با مواد مخدر باید در چارچوب قانون و مقررات باشد، بیان کرد: رسیدگی به امور مربوط به مواد مخدر باید با برنامهریزی درست و هدفمند صورت گیرد تا نتیجه دلخواه و مطلوب در جامعه دیده شود.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه گفت: متأسفانه تاکنون به جز نیروی انتظامی، فعالیت ۲۳ دستگاه دخیل در امر مبارزه با مواد مخدر نتیجه مطلوب و خروجی قابل مشاهدهای برای کاهش مصرف آن در جامعه نداشته است که باید این رویه تغییر کند.
وی با بیان اینکه کانون خانواده به عنوان اولین کانون مبارزه با مواد مخدر باید فعالیت کند، افزود: با توجه به تحقیقات انجام شده خانوادهها پس از پنج سال به اعتیاد فرزندان خود پی میبرند که این موضوع بسیار تأسف بار است، زیرا که خانواده نباید با اقدامات پلیسی و تهاجمی با فرزندان خود برخورد کند بلکه باید از تمامی تصمیمات فرزندان آگاه باشند.
آمویی نقش رسانهها را در اطلاعرسانی به منظور کاهش مصرف مواد مخدر مهم دانست و تصریح کرد: با توجه به همهگیری استفاده از تکنولوژی و فضای مجازی باید افراد فعال در این حوزه و رسانه نسبت به آگاه سازی و تولید محتوا برای پیشگیری از اعتیاد اقدام کنند.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: ساخت محتوای مخصوص برای هر نسل به منظور افزایش تأثیرگذاری بسیار ضروری بوده و خوراک محتوایی مناسب در راستای مبارزه با مواد مخدر باید تهیه شود.
هنرمندان، ورزشکاران و صاحبان نفوذ در مبارزه با مواد مخدر گام بردارند
آمویی با اشاره به راههای اثرگذاری بر جامعه برای پیشگیری از مواد مخدر گفت: جامعه صاحب نفوذ، هنرمندان و ورزشکاران باید به عنوان الگوی جامعه با آگاهسازی مردم در راستای مبارزه با مصرف مواد مخدر گام بردارند، زیرا که تأثیرگذاری این افراد بر روی افکار عمومی قابل مشاهده است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه تصریح کرد: ورود افراد صاحب نفوذ و دارای محبوبیت میان مردم اجتماعی شدن پیشگیری از اعتیاد را محقق میکنند، بنابراین لازم است این افراد در این زمینه ورود پیدا کنند.
وی به نقش و تأثیرگذاری جامعه نخبگان و دانشگاهیان در پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و افزود: مداخله علمی و دقیق در بحث اعتیاد توسط جامعه تحصیل کرده بسیار ضروری است، لذا این افرا باید به عنوان پشتیبانان علمی وارد کار شده و چگونگی تغییر مصرف و جامعه مصرف کننده مواد مخدر و راهکارهای مقابله با این پدیدهها را تحلیل و گزارش کنند.
کشف بیش از ۹۵۰ تن مواد مخدر در کشور طی سال جاری
آمویی با اشاره به کشف مواد مخدر در یازده ماه ابتدایی سال جاری گفت: طی مدت مذکور بیش از ۹۵۰ تن مواد مخدر در کشور کشف شده است.
وی افزود: نیروی انتظامی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیش از چهار هزار شهید و ۱۴ هزار جانباز در راستای مبارزه با مواد مخدر فدای این مرز و بوم کرده است.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: هم اکنون نیروی انتظامی با اجرای طرحهای پاکسازی و برخورد با خرده فروشان و سایر توزیع کنندگان مواد مخدر در راستای مبارزه با مصرف مواد مخدر در کشور میکوشد.
نظر شما