به گزارش خبرنگار مهر، در اولین المپیاد جهانی فیزیک دعوتنامه برای کشورهای اروپای مرکزی ارسال شد و چهار تیم بلغارستان، چکسلواکی، مجارستان، و رومانی این دعوت را پذیرفتند که با در نظر گرفتن دانش آموزان کشور میزبان پنج تیم در مسابقه حضور داشتند. در این المپیاد یک روز به امتحان نظری و یک روز به امتحان تجربی اختصاص یافت.
دومین المپیاد سال بعد از آن در مجارستان برگزار شد. در این المپیاد به تعداد کشورهای شرکت کننده سه کشور آلمان شرقی، اتحاد جماهیر شوروی، و یوگسلاوی اضافه شد. در دومین المپیاد نیز مانند المپیاد اول تیم هر کشور از سه دانش آموز و یک سرپرست تشکیل می شد.
در دومین المپیاد جهانی فیزیک مجمع عمومی نیز تشکیل و اساسنامه برگزاری المپیادها تصویب شد و علیرغم گذشت سال ها بنیان این اساسنامه هنوز تغییر نکرده است.
المپیاد سوم سال 1969 در چکسلواکی، المپیاد چهارم سال 1970 در اتحاد جماهیر شوروی، و المپیاد پنجم سال 1971 در بلغارستان برگزار شد که در این المپیاد تعداد دانش آموز شرکت کننده برای هر تیم به پنج نفر ارتقاء یافت.
از المپیاد ششم که در سال 1972 در رومانی برگزار شد برای اولین بار کشورِِِ غیر اروپایی کوبا و کشوری از اروپای غربی یعنی فرانسه نیز شرکت کردند.
گرچه تعداد کشورهای شرکت کننده در المپیادها افزایش یافته بود اما هیچ کشوری میزبانی المپیاد سال 1973 را نپذیرفت و در حالی که احساس می شد برگزاری این المپیادها از بین می رورد لهستان پذیرفت بار دیگر میزبان المپیاد 1974 باشد. لهستان در این سال برای اولین بار از تیم کشور آلمان غربی نیز برای حضور در المپیاد دعوت کرد.
میزبان المپیاد سال 1975 آلمان غربی بود. در این سال در مجمع عمومی تغییراتی در اساسنامه المپیاد به تصویب رسید. مهمترین این تغییرات کم کردن تعداد پرسش های امتحان نظری از چهار سئوال به سه سئوال بود. کم کردن تعداد زبان های مورد استفاده از چهار زبان روسی، انگلیسی، آلمانی، و فرانسوی، به تنها دوزبان روسی و انگلیسی نیزدومین تغییر در اساسنامه و قراردادن یک روز استراحت میان امتحان نظری و عملی برای دانش آموزان سومین تغییر در اساسنامه المپیاد بین المللی فیزیک بود.
در سال های 1975، 1976و 1977 المپیاد به ترتیب در کشورهای آلمان شرقی، مجارستان و چکسلواکی برگزار شد.
در سال 1984 نیز المپیاد بین المللی فیزیک در کشور سوئد برگزار شد. در این المپیاد با توجه به تعداد زیاد کشورهای شرکت کننده و هزینه بر بودن برگزاری المپیادها، کشور دیگری برای سال های بعد داوطلب برگزاری نشد. از این رو تصمیم گرفته شد که دبیرخانه ای ثابت با مسئولیت دکتر گورژوسکی تشکیل شود تا برای برگزاری درازمدت المپیادها برنامه ریزی شود. از آن سال المپیادها مرتبا برگزار شده است و معمولا کشور برگزار کننده برای چندین سال بعد نیز مشخص است.
نظر شما