محمد محمدی بریمانلو در گفتگو با مهر با اشاره به برخی از شایعات و اتفاقات اخیر درباره خروج وی از کشور اظهار کرد: با توجه به برگزاری مسابقات جودو در کشور ازبکستان از چندین هفته گذشته برای حضور و دیدن رقابتها برنامهریزی کرده بودم تا تعطیلات و سفر شخصی را همراه با این مسابقات داشته باشم اما به ناگاه پس از حضور در این رقابتها شایعات و مطالبی کذبی منتشر شد.
جودوکار المپیکی اهل خراسان شمالی ادامه داد: به علت دوری ۲۰ ماهه از رقابتها برنامهریزی کرده بودم تا حداقل با تماشای مسابقات جودو جهانی ازبکستان بتوانم به حال و هوای مسابقات برگردم و همچنین نسبت به آخرین وضعیت قوانین و آمادگی حریفان در المپیک آگاهی پیدا کنم اما عدهای که منبع و منشأ آن برای بنده مشخص نیست، در تلاش برای ایجاد حاشیه پردازی و جوسازی علیه من و جودو بودند.
عضو تیم ملی جودو ایران ادامه داد: حضور در مسابقات ازبکستان و تماشای این رقابتها برای رئیس فدراسیون جودو مشخص بود اما نمیدانم چرا برخی در ایران به دنبال حاشیه پردازی و داستان سرایی هستند و نمیدانم از این حرف و حدیثها چه کسانی سود میبرند؟
وی در ادامه با ابراز تأسف نسبت به هیاهوی ایجاد شده درباره یک سفر شخصی ورزشکار کشور افزود: دلم برای مسابقات تنگ شده بود و با هزینه شخصی به ازبکستان آمدم تا علاوه بر سفر تفریحی، از دیدن مسابقات نیز استفاده کنم.
جودو هنوز رفع تعلیق نشده است
محمدی بریمانلو همچنین درباره رأی دادگاه حکمیت ورزش نسبت به وضعیت تعلیق فدراسیون جودو ایران گفت: در ابتدای انتشار خبر حکم دادگاه ورزش در رسانههای داخلی بسیار خرسند بودم زیرا در صورت رفع تعلیق فدراسیون میتوانم در المپیک حضور داشته باشم اما پس از بررسیها بیشتر، مشخص شد که در بیانیه اصلی دادگاه عالی ورزش تصمیمگیری برای تعلیق فدراسیون جودو ایران به فدراسیون جهانی واگذار شده و امیدواریم طی روزهای آینده تصمیمگیری در راستای نفع ورزش جودو ایران باشد و در غیر این صورت از حضور در المپیک باز میمانم.
این ورزشکار اضافه کرد: سهمیه حضور در المپیک برای بنده بدون حتی برگزاری رقابتی به مدت ۲۰ ماه از طریق رتبه بندی در قاره آسیا است و همچنان به جز حضور در مسابقات انتخابی المپیک میتوانم از این سهمیه برای حضور در رقابتهای ۲۰۲۱ استفاده کنم اما مستلزم این اتفاق رفع تعلیق جودو ایران است.
وی همچنین درباره اختلاف نظر میان مدیران جودو در استان و کشور گفت: این اختلافات باعث ضربه به جودو استان و همچنین تیم ملی شد به نحوی که نیمی از جودوکاران تیمهای ملی سنین پایهای کشور از خراسان شمالی بودند اما در این اختلافات شاهد حذف برخی از اعضا بودیم که ناشی از اختلاف نظرات بود لذا ضربهای به تیم ملی و همچنین جودو خراسان شمالی محسوب میشد و علی رغم برگزاری جلسات مختلف میان این دو مجموعه اما در انتها تغییر مدیران جودو استان اتفاق افتاد.
محمدی درباره سطح رقابتهای جودو و همچنین وضعیت آمادگی جودوکاران خاطرنشان کرد: کشورهای حاضر در این مسابقات ورزشکاران اصلی خود را راهی رقابتها کرده بودند و باعث شده بود تا این رویداد جودو با سطح بالایی برگزار شود و رقیبان نیز با آمادگی نزدیک به شرایط المپیک در مسابقات حضور داشته باشند.
فدراسیون پاسپورتم را ضبط کرد
این ورزشکار بینالمللی خراسان شمالی درباره فرصت لژیونر شدن طی سالیان گذشته نیز گفت: طی مدت تعلیق فدراسیون جودو ایران میتوانستم در تیمهای باشگاهی کشور آلمان و ترکیه و همچنین در لیگ جودو این کشورها حضور پیدا کنم اما از شهریور سال ۹۸ پاسپورت بنده از سوی فدراسیون ضبط شده بود و اجازه خروج از کشور حتی برای سفرهای ورزشی و تفریحی و شخصی نیز به من داده نمیشد و این مشکلی بود که باعث شد تا امکان عقد قرارداد با تیمهای باشگاههای مختلف خارجی نداشته باشم.
وی همچنین به موضوع حمایت مسئولان ورزش استان از ورزشکاران پرداخت و افزود: در حالی که در چند سال گذشته مدیرکل ورزش و جوانان پیگیریهای خوبی در راستای احقاق حقوق ورزش داشت اما هیچکدام از خواستههای مطرح شده را عملی نکرده و عملاً از تیر ماه سال گذشته نیز هیچ کمکی به ورزشکار المپیکی استان نشده است.
محمدی تاکید کرد: متأسفانه مسئولان استان سهمیه المپیک بنده را فراموش کردهاند و نمیدانم اگر از ورزشکاران المپیکی در استان حمایت نشود چه امر مهم دیگری وجود دارد و این موضوع مبهم مانده است.
وعدههای فراوان اما روی زمین
جودوکار المپیکی خراسان شمالی در ادامه با اشاره به لزوم حمایت مسئولان از ورزشکاران مدالآور جهانی و آسیایی تصریح کرد: در حوزه شغل و خدمت سربازی از قوانین وضع شده استفاده کردم اما علی رغم وعده مسئولان استان بابت تأمین خودرو، مسکن یا زمین تاکنون اقدام قطعی اجرایی نشده است.
وی افزود: محمدرضا صالحی، استاندار وقت خراسان شمالی پیش از مسابقات آسیایی جاکارتا وعده تأمین خودرو و مسکن برای مدالآوران استان را داده بود، اما پیش از آغاز مسابقات برکنار شد و استاندار دیگر خراسان شمالی به صراحت اعلام کرد که از استاندار پیشین باید خواسته خود را مطالبه کنیم.
محمدی بریمانلو ادامه داد: پس از تغییر مجدد استاندار خراسان شمالی، محمدعلی شجاعی که مدیریت ورزش در سطوح مختلف را داشت و با این قوانین آشنا بود وارد استان شد؛ اما در انتها یک زمین را به صورت مشترک به من و الیاس علی اکبری به عنوان مدالآوران استان در مسابقات آسیایی جاکارتا اختصاص دادند که در انتها نیز اداره کل راه و شهرسازی استان اعطا و واگذاری این زمین را رد کرد و اعلام داشت زمین را از خود استاندار بگیرید.
این جودوکار استان تصریح کرد: هیچ گونه حمایتی و تشویقی از استان بابت مدالهای بینالمللی کسب شده انجام نشده و وزارت ورزش نیز هدایای رقابتهای آسیایی را به جای سکه با کارت هدیه ۲ میلیون و ۳ میلیون تومانی اهدا کرد که با قیمت سکه در آن زمان بسیار اختلاف داشت و عملاً هر قولی داده شد، عملی نشده است.
عدم حمایت از ورزشکاران به ورزش آسیب میزند
وی خاطرنشان کرد: عدم حمایت از ورزشکاران مدالآور در عرصههای جهانی و آسیایی باعث میشود تا انگیزه نسل جوان و نوجوان برای حضور حرفهای در ورزش کاهش پیدا کند و پس از مدتی زیرساختهای نیروی انسانی ورزشی دچار مشکل شود.
محمدی بریمانلو در انتها گفت: تاکنون حضور در میادین ورزشی و مدالآوری ها برای خوشحالی مردم کشور و استان و خانوادهام بوده و هیچ چشم داشتی به وعدههای مسئولین نداشتم و فقط برای قلب مردم و اهتزاز پرچم کشورم در جهان تلاش میکنم و امیدوارم بتوانم با حضور در المپیک باز هم، هموطنان خودم را شاد کنم.
نظر شما