۲۷ اسفند ۱۳۹۹، ۹:۴۳

شهردار شاهرود مطرح کرد؛

۶۶ المان نوروزی در شاهرود نصب شد/مدیریت جهادی، تعامل با شورای شهر

۶۶ المان نوروزی در شاهرود نصب شد/مدیریت جهادی، تعامل با شورای شهر

شاهرود- شاهرود در آستانه بهار با المان‌های بهاری به استقبال سال جدید می‌رود، المان‌هایی که به گفته شهردار این شهر با کمترین هزینه‌ها با استفاده ازضایعات اما به زیباترین حالت ساخته شده‌اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: شاهرود به واسطه عدم مدیریت درست شهری از ورودی‌های نابسامان شهر تا میادین اصلی به یک روستای بزرگ بدل شده بود اما مدتی است که رنگ توسعه شهری، زیبایی و رنگ و نور به چهره شهر، رونقی دوباره داده است.

شاهرود این روزها در آستانه بهار آماده می‌شود تا با فرشی از گل از مردم پذیرایی کند آن هم مردمی که این روزها بیش از همیشه رنگ و نور را در شهرشان می‌بینند. اقدامات جهادی که در سایه تعامل با شورای شهر، مدیریت قوی مالی، همراهی علم و تجربه امکان پذیر است.

برای بررسی طرح‌های نوروزی و شرایط کنونی شهرداری شاهرود با علی رضا حاجی محمد علی شهردار شاهرود به گفتگو نشستیم.

*در ابتدا درباره المان‌های بهاری توضیح دهید

پیش از شروع باید گفت نکته قابل توجه درباره المان‌های نوروزی این است که ابتدا از ضایعات و فلزات و دور ریختنی‌ها درست شده و در نتیجه هزینه‌های ما را بسیار کم کرده و ثانیاً شخصی که در مشهد المان‌های شهرداری را می‌ساخت تنها به دلیل اینکه اهل شهرستان شاهرود است به این شهرستان بازگشته و اکنون در شهرداری در حال کار است لذا از لحاظ کیفی نیز این المان‌ها در حال تقویت هستند.

درباره المان‌ها باید گفت ۶۶ المان نوروزی در شاهرود در حال طراحی و نصب است که از جمله آن‌ها می‌توان به المان دیوار سبز آویز به تعداد ۱۰۰ عدد، هواپیمای گل، فرش گل بهاری، مداد رنگی در پارک کودک، بالن گل در چهار راه نادر، چتر گل در میدان امام رضا (ع)، سلام بهار در ساعت گل، المان ماهی به تعداد ۱۰ عدد، درخت زندگی و لانه پروانه در پارک کودک، تخم مرغ با طراحی آزاد در باغ زندان، بهار شیرین شامل ۱۵ عدد زنبور در سطح شهر و … یاد کرد.

از دیگر المان‌ها باید به دیوار بازیافتی در خیابان خالد اسلامبولی، گل و پروانه، گل برجسته در خیابان تهران، رواق گل در میدان امام خمینی (ره) و خیابان صدوقی، گل گسترده در میانه خیابان صدوقی، سایه بان نوری، کوی نرگس نورانی، پرنده اریگامی در میدان آزادی، گلدان اسلیمی، ایوان مادر بزرگ در میدان آزادی با طرح سنتی، سه ماهی، ماهی و سبزه و ده‌ها المان دیگر اشاره کرد.

مدیریت مالی خوب برای پول مردم که به امانت در دست شهرداری است سبب شده تا هزینه المان‌ها نسبت به سال قبلاً کمتر نیز باشد و در کنار آن راندمان نیز بالا رفته است. در کنار این المان‌ها ارتقای ظاهری شهر و رنگ آمیزی جداول در حال انجام است. این مسائل در کنار موارد عمرانی و زیربنایی سنگین است که در شهرداری‌های دیگر استان‌ها به دلیل مشکلات مالی از عهده آن بر نمی‌آیند. امروز حتی معاون استاندار سمنان و دیگر مسئولان استانی نیز اذعان دارند که شاهرود یک وزنه بسیار بزرگی را برداشت کرده است.

*درباره اعتبارات شهرداری شاهرود بگویید

اصلاح متمم بودجه یکی از اقدامات بزرگ شهرداری شاهرود بوده است. در سال ۹۸ بودجه شهرداری شاهرود ۱۶۰ میلیارد تومان بود این میزان در ابتدای سال ۹۹ به ۲۱۰ میلیارد تومان افزایش یافت بعد از آن با تلاش‌های صورت گرفته به ۲۵۰ میلیارد تومان و پس از پیگیری‌های مداوم به ۳۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است و جالب اینکه ۱۰۰ درصد این اعتبارات نیز علی رغم اینکه در همه شهرها رکود حاکم است، اما در شاهرود محقق شده است.

از سوی دیگر ۲۰۰ میلیارد تومان پروژه سنگین در شهرداری شاهرود وجود دارد و لذا مدیریت مالی این مجموعه کاری پیچیده و استرس‌آور است. بر همگان مسلم است که اگر پیمانکار پول دریافت نکند کاری انجام نمی‌دهد در نتیجه مردم اگر می‌بینند پروژه‌های شهری در حال انجام هستند مطمئن باشند که پشت این طرح‌ها یک مدیریت مالی قوی وجود دارد و این امر محصول سلامت رفتاری، علم و تجربه، همراهی شورای شهر و شهرداری و … است.

موضوع مهم این است که ما در مجموعه شهرداری در تمام امور با شورای شهر همراهی داریم و با مشورت و تجزیه تحلیل طرح‌ها کارهای شهرداری پیش می‌رود در نهایت اگر حتی شورای شهر مخالفت خود را با طرح شهرداری اعلام کند ما قطعاً می‌پذیریم آن هم بدون اینکه تبعاتی را داشته باشیم. ماحصل این تعاملات این است که ۳۰ پروژه شهرداری که هشت پروژه آن در واقع طرح بزرگ و زیرساختی است در شورای شهر مصوب شده است.

*درباره طرح ساماندهی تاکسی‌ها و ترافیک بگویید

در روزهای پایانی سال کار تخریب و تملک گاراژ موسوم به توکل و تعیین تکلیف ۲۰ مغازه دیگر انجام شده است که پایانه تاکسی و اتوبوس‌ها به این مکان منتقل می‌شود و تا ماه‌های آتی میدان جمهوری شهر از تاکسی و اتوبوس خالی خواهد شد و این یک سامان خوبی را به مکان اصلی هسته شهر می‌دهد. این طرح ماندگار می‌تواند بخشی از گره مرکزی شهر را باز کند.

در بخش بعدی پیاده راه میدان جمهوری تا میدان امام خمینی (ره) در دستور کار خواهد بود پیاده راه خیابان مزار نیز با یک همدلی که صورت خواهد گرفت شاهد رفع مشکل خواهیم بود زیرا ما از ابتدا هم بیان کردیم که این طرح نیازمند کمیسیون ماده پنج نیست و اصرار شهرداری این بود که طرح اجرا شود اما متأسفانه مدیرکل راه و شهرسازی شرق استان سمنان که خودش متولی کمیسیون ماده پنج است و باید بیشتر از ما به قوانین واقف باشد بیان می‌کرد که این طرح نیازمند کمیسیون ماده پنج است، نماینده محترم مردم شاهرود و میامی در مجلس نیز این امر را تاکید کرد اما در نهایت معاون عمرانی استاندار که دبیر کمیسیون ماده پنج و عالی‌ترین مرجع رسیدگی به این موارد است بیان داشت که نه تنها در کمیسیون ماده پنج نیاز به طرح ندارد. این طرح از روز نخست همان‌طور که اعلام شد مصوبه شورای ترافیک را می‌خواست که اخذ شده بود.

دست آخر هم همه به این موضوع رسیدند اما چقدر هزینه‌های سیاسی، اجتماعی صورت گرفت تا مردم به اشتباه بیفتند و کاری که میلیارد تومانی هزینه شده بود، به نتیجه نرسید. شهرداری در این حوزه به صورت قانونی وارد شده و به هیچ کاری که برای آسایش و رفاه مردم تبعات داشته باشد دامن نخواهد زد.

در زمینه ترافیک باید گفت پیاده راه سازی مسیرهای منتهی به هسته مرکزی یکی از راهکارها است اما انتقال ساختمان پزشکان که در خیابان ۲۲ بهمن و میدان امام هستند به البرز شرقی در دستور کار قرار دارد. از سوی دیگر ما شهرک صنوف را خواهیم داشت که با قرار دادی که با همیاری استانداری سمنان منعقد شده انجام و مشاغل مزاحم که مثلاً در کمربندی و یا خیابان‌ها هستند را جمع آوری و در آن مکان ساماندهی می‌کند همه این موضوعات باعث می‌شود که هسته اولیه شهر را خلوت می‌کند. در این زمینه چراغ‌های راهنمایی، علائم هشداری، تابلوها، هدایت ترافیک، اصلاح هندسی و دوربرگردان‌ها و البته از همه مهم‌تر فرهنگ سازی ترافیکی نیز در دستور کار است.

*و نظر شما درباره فروش اموال مازاد شهرداری چیست؟

بزرگترین اشتباه تفکر این است که زمین را باید برای چه نگه داشت اگر قرار نیست در آن ساخت و سازی شود؛ یکی از مشکلاتی که در کشور داریم اراضی محبوس دست دولتی و سازمان‌ها و نهادها است که اقتصاد را قفل کرده است لذا یا باید آن را ساخت و یا فروخت. شهرداری شاهرود اگر زمینی را بفروشد ریالی را صرف حقوق نخواهد کرد و پول آن فقط در پروژه‌های عمرانی صرف خواهد شد.

اگر امروز شهرداری با پول حاصل از زمینی که رها شده، پروژه‌های عمرانی و نشاط‌آور و … ایجاد نکند و اقتصاد و فرهنگ رونق نگیرد، آیا در بزهکاری‌ها، قتل‌هایی که شاهد هستیم و.. شریک نیستیم؟ از ۲۲ هکتار اراضی البرز شرقی ۱.۸ هکتار شامل بیش از ۹۰ قطعه فروخته شد حالا چه اتفاقی برای شهر رخ می‌دهد؟ یک بار زمین فروخته شده و هزینه آن به پروژه‌های عمرانی شهری می‌رود که زیرساخت آن ۵۰ سال است دست نخورده است. پس از آن زمین‌ها نیاز به پروانه دارند یعنی دوباره پول وارد شهرداری می‌شود پس از پروانه ۱۲۰ شغل مستقیم و غیرمستقیم را در صنعت ساختمان ایجاد می‌کنند در نتیجه پول ساخت و سازها هم به جیب شهر می‌رود، آیا نباید این کار را کرد؟

*حرف و حدیث‌های زیادی درباره چرایی مکان پل شهید سلیمانی وجود دارد

برخی صحبت‌هایی می‌کنند که چرا در جاهای دیگر این پل احداث نشده است در این زمینه چند مکان در نظر گرفته شد برخی می‌گویند چرا در میدان امام این کار صورت نگرفت اولاً عرض میدان امام جوابگو نیست و ثانیاً اگر در میدان امام پل زده شود آیا این نماد فرهنگی زیبای شهری از بین نمی‌رود؟ مکان دیگر پل سرچشمه بود که به واسطه نزدیکی پل قدیمی، میراث فرهنگی اصلاً اجازه دست زدن به ما نمی‌داد موضوع بعد میدان هفتم تیرماه بود که به واسطه قرارگیری اراضی اداره اطلاعات نمی‌شد بر روی آن پل زد مضافاً بر اینکه حجم تردد کمتری هم از مکان فعلی پل شهید سلیمانی و همچنین میدان ولایت داشت.

میدان ولایت نیز شرایط پل را ندارد زیرا خروجی‌ها و ورودی‌های بسیار زیاد با پهنه عظیمی دارد که خواه ناخواه سرعت را کاهش داده و رانندگان به راحتی مسیرهایشان را پیدا می‌کنند از سوی دیگر مکان فعلی به این دلیل انجام شد که یکی ورودی شهر از دو استان مهم یزد و اصفهان بود و ثانیاً بیشترین تصادفات و بیشترین تصادفات منجر به مرگ را داشت که این طرح در سال ۹۹ مصوب و خوشبختانه با سرعت قابل توجه در دست اجرا است.

*زمینه‌ای فراهم آمده تا شاهرود دارای باغ راه باشد در این باره توضیح دهید

باغ راه در ایستگاه پمپاژ آب در بالای آبشار اجرا می‌شود و تا پایین پل شاهوار و نهایتاً تا زیر باغ ایرانی ادامه خواهد داشت اما فاز دوم و سوم آن تا مصلای پیامبر اعظم (ع) کشیده خواهد شد که البته مسائل طرح جامع آن باید حل شود. باغ راه آبشار را به مصلی و شهرک کوثر وصل می‌کند. این طرح در طرح جامع قرار دارد و در مدیریت قبل قرار بود آسفالت شود اما در طرح جدید یک لاین از آن آسفالت و مابقی آن به صورت پیاده راه و باغ راه برای تفرج مردم به طول سه کیلومتر اجرا خواهد شد.

در این مجموعه کار غرفه داران، کارهای فرهنگی، غذاهای خیابانی و … در محوری به طول سه کیلومتر که باغ راهی با گل و درخت است دیده خواهد شد از سوی دیگر از قسمت بالای آن نیز ادامه جاده سلامتی گذر خواهد کرد یعنی دو راه موازی یکی بر روی کوه و دیگری در میان درختان لذا پیاده روی را برای مردم به ارمغان می‌آورد.

یکی از اقدامات خوبی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی در شاهرود قرار است انجام شود این است که دیوار حائل البرز شرقی به طول چهار کیلومتر به یک مکان پیاده روی مناسب به همراه یک گالری هنری بزرگ بدل می‌شود. شاید ما در هیچ جا گالری هنری به اندازه چهار کیلومتر نداشته باشیم که این طرح در شاهرود در حال انجام است.

با ساماندهی که دیوار دور تا دور البرز شرقی خواهد شد، تمام نرده‌ها با آجر پر شده و یک دیوار مسطح را خواهیم داشت که بخش بخش آن به یک هنر اختصاص می‌یابد، یک بخش به نقاشی، حجم سازی و … تا مردم بتوانند به خوبی از این گالری بزرگ نقاشی و هنر، لذت ببرند از سوی دیگر مکان جدید شهرداری شاهرود سالن‌ها و راهروهای خود را به گالری نقاشی تبدیل کرده که هنرمندان با نام و شماره تماس خودشان تابلوهای شأن و آثارشان را در آن قرار داده تا اگر کسی خواست آنها را بخرد هم بتواند سفارش کار بدهد در نتیجه ما در این دوره مدیریت شهری اصل و اساس را کارهای فرهنگی و هنری قرار داده‌ایم.

*آتش نشانی و تجهیز آن نیز یک نوع دغدغه محسوب می‌شود

درست استY امروز بسیاری از خیابان‌های ما به قدری شلوغ شده‌اند که سطح دسترسی آتش نشانی را کاهش می‌دهند در این زمینه باید گفت ۳۵ میلیارد تومان صرف تجهیز آتش نشانی شده است که نمونه آن خرید لباس‌های ضد حریق است که هرکدامشان ۳۵ میلیون تومان قیمت داشتند.

علی رغم اینکه ما یک خودروی آتش نشانی را نیز در دهه فجر به بهره برداری رساندیم، امروز در حال توسعه ناوگان موتور سیکلتی آتش نشانی هستیم که هم قدرت مانور و دسترسی بیشتری دارد و هم می‌تواند با قرارگیری دو نفر بر روی هر موتور، در کوتاه‌ترین زمان به محل حادثه رسیده و اقدامات اولیه را انجام دهند نگاه ما همچنین تجهیز لوازم مخصوص مانند پهپاد آبپاش و آتش نشان، ربات‌ها و.. است که بتوانیم بهترین خدمات را ارائه کنیم.

*معضل شهری شاهرود این است که هماهنگی بین حفر خیابان‌ها بین آب و مخابرات و شهرداری و.. وجود ندارد این موضوع را قبول دارید؟

۱۰۰ درصد این امر معضل بزرگ تمام کشورمان است که هرگز هم رفع نمی‌شود. این موضوع در قالب مدیریت جامع شهری یعنی مدیریتی که در آن همه چیز زیر نظر شهرداری باشد از جمله آب و فاضلاب حتی پلیس، مالیات و … که این طرح مورد مخالفت قرار می‌گیرد زیرا دولت از نهادهای پول‌سازی مانند آبفا، مخابرات و.. به راحتی نمی‌گذرد در نتیجه این معضل در ایران حل نخواهد شد.

*درباره نصب چراغ روی درختان برخی معتقد هستند که این امر به سلامت درخت آسیب می‌زند

ما بارها اعلام کرده‌ایم که اگر دوست داران درخت که تب درخت دارند موضوع علمی را با ما در میان بگذارند ما حتماً پذیرا خواهیم بود اما کدام یک از افرادی که فعال محیط زیست هستند و یا تب درخت دارند تاکنون مراجعه کرده و مثلاً یک برگ مدرک علمی مستند را آورده است؟

متأسفانه همه حرف‌ها در فضای مجازی زده می‌شود اما وقتی بحث تخصص و علم به میان می‌آید چیزی ارائه نمی‌شود. سوال ما این است که گروه‌های محیط زیستی و دوست داران طبیعت و آنانی که تب درخت دارند آیا در همین روز درختکاری درخت کاشتند؟ چند درخت در همین اسفند ماه توسط این گروه‌هایی که نگران درختان هستند کاشته شده است؟ اگر هر کدام که تعدادشان هم اندک نیست یک درخت می‌کاشتند امروز چند درخت در شاهرود بود؟ مطمئن باشید شهرداری از کارهای علمی استقبال می‌کند حتی بیان شد که به ما مشاوره هم بدهند.

کد خبر 5171260

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha