حجتالاسلام قاسم جعفرزاده در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: آموزههای وحیانی دارای خصیصهها و ویژگیهایی است که در روایات و سیره معصومین به فراخور شرایط مکانی و زمانی به صورت فرا ادیانی بیان شده است.
وی تصریح کرد: اگر با آموزههای دینی ارتباط برقرار کنیم حتی در صورت مسلمان نبودن، میتوانیم از سیره زندگی سالم و سبک و سلوک پایدار در این مسیر بهرهمند شده و زندگی اجتماعی خود را تداوم ببخشیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل ضرورت بهرهگیری از آموزههای ارزشمند اسلام و تشیع را به عنوان یک اصل اساسی یادآور شد و گفت: ضرورت دارد همه نگارهها در این حوزه استخراج و بدون خطکشی دینی و فرقهای مورد توجه همه بشریت قرار گیرد تا به سعادت واقعی برسیم.
جعفرزاده افزود: به دور از جنبههای قومی، زبانی و آئینی جنبه فطری دین بسیار مهم و ارزشمند است و بر اساس فطرت بشری این آموزههای دینی میتواند زمینهساز یک رویکرد ارزشمدار و قابل فهم باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: در قالب چنین همایشهای ملی و بینالمللی میتوانیم چنین ظرفیت عظیم برگرفته از آموزههای دینی را به همه معرفی کرده و به نوعی این گنجینههای ارزشمند را تبدیل به سلوک و رفتار ارزشی و اجتماعی کنیم.
جعفرزاده به انتخاب موضوع مناظره رضوی اشاره کرد و ادامه داد: از منظر دین و معصومین به ویژه حضرت امام رضا (ع) باب گفتو گوی دینی و مناظره انسانها در همه سطوح میتواند امری سازنده باشد و این موضوع در حقیقت جوامع بشری را به هم نزدیکتر میکند.
وی با قدردانی از برگزار کنندگان همایش بینالمللی گفتو گو و مناظرات رضوی اضافه کرد: هر چند در علوم انسانی موضوع هویت بشر تا ارتباط روزمره تنزل پیدا کرده ولی بهتر است از ابزار سازنده ارتباط در جهت تبیین اندیشههای دینی و اعتقادی استفاده کنیم که البته در این زمینه تولید محتوای غنی بسیار با اهمیت است.
جعفرزاده بیان کرد: شایسته نیست هویت انسان را به علوم ارتباطی تنزل بدهیم بلکه بسترهای لازم برای ارتباط فرهنگی باید مهیا شده و با استفاده از روشهای جدید، قالب نو و محتوای غنی بتوانیم در مسیر اعتلای باورها، اعتقادات و ارزشهای دینی گام برداریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: البته کلام و سخنان اهل بیت در این زمینه بسیار کارگشا و راهگشا است که قطعاً انتقال آن به جامعه میتواند بسیاری از آسیبها و دغدغهها را برطرف کند.
نظر شما