به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای این مراسم، حجت الاسلام شهیدی معاون کنسولی و امورمجلس وزارت امورخارجه به بیان ویژگی ها و آثار مثبت اجرای این طرح پرداخت.
وی گفت: ایکائو، بر الکترونیکی کردن تمام گذرنامه ها در همه کشورها تاکید دارد و وزارت خارجه از سال 1381 با همکاری نهادهای ذیربط تصمیم جدی گرفت تا این طرح را اجرا کند که امروز شاهد به ثمر نشستن آن هستیم.
شهیدی توضیح داد: این گذرنامه ها بر اساس مشخصه های فیزیولوژیکی و رفتار منحصر به فرد افراد و اشخاص تهیه می شود و در تهیه آن صرفا از نیروهای داخلی و بومی استفاد شده است.
به گفته معاون وزیر خارجه، از جمله ویژگی های این طرح کاهش هزینه های امنیتی ، عدم امکان سرقت و تقلب است.
شهیدی تصریح کرد: بعد از مالزی ما دومین کشور اسلامی هستیم که این فناوری را اجرا می کنیم. این فناوری اکنون در اکثر کشورهای آمریکایی و اروپایی اعمال می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، در ادامه این مراسم، منوچهر متکی وزیرامورخارجه، ضمن قدردانی از دست اندرکاران اجرای این طرح گفت: طرح بیومتریک کردن گذرنامه ها یک تحول و حرکتی در جهت انقلاب ارتباطات و فناوری اطلاعات است و سرعت دهی به کارها کمترین دستاورد این تحول عظیم است.
وی با اشاره به تغییرات ناشی از تحول رسانه ها بر رفتار سیاستمداران گفت: در گذشته وزرای خارجه معمولا سخنانشان کلیشهای و حضورشان نیز شکلی بود و اظهارات آنها بیان رسمی مواضع بود اما امروز وزرای خارجه کشورها معمولا برای خود سایت شخصی دارند ولی نوع بیان و ادبیاتشان ثابت است. آنها حتی در سایت های خود مطالبی را بیان می کنند که با مواضع رسمی کشورشان همخوانی ندارد.
وزیر امورخارجه کشورما در ادامه سخنان خویش با تاکید بر شایستگی های ملت ایران برای بهره مندی از آخرین فناوری های دنیا ، گفت: بهره مندی از آخرین پدیده های فناوری رمز پویایی و بالندگی است.
وی گفت: با انجام این طرح جدید در وزارت خارجه مکاتبات ما بسیار کم می شود، چون اداره گذرنامه وزارت خارجه یکی از پرمکاتبه ترین ادارات این وزارتخانه است و تقریبا 30 درصد کل مکاتبات وزارت خارجه به این اداره مر بوط می شود.
بنابراین گزارش، در این مراسم برای محمود احمدی نژاد، منوچهر متکی و مصطفوی قائم مقام وزیر امورخارجه گذرنامه بیومتریک صادر و منتشر شد.
در پایان تصریح کرد: تا آخر امسال برای همه افراد متقاضی گذرنامه بیومتریک صادر می شود.
نظر شما